Vecka 9 (8+2)

Vilken fantastisk eftermiddag igår, vi pratade liv, barn, gravid, sex, katter, fästningar och allt mellan himmel och jord. Jag tror jag skulle kunna vara kvar hos kompisen hela dan i går. Livet kändes plötsligt lite mindre ensamt och hon frågade så mycket bra frågor som jag äntligen kunde sätta ord på. Vissa vänner älskar man bara av hela sitt hjärta.

Jag blödde under dagen i går men sen på kvällen avtog det och nu på morgonen är det bara lite brunt. Så jag var uppe redan 05.30 och redo att åka i väg. Tji fick jag.

Det verkar vara när jag rör på mig som det läcker mer och tar jag det lugnt så läcker det mindre. Den värsta smärtan har gett med sig, men inte riktigt. Däremot har jag kommit på hur jag ska sitta och stå för att det ska göra mindre ont.

Så jag är redo att jobba i morgon, nu börjar jag känna mig lite mer som mig själv, även om jag är trött efter nattens dåliga sömn.

Jag drömmer så mycket konstiga saker och vaknar ofta mitt i en dröm. Jag trodde man skulle vara trött och sova bra när man är nygravid.

Tydligen var det mycket saker jag trodde skulle vara på ett sätt när jag blev gravid. Ingenting verkar stämma med mina rosa små drömmar.

****
Alltså det här med Robban och mediciner är verkligen inte vår grej, hur envis kan en katt vara egentligen. Jag har försökt att smuggla ner den i maten (den ska dessutom tas 1 timme före mat), trycka ner i halsen (den spottas upp en stund senare), halverat den och tiggt. herregud.

Nu har jag i alla fall lyckas få ner  tabletten de senaste 2 dagarna, men det är mer tur än skicklighet. Och i morse märkte han av den flytande medcinen i maten. Så då ville han inte ha mat.

Och Stiina står nedanför köksbänken och skriker att hon gärna vill ha tabletten och tycker vi är skittaskiga att vi inte ger henne nån tablett.

*pust*

*****
Nu på morgonen har jag gått runt och fotat sakerna i huset, jag ska göra ett litet kompendie hur fjärrkontrollen fungerar (den är avancerad), diskmaskin, wii osv till mina kattvakter. Samt lite rutiner hur katten vill ha det med mat osv.

Jag känner mig inte alls orolig att åka i väg, vi har ju gjort vår behandling utomlands och rest massor. Skulle det hända nåt där så är det så, de har lika bra sjukvård som oss (ofta bättre) och vi är försäkrade. Däremot skulle jag vara olycklig om jag inte fick bada och snorkla. Jag är ju som en liten fisk.


****
Nu ska det bli lite trädgårdsarbete och en promenad och njuta av min lediga dag i solen.sen kommer ridkompisarna och hämtar mig så ska vi titta på betessläppet. 


 i morgon börjar allvaret igen.


Kommentarer

  1. Om man stoppar ner pillret i halsen, stänger munnen och sedan stryker neråt på kattens hals så stimuleras sväljreflexen och pillret brukar hamna i magen istället för på golvet:)
    Mvh, Elin.

    SvaraRadera
  2. Oooh mitt expertområde ;) Jag har en katt som behövt att ta mååånga tabletter genom åren - jag har alltså fått öva en del ;) Nu går det hur smidigt som helst! Det finns "sprutor" för djur på apoteket, köp en sån. Krossa tabletten och blanda ut den i vatten (eller kattmjölk?) och dra in blandningen i sprutan. Sätt den långt bak i mungipan och tryck ut bestämt. Vips så är allt nere :) Ytterst sällan får man inte krossa tabletter, kolla det först!

    Lycka till!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Mitt tips om det inte fungerar att stoppa i munnen är att krossa tabletten och blanda den med LITEN mängd av något ätbart som katten inte äter annars; räkost, leverpastej och kladda in detta ordentligt på en tass. De flesta katter kommer tvätta sig noga och då slicka i sig medicinen. Aldrig blanda i vanliga maten! Många katter har slutat äta då och vill inte ha sin mat på länge sen. Kolla bara att man får krossa tabletten först o att man får ge den med det kladdiga/hälsningar kattveterinären

    SvaraRadera
  4. Robban... ��
    Hoppas några av tipsen funkar. Vi har fått salva att stryka på tassen. Mycket frustrerande tycker kissen, mycket fiffigt säger matte!!!
    Så jag hade börjat med krossa och blanda i något han vanligen inte äter...

    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering