Vecka 13 (12+4) :(

Nu har jag googlat en massa på "vätska i huvudet foster" osv. Det verkar finnas både bra och sorgliga slut, det kan lika gärna vara något som försvinner som något som urartar i katastrof.

Oavsett så kommer den närmaste tiden inte bli särskilt trevlig och på nåt sätt hatar jag den barnmorskan som förstörde min tillfälliga idyll.

Jag försökte tänka i går att inte ta ut något i förskott, att tänka på de bra sakerna. Men nää. Det går inte, för hur ska jag kunna göra det? Nu saknar jag hästarna och ridningen oerhört mycket och att få fokusera på något annat.

Jag har oxå funderat på hur det kommer att bli att göra abort och vad vi ska göra sen. Vi har 4 ägg i frysen och vad det känns nu så är jag färdig med alla försök. Jag orkar inte längre. Jag saknar sinnesro och har inte haft det på många år. Jag är redo att bygga upp ett nytt liv utan barn. Nu får det vara nog.

Jag har inte gråtit en endaste tår. För börjar jag kommer jag inte kunna sluta.

****
Jag sover fortfarande så dåligt, i natt provade jag gästsängen med tempuren ovanpå. Fortfarande hårt och inte blev det bättre av att Robban kissat ner sittpuffen som stod utanför min dörr (så han inte skulle hoppa på handtaget)

Kan man tvätta en sån?

Jag är så himla trött hela tiden och känner mig aldrig utvilad, jag börjar faktiskt tro att det är allergi. Det känns som en sån trötthet jag har när det är björkpollen. Jag önskar jag kunde ta allergitablett så jag kanske kunde må bättre.


*****
I dag ska vi till ulriksdals trädgård och köpa blommor och buske samt äta god buffe. Sen blir det sängprovning varv 4.


Kommentarer

  1. Hej! Förstår att det känns jobbigt, tråkigt och orättvist! Men hur kan du vara arg på barnmorskan? Hon var ju bara ärlig! Vill ni inte veta vad resultatet visar? Istället är ju barnmorskan noggrann som ser till sättet blir en ny undersökning.

    Kram Jessica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väl snarare ett utryckssätt. Men jo. I bland är det lättare att fokusera känslorna på annat. Dessutom var hon inte särskilt smidig.

      Radera
  2. Hej. Vi var på en ul undersökning i vecka 11 pga blödning, då säger läkaren att bebisen har en för bred spalt i nacken och undrade om vi skulle göra ett kub prov, jag sa nej. Vi fick komma tillbaka 2 veckor senare och då var allt normalt med bebisen så det hade ordnat sig av sig själv. Men veckorna mellan var fruktansvärda massa gråt och ångest. Hoppas ni kan glädjas iaf.

    Kram Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du delar med dig, hoppas verkligen att det är så för oss oxå!

      Kram

      Radera
  3. hej, jag förstår din oro det måste vara helt fruktansvärt. Håller allt jag har för att det ordnar sig, jag tror att det kommer att göra det- det är er tur nu. Ang att sova dåligt så kan det bero på progesteronet, jag har själv tagit 2x200 mg pessarier och sover så sjukt dåligt med dem, svettas och vaknar etc. Min specialist säger att man bara måste ta dem till v 10 för då producerar moderkakan tillräckligt mkt progesteron själv, så du kanske kan kolla om du kan sluta med dem?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas på nedtrappning snart, men kliniken sa att jag skulle vänta ett tag till.

      Tack!

      Radera
  4. jag lider verkligen med dig. Förstår att det inte går tänka så många rediga tankar och ett sätt att klara av ett ev nederlag är ju tänka sig det värsta redan i förväg..
    Jag hoppas att det går bra i morgon och att allt ser bra ut. Är det nån som är värd all lycka så är det ni.

    Kramar i massor från Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kram tillbaka och tack för dina fina kommentarer i ur och skur!

      Radera
  5. Hej!

    Jag förstår att du inte kan tänka på annat, för jag har tänkt på dig hela tiden sedan igår och då är jag utifrån...

    Hoppas så att läkaren imorgon ska konstatera att hon hade fel igår. Knytt är en riktig kämpe och vi hoppas att h*n bara skrämdes igår.

    Jättekram Åsa

    ps... man vet inte om man kommer att reglera sängen i förväg det är det som är det kluriga ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sängen beställd :)

      Jag hoppas oxå allt är väl. Kram till dig

      Radera
  6. Hej :)
    Finns allergitabletter du kan äta som gravid, flera sorter. Prata med din läkare om det.
    Tänker på dig hela tiden!
    Det blir bra det här,
    kram lill

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det? på apoteket sa de att det var helt förbjudet. Då ska jag kolla sen med nån doktor

      Tack för tips och kram

      Radera
    2. Jag har ätit tavegyl under alla mina tre graviditeter utan problem. Det är läkaren på mvc som skrivit ut. Lycka till!!!

      Radera
  7. Tänker på dig hela tiden. Hoppas och tror att eftersom det var svårt att få fram en bra bild kan hon säkert också missbedömt det hon såg. Håller mina tummar stenhårt för er alla tre!

    SvaraRadera
  8. Hej, usch. .. Stackars er!! Hoppas innerligt att det går bra. Jag har själv drabbats av svårigheter när det gäller att skaffa barn. I v 19 så fick jag en kraftig blödning och vattnet gick. Det som hände var att jag fick en infektion i livmodern och jag fick avbryta graviditeten. Efter många långa år av väntan så blev allt svart!! Jag kunde inte " se klart" Det blev som en dimma. Jag kände som du orkar inte mer !!! Mina närmaste vänner tröstade mig att om du en gång väntat barn så är det lättare att kunna behålla en graviditet. Just då var det nåt jag inte kunde ta till mig. Fast det är så, det gick ett tag och sen väntade jag barn igen. Jag trodde inte vi skulle få ett levande barn men han kom och nu är han 1 år. Det är ett barn som kommer till er, nu är ni på gång och det kommer att fungera!! Om det nu inte blir detta barn så hoppas jag att ni inte slutar att hoppas. All lycka till er!! Från en som vet hur det känns. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, kära nån! Vilken tragedi, tack för att du delar med dig.

      Kram!

      Radera
  9. Jag ville bara säga att jag håller tummarna för dig och pyret! Kan bara föreställa mig oron. Själv är jag gravid i vecka 16 med en ivf-bebis och alla nojjor tar nästan knäcken på mig ibland.

    Lycka till!!
    fiffig.bloggo.nu

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja minst sagt! Det är så himla jobbigt!

      Kram

      Radera
  10. Jag håller tummarna stenhårt för er imorgon.

    Jag förstår helt när du säger att du hatar barnmorskan. Jag känner lika för läkaren som satte en hemsk diagnos på mitt barn och meddelade att en helikopter var på väg för att flyga mitt barn till ett annat sjukhus. Naturligtvis var det inte läkarens fel och han gjorde bara sitt jobb men känslor är inte logiska.
    Don't shoot the messenger heter det. Men det är svårt att tycka gott om en person som gör ens hela värld svart. Även om personen bara sköter sitt jobb.

    Det är okej att känna så. Mina varmaste kramar. Mina tankar är med er imorgon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack. Precis så menar jag! Underbara du <3

      Radera
  11. Vad ledsen jag blir av att läsa det här =( Alltså, jag vet ingenting om det och det kan säkert gå bra ändå så jag håller tummarna för dig! Var själv på ett kub-test och bm höll på och höll på med att få rätt vinkel men bebbin ville inte röra sig så dom fick bra bild, den var nästan helt stilla, trots att hon puffade och höll på, så fick ny tid precis som du var det en tisdag och fick nya tiden på torsdagen, höll på att förgås av oro. Och då på torsdagen var det en läkare som skulle göra istället eftersom det gick dåligt första gången, men det gick bra och förutom att vi blev tillbakaflyttade en vecka så rörde den sig bra då och vi fick bra siffor. Sen några veckor senare dog den oförklarligt i magen =( Kanske inte den roligaste historien, men tror att det är vanligt att det strular på kub utan att det behöver vara en given utgång att det går åt helvete.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men kära nån :( Jag är ledsen för er skull.

      Kram

      Radera
  12. Tänker på dig och hoppas att ni får bra besked i morgon. När cystan/vätskan upptäcktes i bukenpå min bebis i vecka 13 sa läkaren att det inte var ovanligt att man såg vätska på "fel" ställen vid den tiden men att den senare kan försvinna och att det är så mycket som de inte vet och förstår. Att det kan vara någon sorts förträngning som växer bort och så försvinner vätskan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas verkligen det är så, det vore ju jätteskönt! Hoppas jag får en bra läkare.

      Radera
  13. Jag önskar och ber att det ska vara den sorten som försvinner. Jag hoppas så för din och er skull att det här ska gå bra. Önskar lycka till idag.
    Stor kram från J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stor kram till er med :9 Jag följer er med spänning! Kram

      Radera
  14. Tänker på och hoppas för er idag ska du veta. Stor kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering