Vecka 8 (7+2)

Blöder fortfarande lite brunt. Har haft rejält med mensvärk på morgonen, sovit urdåligt och mått lite illa.

Trött.

Jag känner mig inte särskilt orolig, det finns ju liksom inget jag kan göra. Det är ju som det är, men jag tycker det är jobbigt med ovissheten.

Googlade lite på MVC vi ska på idag och det verkar inte som de har VUL utan man skickas till nån på odenplan. Skitkonstigt faktiskt. Vad är det då för mening med inskrivning? Bara prata? Blodprover?

Det är ju som att lämna in bilen på bilservice och de bara tvättar bilen men servar den inte.

Jag vill ju veeeeeta ju.

Jag har ju min VUL på fredag och händer inget mer dramatiskt under veckan så håller jag mig till den tiden. Sitta 6 timmar på gynakuten är inget för mig, inte just nu i alla fall.

Progesteronkrisen har nog oxå löst sig, snälla själar har skickat (eller ska) kors och tvärs från Sverige så nu klarar jag mig i några veckor.

****
Konstigt med inlägget jag skrev i går förmiddag, helt plötsligt var det borta. Det går troll i bloggen ibland.

****

Kram på er och tack för ert fantastiska stöd.

Kommentarer

  1. Jag vet inte om jag hoppas på en tripp till Odenplan idag då. Drygt att de inte har VUL!

    Annars har du helt rätt. Du har inte, kommer inte, gjort något fel! Vi hoppas på sköra slemhinnor och att Pyret där inne mår bra.

    Styrke kramar

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas att det går bra på Mvc och fredag. Jag skulle skicka till dig också om jag inte behövde dem själv.

    SvaraRadera
  3. Jag blir så imponerad av din styrka! Du ÄR ju faktiskt gravid, du har fått ett plus, det är ju en seger i sig. Jag hoppas allt går bra på mvc!

    SvaraRadera
  4. MVC-besök och ultraljudsundersökningar är två helt skilda saker. Väldigt många mvc-mottagningar har inte egna ultraljudsmottagningar. MVC är för att prata, få info, kolla järn- och sockervärde m.m. samt senare i graviditen lyssna på fostrets hjärta med en sån här dopplermaskin. Ultraljuden görs efter remiss från barnmmorskan på en annan mottagning, en ultraljudsmottagning. Sedan finns det en del mvc:er som har egna ultraljudsmottagningar, ofta de lite större tex Mama Mia. Men det är även där tex en annan barnmorska än ens vanliga som gör ultraljuden och man får speciella tider bokade för ultraljuden. Det är inget man gör vid de vanliga besöken. Så här är det iaf för mig, och för alla andra jag känner. Många har som sagt inte egna ultraljudsmaskiner, utan de remitterar till en ultraljudsmottagning, såsom UltraGyn vid Odenplan. I en "vanlig" graviditet ingår ju bara ett eller två ultraljud (beroende på landsting). Alltså, som är standard och som landstinget betalar. I Sthlms landsting är RUL i ca v 18 det enda som egentligen ingår, som alla får göra. Sen är det så att om en barnmorska remitterar dig till ett ultraljud så är det kostnadsfritt ändå och vad jag förstår så får de allra flesta göra ett runt v. 12 också. Vi behövde tex inte be om ett ultraljud samt kub-test utan det fick vi direkt remiss till av vår bm. Eftersom vi gjort ÄD har vi också remitterats till ett i "flödesultraljud" i v. 24, (det görs vid ÄD för att kolla tt flödet i navelsträngen går åt rätt håll) som man gör på sjukhus, (vi valde Danderyd) samt ett tillväxtultraljud i v. 32. Vid ivf ingår ju också alltid det tidiga VUL:et runt v. 7-8, men det är ju ens ivf-klinik som remitterar en till och har hand om, det är ingenting som de som har "vanliga" (alltså spontana) graviditeter alltid gör. Det görs bara i typ undantagsfall om behov finns, eller om man ber snällt.

    Jag valde mama mia bl.a. för jag tyckte det var skönt att gå till samma ställe för ultraljuden som för de vanliga mvc-besöken, men det är som sagt "formellt" ändå på Mama Mia Ultraljud och inte på Mama Mia Mödravård man går till då, även om de är på samma adress. Sedan är det ju, iom det fria vårdvalet, numer möjligt att göra sitt/sina ultraljud man fått remiss på varsomhelst i landstinget. Du kan välja tex UltraGyn eller Ultraljudsbarnmorskorna som du vill, bara att ta din remiss du kan få från barnmorskan och boka besök var du önskar.

    Hoppas det känns bra idag och att du får en bra känsla av din barnmorska.

    SvaraRadera
  5. Fyller på anonyms svar här ovan. Första besöket är såvitt jag vet alltid "rådgivnings/hälsosamtal" där man träffar sin bm ofta tillsammans med partnern och pratar lite allmänt berättar om sig själv, hur man mår komplikationer ev behandlingar för att bli gravid osv. Efter detta kommer de regelbundna besöken och ul. Det var jag som tipsade dig först om BB stockholm men då nämnde jag också att den enda nackdelen jag såg med dem var just det att de inte har eget ul. Däremot tyckte jag att det gick jättesmidigt att åka till Odenplan och göra ul där, de var superduktiga effektiva och trevliga. Lycka till idag och på fredag! /Anni

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering