Äntligen nåt!

Efter timtals av surfning i går så har vi äntligen beställt en resa. Vi hade först tänkt att vara borta i tre dagar men efter att ha frågat bästisen om hon kunde stanna en extra natt så blev det fyra dagar. (vi har lovat att sätta upp hennes staket för besväret)

Och resan går helt oväntat till: ISLAND!!

Så i stället för att ha sommarkläder med oss så blir det regnkläder, fleecejackor och vantar (i juli är det typ 12 grader där). Vi har tagit en resa med inbyggd paket så det blir :

Bad i blå laugunen
Tur till  Gyllene Cirkeln: Gullfoss - Geysir - Thingvellir
Ridning på islandshäst (maken har ALDRIG ridit...hahahahaha..skrattar fortfarande)

Eftersom det var ganska billigt så passade vi på att ta ett finare hotell.

SÅ häftigt! Och helt underbart att bästisen ställer upp!

Nu ska vi ut och cykla, sen blir det klippning av gräsmatta och målning av fönsterfoder.

I morgon börjar jag jobba heltid igen. Och i morgon ska vi träffa högsta chefen. Men det är i morgon det.

Kommentarer

  1. Härligt det låter! Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag har vänner som har åkt till Island i augusti och de hade det jättetrevligt där. Jag tror att ni också kommer att ha det bra där.

    SvaraRadera
  3. Så härligt med resa !
    Det oväntade kan bli så bra så jag
    hoppas att ni får en härlig semester och att
    maken inte får så ont i rumpan =)..

    Kramis Lena och missarna

    SvaraRadera
  4. Åhh det låter jätteskönt! Island hade jag gärna velat åka till :-) tror ni behöver komma bort - snällt av bästis att ställa upp!
    Kramar!

    SvaraRadera
  5. Åh, jag vill också åka till Island... När jag säger att jag vill dit så säger min pappa alltid att det är inget att åka till för det luktar illa av svavlet. Det bryr jag mig inte om för jag tror att det är ett fantastiskt land oavsett vädret.

    Kram

    SvaraRadera
  6. Det låter som en kanonresa. Har aldrig varit där, men vill åka dit.

    SvaraRadera
  7. nyligen hemkommen från en kombinerad islands- och new york-tripp kan jag meddela att island var en riktig höjdare - min man gilla't t.o.m. bättre än N.Y.!!! ska inte vara jobbig med en massa "åh ni måste göra"-tips (såvida du inte vill ha såna förståss) men varma, regn- och vindtäta kläder är att rekommendera... ;)

    läser dig då och då, hoppas och förtvivlas med dig, men har nog aldrig kommenterat förut. hoppas du/ni får en toppenbra välförtjänt resa!

    SvaraRadera
  8. Visst är det häftigt! Och oväntat val:-)

    Tack miss adapted, det låter lovande! Har du några bra tips? på resturanger och shopping?

    SvaraRadera
  9. jag är själv en rätt dålig shoppare men kron by kronkron hade fantastiska (om än rätt dyra) skor - kul att kolla på även om man personligen inte klär sig så. adressen är laugavegir 63 (långt upp på stora shoppninggatan, själva affären ligger dock några meter ner på en tvärgata, kolla mot vattnet så ser ni). många affärer öppnade sent (typ 11-12) så den dag vi hade avsatt för shoppning hann vi helt enkelt inte med särskilt mycket pga vår flight. i hamnen finns en jättebra tapasrestaurang som kombinerade spanskt koncept med isländska smaker, supertrevlig personal dessutom, tror det hette tapashusid (tapashuset). hamburgerfabriken var också kul, väldigt amerikanskt (som mycket där verkade vara). att hänga på kafe är tydligen nåt som islänningar gillar, vi käkade brunch på laundromat och den var grym! det var det jag kom på spontant, återkommer om det är nåt jag glömt... ;) jo föresten gillar man museer och historia hade nationalmuseet en fin utställning om hur island blev en nation.

    SvaraRadera
  10. (förresten, skälet till att jag inte rekommenderade några fiskrestauranger är att vi inte gick på några såna pga min vegetarianism - men äter man fisk ska man nog testa nån sån också!)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering