Vecka 15 (14+0)

Stor dag i dag. Vecka 15!

Från vårdguiden:


Barnet
Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.
Mamma
Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både dig och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 - 50 procent. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. De flesta kvinnor pendlar under den här tiden av känslor mellan lycka och förtvivlan. Reaktionerna kan vara häftiga, ungefär som tonårstidens humörsvängningar. Tankar och fantasier om barnet är vanliga. Många drömmer mycket nattetid och minns ofta drömmarna bättre än annars. Det är inte ovanligt att man blir mer skrockfull än vanligt och känner behov av att besvärja och gardera sig för att något går galet.

****
Jag känner mig fortfarande nojig och kan inte riktigt koppla av och njuta av att jag är gravid. Jag läste någonstans att det är väldigt vanligt framförallt när man har kämpat för att bli gravid.

Jag är oxå trött på denna tjockismage- jag vill ha en bebismage nu så inte alla tror att jag har ätit alldeles för mkt glass i sommar. Nu är det bara två veckor kvar till ultraljudet. Kära nån.

Jag har nog bestämt mig att byta MVC, i alla fall ge den lokala en chans. Jag ska försöka ringa på måndag.

****
Jag har otrolig jobbångest, jag vill inte alls jobba. Det är så fantastiskt och skönt att få vara hemma. Kan man inte få vara det jämt?

****
Greta har blivit sällskaplig, i dag kom hon upp i mitt knä och ville umgås. Här är ett bildbevis!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering