Dödsannonsen

Nog känns det så, att nåt biter oss i hälarna hela tiden och försöker fälla oss. Eller så tolkar jag allt som händer negativt?

1. Vi sålde spisen i går, jätteglada att få in pengar. Spisen var mindre än 2 år gammal och toppskick. Nån timme senare ringer killen och är jättearg för en platta är trasig. (det är glashäll) Den funkade ju här hemma! Men på kvällen kommer han hit med den, lite lugnare och vi provar den här. Mkt riktigt så är plattan trasig. Så vi fick lämna tillbaka pengarna.

Så nu har vi en väldigt fin spis som inte går att sälja. Om inte bästa kompisen kan fixa den så är det bara att skänka bort den eller kasta den.

Inte heller har en endaste person hört av sig om köksfläkten.

2. Om ni minns så köpte jag Himla hissgardiner till köket för något år sen. De var svindyra (1500 kr/st) så jag köpte en i taget i några månader.

Gissa vem som hade kräkts ner gardinerna (han är lite tjock och har 4 ben) och de inte går att rädda. Så nu har vi inga gardiner och inga pengar att köpa dem för.

3. Vi får bara fler saker från Ikea hela tiden tex har de skicka fel handtag och fel lampor, de har glömt att skicka socklar osv. Pust. Köket börjar dock bli snart klart. Hoppas jag, för jag är helt oengagerad och säger till hantverkarna att de får göra som de vill.

4. Storbilen har gått sönder, de ska beställa reservdelar från Holland. Vi lämnar in bilen och hämtar den på eftermiddagen. Men de har beställt fel reservdel och glömt att meddela oss. Men pengar för hyrbilen vill de ha. I dag har vi lämnat in den för andra gången. Jävla skitverkstad

****
I dag tänkte jag att det var lite lättare att vakna, men nej, det gick över ganska fort. Tårarna sinar lite men det apatiska stirrandet har kommit att överta mina dagar istället. Jag orkar varken bry mig eller engagera mig i någonting.

Jag tänker så otroligt mycket på Isak, på graviditeten, på förra veckan och även framtiden. Vi har 4 ägg kvar och jag har inte tid att vänta. Så jag ska maila dem och säga att vi är redo så fort mensen kommer, det blir ju först om ca 2 månader så tills dess hinner vi samla nya pengar.

Tack ni som hört av er och donerar! Alla pengar går oavkortat till Isak och även nästa försök. Jag vågar inte riktigt lägga ut mitt bankkonto här, någon kan väl ta det och ta mina pengar? Har ingen aning om hur sånt funkar. Men prova donationsknappen eller maila mig.

I går skrev jag dödsannonsen, det var verkligen hemskt. Jag grät och grät. Men till slut orkade jag inte leta dikter och hålla på så jag skickade iväg den, den kommer med i lokaltidningen i dag eller nästa vecka. Ni som bor i andra kommuner i Sthlm kan väl kolla om den blir rikstäckande eller om det bara är min kommun?

Jag har tagit bort efternamnet så jag kan lägga ut den här i bloggen.

 Galet dyrt för en annons i en liten lokalblaska i alla fall...


****
Alla mina tankar är så negativa hela tiden, sorgen är så stor och så tung. Jag vill liksom bara fly bort från mig själv och allt annat. Jag orkar inte ens med mig själv, jag förstår inte hur ni orkar?

Jag längtar så efter att blir kramad och tröstad. Att nån säger att det ordnar sig, vi löser det här och jag fixar det här åt dig.

Jag saknar en familj runt om mig. Nån som bryr sig och frågar hur det är. Någon att gråta ut hos. Jag vet inte riktigt var alla vänner tog vägen? Alla är så rädda för sorgen och hur den ter sig.

Samtidigt orkar jag inte besvara mail, sms och telefon. Konstigt.

Jag är så ohyggligt tacksam för att ni finns här, fast vi inte känner varandra (jo, några av er känner mig). Att ni kommenterar och bryr er, jag har tjatat om det varje dag men det gör det inte desto mindre sant.





Kommentarer

  1. Vem får inte tårar i ögonen när de läser en sådan dödsannons?
    Tänk att du har så många runtomkring dig, som du aldrig träffat, men som vet vad du går igenom, och de du träffat, inte har en aning hur du känner egentligen? Svårt det där. Ta din tid och skit i andra.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken fin annons.....
    Kungsängen ...där i närheten bodde jag som liten med mamma o pappa.
    Sorg tar tid.....jag har inte haft en sådan sorg som du-ni men andra tråkiga upplevelser senaste tiden.....
    Livet är obegripligt ibland....
    Vad tokigt med spis, gardiner, bil.....ibland är det som att allt hopar sig..
    Kram Titti-Umeå

    SvaraRadera
  3. Så fin annons för er lilla Isak..
    Jag önskar att jag kunnat krama och trösta dig.
    Att bara skicka så här via etern känns så litet...

    Hoppas att allt kring ert kök (och bilen) löser sig.
    Det är nog bra att vara tvungen hålla på med saker i vardagen just nu... men jag kan ju tycka att det är otur att det krånglar så mycket.. När går nåt smidigt? Och den där tjocka katten och gardinerna =)Kan inte annat än småle lite.. men så himla typiskt!! Går det inte få bort med Vanish ens ??

    Sköt om dig, och krama varandra !

    /Kram Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr, kaskad/matkräk över alla 3 gardiner!

      Kram

      Radera
    2. Är väldans praktisk i mina kommentarer märker jag (det finns inga ord för livet just nu där ni är) men vilken färg har gardinerna? Jag har (av alla absurda saker att pyssla med) gjort iordning flera dockvagnar från 50-60 tal och även decennier smuts har gått att fixa med cillit bang mögel och smuts. Men det bleker något fruktansvärt så det går bara på vitt... Men med för lång verkningstid fungerade det även på min kräksdam och en linneduk det var därför jag tänkte på det...

      Radera
  4. En spis som är 2 år måste ha garanti. Kräv ut en ny och sälj den istället. (Låter så trivialt att jag kommer med råd om en spis mitt i all er sorg. Som om den egentligen vore viktig? Men ni behöver säkert pengarna...)

    Texten du skrev på FB var så vacker att det var omöjligt att inte gråta, liksom bilden på er älskade Isaks lilla hand och nu dödsannonsen.

    Tänker på dig dagligen Cecilia och önskar att det fanns något jag kunde göra för att ta bort allt det onda och göra allt bra och rättvist igen.
    Kram/Vivela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi köpte den via nätet, men maken ska maila dem idag. Men tror du med vår otur att vi ens får den lagad? det tror inte jag :/

      Kram

      Radera
    2. Blir naturligtvis kanske en jobbig sak till att "strida" för men även om den är köpt på nätet så gäller ju konsumentköplagen.. och kanske, kanske så har ni en gnutta tur med det här i alla fall.. Det hoppas jag innerligt i alla fall.

      Kram <3

      Radera
  5. Vad starkt av er att orka med allt ändå. Det var en jättefin annons.
    Många kramar

    SvaraRadera
  6. Så fin annons för Isak. Kramar

    SvaraRadera
  7. Jättefin annons.

    Ja, hur vi orkar? Var är möjligheten? Vad är alternativen?

    Jag önskar verkligen att jag kunde åka hem till dig. (Fast några praktiska jobbet förklara ligger. )Säga.. hopp in i bilen nu så åker vi och köper gardiner. Ge dig en kram. Kasta spistönten på soptippen och så säger vi. Moahahaha! åt den.

    Dina vänner borde laga litet mat och ta med hem till er. Men de är skitnödigt rädda för att dels göra fel och dels rädda för att de ska bli tvinga att ta ansvar för hur ni mår. De modiga kommer att komma. De frågar. . Hur säger man nu? Hur ska vi bete oss? Berätta allt för oss. . så gråter vi tillsammans. För så gör vänner.

    Nej. Man suger i sig orden som skrivs och sägs för hjärnan klarar inte svara på frågorna. Du har så många andra saker som din hjärna jobbar med. Det är svårt att svara då. Jättesvårt. OM man gör det blir man så utmattad så det inte är klokt. För du har inget fokus. Antar jag.

    Diskmedel.. lägg gardinerna i diskmedel 2 timmar. Så gör kemtvätten. Tvätta sen enligt råd.

    SvaraRadera
  8. Fin annons för er fina son! Jag tänker på er alla 3 varje dag. Kanske är vännerna rädda för att säga eller göra något "fel"? Jag hoppas att det finns garanti på spisen och att ni kan få ut en ny som ni kan sälja. Jag önskar att jag bodde närmare så jag kunde komma till er, laga mat, köpa ny gardiner till er och hjälpa er praktiskt och erbjuda en axel att gråta mot. Ta hand om er. Kramar

    SvaraRadera
  9. Så vacker annons <3
    Tänker på er varenda dag, fast jag inte känner er så känner jag Med er.
    Känner igen det där med vänner, sorg är tydligen jättesvårt att bemöta för många.
    Massa kramar

    SvaraRadera
  10. Hej! Har inte läst alla kommentarer men vad går pengarna till vid donation till Isak? Jag skulle gärna vilja ge ett bidrag till dig för ett guldsmycke med handtryck. Självklart skall du ha ett sådant. Hoppas vi är flera så kanske det kan bli verklighet, Med vänlig hälsning, helen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan välja själv, smycke, begravning, andra
      Minnen så lägger jag pengarna där du önskar.

      Tack <3

      Radera
  11. Hjärtat! Jag förstår ju det där med familjen lite, även om vi inte har exakt samma situation. Och tomheten efter Isak... den kan jag bara ana. Jag önskar jag kunde säga att allt blir bra och veta att det var så... jag tror att ni ska lyckas en dag men det är så lätt att säga så till någon annan, lätt när man sitter där jag sitter - jag vet. Tjatar kanske men... jag önskar dig allt gott! Just sådana som du är värda det, behöver det extra mycket.
    Gråter när jag läser annonsen, helt omöjligt att inte gråta, helt omöjligt.
    Kramar!

    SvaraRadera
  12. En sån fin annons för er lille son! Lille Isak!

    Hoppas att det löser sig med spiseländet.

    Kram!

    SvaraRadera
  13. Vilken otroligt fin annons! Jag lider verkligen med er. Jag fick ett missfall i vecka 12 en gång. Vet att det inte går att jämföra, men vad jag vill säga är att jag sörjde det barnet så länge. Jag gick igenom beskedet om att graviditeten avstannat flera gånger i huvudet, jag föreställde mig ett annat slut. Jag grät och var apatisk omvartannat. Så jag kan bara föreställa mig den smärta du går igenom nu och den sorgen du bearbetar. Jag tycker ingen förtjänar en sån smärta. Tänker på dig/er!

    Kram

    SvaraRadera
  14. Hej Cecilia,
    Jag minns inte riktigt hur jag hittade hit, men jag har suttit och läst väldigt länge.
    Först och främst; Ett stort GRATTIS till er son! Ni är föräldrar, och även om er älskade Isak var svårt sjuk och inte fick stanna hos er, så är ni fortfarande mamma och pappa. Jag beklagar er svåra förlust. Jag är så ledsen för vad ni har gått igenom, vad ni går igenom och vad ni har framför er.
    Jag har varit i liknande situation (även om vårt barn hade andra missbildningar), men vi valde att fortsätta graviditeten hela tiden ut, och vårt barn dog bara några få dagar efter förlossningen.
    Du får gärna kontakta mig, när du vill. Om du vill skriva av dig, jag finns här, jag förstår!
    Många tankar till er båda...
    /Jessica

    SvaraRadera
  15. Så fint du gjort med annonsen! Tycker att du kämpar på så bra. Du skriver att du inte orkar engagera dig i någonting, men det gör du ju faktiskt. Du tar dig framåt mitt i sorgen. Beundrar din styrka! Många kramar från Charlotta

    SvaraRadera
  16. Åh, en sån fin annons du har gjort! Det riktigt lyser kärlek om den! Man ska ju inte ens behöva skriva en dödsannons för ett barn egentligen! Man ska inte ens behöva begrava sina barn! Men det händer! Usch, så tungt!

    Jag vet, jag har ett barnbarn i Himlen! Men jag har ett privilegium, jag blir mormor i Himlen också, inte bara på jorden! Då ska jag ta igen förlorad tid!
    Jag skickar en varm kram till er! KRAM!

    SvaraRadera
  17. Du sörjer och gråter och engagerar dej även i andra saker jag tycker du är stark! Hoppas du får den hjälp du önskar. Människor har ofta svårt att närma sig andra i kris. Tyvärr så skulle vi behöva bli bättre på det. Annonsen var så fin och tårarna trillar, det är ju så ledsamt. Jag tänker mycket på dej och er, all värme ich styrka / Kristina

    SvaraRadera
  18. Det finns inga ord som räcker till, jag är så oerhört ledsen för er skull. Tnkte på en grej angående de återstående äggen, kan det vara värt att testa för genetiska fel med tanke på vad som hände med Isak? Det går ju även att testa embryot innan det återförs. Stor kram och all styrka.

    SvaraRadera
  19. Åhh vad jag vill krama dig o säga att det blir lättare. Lättare att leva med saknaden menar jag. Har funderat på vad jag kan göra och skulle vilja ha ert tillstånd att på min facebooksida (lilla vilda) dela med mig av en kortversion av er historia, berätta om Isac och be dem donera pengar. Jag tänkte också försöka få fram en ny produkt där jag en liten del av min vinstgår till er kamp.
    Självklart utan efternamn!
    Fundera o hör av dig på mailen om du orkar.

    Kramar!!!!!! Nenne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad fantastiskt fint av dig, jag har mailat dig att det är en väldigt fin ide. Jag känner mig hedrad

      Kram

      Radera
  20. Jättefint av er att sätta ur en annons. Ångrar lite att vi inte gjorde det, men jag blev lite sur att dödsannonser ska vara så dyra, när födelseannonser är gratis. Det känns som att tidningarna skor sig på dödsbona.
    Det är ju inte billigt med begravningar och allting överhuvudtaget. Det känns som att begravningsbyråerna tar ut ockerpriser, bara för att de kan. En transport från sjukhuset, till kyrkan och kremeringen (6 mil totalt) gick på 2500 kr (någonting, minns inte helt).
    En stor kram till dig. Ville inte spy galla så mycket, men jag blir lite upprörd. Minns bara att det var så mycket utgifter mitt i allt det jobbiga.
    Kram
    http://omlivetefter.blogspot.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, 1000 kr exl moms. Och då blir den nog i bara vår kommun. Ska man ha i alla kommuner kostar det 19 000. Galet!

      Vi struntar i begravningsbyrå och fixar det här själv.

      Kram

      Radera
  21. Vilken fin annons!
    Tänker så mycket på er. Har så svårt att hitta ord. Jag har gått igenom sorg flera gånger och vet att det blir lättare med tiden. Det hjälper ju inte dig/er just nu. Men jag lovar, Isak kommer att alltid, alltid att finnas i era hjärtan men sorgen kommer att blir lättare att bära.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering