Att få barn är ingen mänsklig rättighet

Då var det dags igen. En skitartikel om en skitdebatt. Tänk att folk tycker en himla massa de inte har en aning om. Jag blir alldeles svettig när jag läser och väldigt på besviken på både artikel och debatt.

Läs för guds skulle inte om du har en dålig dag.

Samtalskväll i Lund

Kommentarer

  1. Hej!

    Jag har inte en dålig dag, men jag undrar om du har det, kanske, eftersom du tycker att det bara är vissa som skall få tycka.

    Du menar att folk tycker en massa om sådant de inte har en aning om. Visst kan jag förstå din tanke, men nog är det väl så att vi människor ofta tycker något om saker vi inte har personlig erfarenhet av? Jag har för egen del åsikter om invandrarpolitik, men jag är inte invandrare själv. Jag är heterosexuell men har ändå (och vilken den åsikten är vet vare sig du eller någon annan) åsikter om såväl homosexuella äktenskap som homosexuellas rätt till adoption. Jag är aldrig dömd för brott, men har bestämda åsikter om rättssäkerhet, brott och straff. Jag har ingen anhörig som befinner sig i åldringsvården, men vet vad jag tycker i frågor om gamlas rätt att bo tillsammans osv. Jag har bestämda åsikter vad gäller rätt till dödshjälp eller inte.

    Givetvis har jag inte erfarenhet av allt det ovan beskrivna - och mycket mer, för den delen - men jag tänker inte frånhända mig rätten att ha åsikter kring vare sig detta eller rätten att få barn eller inte. Huruvuida jag har barn eller inte och sättet på hur desa eventuella barn har kommit till är av noll och intet intresse i sammanhanget. Min åsikt är dock den, att det sannolikt finns en anledning till varför vissa mäniskor/par inte kan får barn. Ibland lösr det sig genom att de skaffar andra partners som det fungerar bättre med, ibland inte. Infertil, helt enkelt. Och då menar jag på att vården skall satsa resursen på de barn och mäniskor som redan är födda, och inte lägga slantarna på barn som kanske kommer att finnas. Stora slantar dessutom. Ja, så tycker jag.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering