Rätt att gå ner i tid?

Nu slog det mig..Kan min chef neka mig att gå ner i arbetstid? Om jag inte har barn?

Kommentarer

  1. Du har inte rätt till det så vitt jag förstår. Men förhoppningsvis har man en bra och trevlig chef (?) som ser till ens bästa...

    Fundera över detta och ta upp det till diskussion!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Japp tyvärr är det så att hon kan det! Och nån trevlig bra chef har du ju inte :( Hoppas din chef kan se någon vinning för sin del på det hela så att du får igenom det.

    Bara de som har barn under 8 år har rätt att kräva att gå ner i arbetstid (75% och då rätt att gå upp igen i tid när man vill) vilket jag alltid har tyckt är fruktansvärt orättvist. Men jag har själv fått jobba 80% tidigare genom att pratat med tidigare arbetsgivaren. Det ordnar säkert sig!

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Det ante mig, då lär det vara kört. Aldrig att hon kommer gå med på det. Vi barnlösa är då jämt diskriminerade...*muttrar*

    SvaraRadera
  4. Man har ingen rätt att gå ner i tid om inte arbetssituationen tillåter det. Småbarn, sjukskrivning, studier, någre fler undantag- det är de enda tillfällen.

    Jag tror du skulle kunna sjukskriva dig på deltid i ett par månader om du träffar en läkare och beskriver syjmptom på ex. utmattningsdepression.

    Ta det lugnt nu i några dagar och hitta olika alternativ du kan tänka dig. Sedan måste du bara byta chef, på ett sätt eller annat, detta kommer att bryta ner dig annars. KRAM!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering