Besök hos gynekologen, endometrios vs klimakteriet


 De senaste året har jag varit rena försökskaninen, jag har provat alla dess hormoner och piller som existerar. Den ena biverkningen har varit värre än den andra av alla tabletter.  

Den stora anledningen är min endometrios, jag har den svåra varianten med bl.a. sammanväxningar, cystor, rikliga blödningar och smärta till och från. Jag är opererad flertalet gånger, äggledare och 1 äggstock är bortopererad, tarmarna är uttagna och instoppade för sanering av sammanväxningarna  

Den behöver behandlas så den inte växer på sig ännu mer, jag har inte medicinerat mot den sen innan barnen. 

Dessutom är jag på väg in i klimakteriet. Lite vallningar, dåligt humör (har jag nog konstant ändå) rikliga blödningar och mycket torra slemhinnor är bara en del som attackerat mig. Jag skyller dessutom numer den ständigt tröga magen på klimakteriet, med det har min hemorrojder exploderat och är allmänt otrevlig. 

I somras fick jag nog o slutade med alla piller, när biverkningarna är värre än själva huvudproblemet liksom.  Mensen kom tillbaka och vallningarna var nästan borta. Slemhinnorna var fortsatt supertorra men det kan jag stå ut med. Men sen fick jag bara mens i bland, de andra klimakteriebesvären anlände. Men jag är van, så jag stod ut.

Idag var jag kallad till gyn igen, hon suckade över mig att jag är svårbehandlad. Vid undersökningen hittade hon att jag hade lichen sclerosus . VA? Vafan är det nu då?

Jahaaaaa. Var det därför det kliat så! Sen hade jag massor av cystor, myom, mycket torra slemhinnor. 

Hon tyckte jag skulle prova hormonspiral tillsammans med klimakterietabletter.

Men det gick inte att sätta spiralen,  hon svettades och jag skrek! det gjorde så jäkla ont! Åndå är jag van efter 14 år provrör och allt vad det innebar. 

Mina myomer och sammanväxningar var i vägen, blodet forsade och jag höll på svimma. 

Så jag fick med en massa mediciner hem som jag ska prova i 3 månader. Suck  -funkar inte det här, så ger jag upp, sa läkaren  haha.  vafan!

Förutom med salvan mot lichen då,  den ska jag fortsätta med livet ut.

Nya medicinerna blev

-provera 

-dermovat

-vagifem

-lenzetto




Kommentarer

  1. Ja, jäklars, jag har också endometrios och satte in en hormonspiral för ett år sedan och det var *inte* kul. Hon fick ge upp vid första försöket och så fick jag komma tillbaka och göra det på operationsavdelningen istället. Nu tänker jag att den här får sitta kvar tills jag dör, jag tänker inte ta ut den!

    Har du provat Visanne? Det är den medicinen som funkat bäst för mig. Men det där är ju så olika. Hoppas de du fick idag funkar bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag tror inte det. Jag har fortfarande inte börjat med alla tabletter o sprayer hon skrev ut. Sämsta patienten. 😆

      Radera
  2. Vill bara säga att jag är en gammal följare som fortfarande läser. Kram! Må alla gynbesvär tar slut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh. Vad roligt att du hänger kvar 🙏🏼

      Radera
  3. Skönt att inte känna sig ensam som försökskanin. Blöder fortfarande på: 2 Mirena, p-piller och hormon sprutor. Läkarna står handfallna Detta är en hemsk sjukdom och du är inte ensam. ❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att höra, lycka till du med ❤️

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering