Gå ner i tid?

Otroligt men sant men jag har fått OK att gå ner i tid från chef och personalavdeling. De tycker naturligtvis att det bästa är att bli deltidssjukskriven.

Vad är det bästa? Att vara ledig 1 dag i veckan eller korta ner dagarna? jag har tänkt mig 80 % det är 31,4 timmar i veckan för mig. Jag måste göra ett schema och kan inte från vecka till vecka bestämma hur jag vill jobba.

Kommentarer

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. BRA!

    Jag tror du måste känna efter själv, hur du vill ha det.

    Jag känner att det beror helt på varför du minskar arbetstiden. Att vara ledig en dag i veckan passade mig, jag bokade då upp "en date med mig själv" och tog tillvara på dagen medans kortare arbetsdagar naturligtvis är bättre om minskningen beror på att du inte orkar med långa dagar.

    Erfarenhetsmässigt vet jag också att det är svårt att "komma ifrån" i tid när man jobbar kortare dagar än övriga på jobbet och att det lätt blir en halvtimme extra var och varannan dag.

    Sov på saken och skulle det vara så att du senare känner att det blev helt fel så borde det ju inte vara omöljigt att ändra.

    Trevlig helg

    /Åsa

    SvaraRadera
  3. Kul att de gick med på det! Se bara till att det inte blir så att tjänsten minskas till 80%, utan att du går ner TILLFÄLLIGT och kan gå upp till 100%.
    Håller med Åsa ovan, det är lätt att folk inte riktigt fattar att det inte är 100% som gäller längre, och du får göra 90-100% av jobbet till 80% av lönen om man "bara" tar kortade dagar.
    Fundera på om du kan ta fredagen ledig, då får du mera tid "för dig själv" de timmarna din man inte är hemma, och en tydligare signal till andra att du jobbar deltid.
    Kanske två halvdagar kan funka?
    Fundera på vad som känns bäst för dig rent mentalt, när upplever du att du är ledig "mer", hur lång resetid du har etc =)))
    //Anna

    SvaraRadera
  4. Så skönt att det löser sig! Grattis :)
    Min erfarenhet säger ledig onsdagar dvs en hel dag mitt i veckan!

    SvaraRadera
  5. Åh så skönt att du får jobba mindre nu när du känner att det behövs.
    Jag har provat på flera varianter.
    Dels kortare dagar vilket kanske inte fungerar
    på alla arbetsplatser men så har jag också
    testat att ha en hel dag ledigt.

    Jag skulle gilla att växla med att ha en onsdag ledigt en vecka och sen nästa vecka fredag eller måndag så att helgen blev lång.
    Om det fungerar med den arbetsplats man har.

    Lycka till.

    Kram Lena och missarna.

    SvaraRadera
  6. Tack för era kommentarer. Känns lite som jag vunnit högsta priset och inte riktigt kan bestämma mig vilket jag vill ha. (påminn mig gärna när jag får den mindre lönen sen.)

    Jag tänker vidare och åter kommer
    Kram till er.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering