Ruvardag 5

Jag blir alltid lite kluven med ridningen vs ruvning men nu frågade jag doktorn och han sa att det var helt okey och hade ingen betydelse men att jag ska ta det lugnt.

I dag är det hoppning vilket innebär att man galopperar en del ståendes. Hoppar ett varv, står och väntar i mitten på de 6 andra som hoppar hoppar ett varv till. Thats it.

Så jag åker och rider och gör det som känns bra.

****
Det är himla stressigt på jobbet, ett högt inflöde som gör att jag har svårt att hinna med. Känns inte alls bra att vara stressad när jag ruvar. Jag försöker att andas och ta det lugnt. En sak i taget.

****

Jag inväntar våra nyplaneterade träd ska börja blomma. Vi köpte en klockbuske förra året och nu så börjar det komma blad på den, tydligen ska blommorna vara fantastiska.

Vi planterade en magnolia för två år sen och förra året lyckades vi resa bort när den blommade som mest. Spännande att se hur den ser ut.

****
Jag är bjuden på tjejmiddag om två helger och fest i juni. Festen i Juni hålls av en av tjejerna jag åkte på ridlägret med. Jag brukar inte gilla att gå på fester där jag inte känner folk så bra, men nu verkar det vara hästmänniskor och det känns ju bra. Så jag tror jag ska gå, jag har lite social fobi i såna sammanhang. Det kan man inte tro när man träffar mig som är oerhört pratglad.


Jag har dessutom kommit med på betesläppet, det är en dröm jag haft i flera år. Det är oxå i juni. Då träffas man och gör ordning stallet, fikar och sen rider i en timme i skogen till sommarbetet. Hästarna är glada och det ska tydligen vara en fantastisk upplevelse.

Det slog mig häromdagen att om vi förblir barnlösa så ska jag fylla mitt liv med ridning och djur. Och spara till en större gård.

Det där kattpensionatet snurrar oavbrutet i huvudet.

Kommentarer

  1. Jag red lite när jag var yngre, men var nästan alltid livrädd. Dras till hästar ändå och blir sugen på att ta ridlektioner när jag läser om dina äventyr!
    Gå på magkänslan vad gäller ruvningen, jag testade allt från att ligga blickstilla i två veckor till att "vara som vanligt". ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är ju oxå rädd, men det går jättebra ändå. Man lär sig hantera hästar och sin rädsla. Man ska ju inte kunna en massa när man börjar :-)

      Boka en provridning..


      Kram

      Radera
  2. Jag önskar ju såklart ingen att vara ofrivilligt barnlös men ändå kul med någon i den svängen som också håller på med hästar. Själv har jag ett par stycken hemma :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken lycka :-) Önskar jag oxå hade det :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering