Nekad adoption

Jag vet inte om ni sett det här, men nånstans så måste jag säga att det nästan är samma situation vi hade. Jag ångar att vi inte slogs om adoptionen och vår rätt att adoptera!

Utredaren anmäld

Kommentarer

  1. Så ni vart nekade att fortsätta adotion efter utredning? Vad gav de för ursäkter?

    Går ju alltid att klaga i efterhand eller göra en ny utredning.

    När vi blev utredda för adoption tyckte jag att den handläggaren vid familjerätten var kanonbra som gick igenom vart man skulle klaga om man fick avslag.
    Utredningen från socialstyrelsen var lite mindre trevlig, man kännde sig väldigt granskad, fast enligt den utredaren ska det mycket till för att få avslag, helt och hållet. Man kanske inte får den ålder på barnet man önskat eller land

    Hemsk att en person har en sån makt att förstöra folks drömmar....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, nej. Vi fick inte ens lämna in en ansökan. Jag pratade med de i telefon och mailen. Vi har inte gjort en utredning.

      Min man är för gammal tyckte dem, och sa att det var oetiskt mot barnen, barn ska inte ha för gamla föräldrar.

      Ändå sa jag att vi kan tänka oss äldre barn, att om vi får biologiska protesterar ju ingen osv. Hon pratade tom med sin chef. Men detta är denna kommuns riktlinjer.

      Radera
    2. Fy fan!
      nej biologiska finns ju ingen ålder på eller krav på föräldrakurs eller ordnad ekonomi, bra boende, socialt nätverk med andra som har barn och referenser. Det är sjukt det där, jag blir så förbannad.

      En vän till mig och hennes make fick vänta till en senare utrdning då hon varit deprimerad pga barnlösheten. Är man deprimerad av sorg kanske man inte blir en bra förälder.

      Jag hoppas att ni lyckas nu :)

      Kramar

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering