Att berätta för barnen om äggdonation

Vid nattningen i går frågade Klara hur föl kom ut hästmamman, får och hur barn kom in i mammornas magar..


Hoppla...Det är inte helt enkelt att besvara dessa frågor på ett begripligt sätt. Jag är tydligen expert på att snurra in mig i märkliga förklaringar. Jag har som utgångspunkt att besvara allt så ärligt som möjligt utan att linda in saker.


Sen frågade hon hur hon och Alfred kom till. Jag har väntat på den frågan men kände mig ändå inte beredd.


Jag berättade som det var men tyckte det ändå det lät bra konstigt, det är ju inget som är enkelt att förklara annars heller. Vi har ju superbra böcker om äggdonation så jag lovade att vi ska läsa dem i kväll.


Jag har funderat lite på att berätta eller inte berätta men för oss är det ingen stor grej, då vi inte hade något annat val, så jag tänker mig att det inte blir något stort för dem heller. Men man vet ju inte.


Fortsättning följer i kväll.

Kommentarer

  1. Lycka till!

    Vi berättade för sjuåringen för något år sedan. Han började gråta för att han tyckte så synd om alla som vill bli föräldrar men som inte lyckas. Att han sjölv kommit till genom spermiedonation tyckte har typ "jaha, vad bra för oss då!" om. Vi pratar lite då och då om det men vet inte riktigt hur vi ska göra med fyraåringen. Hon har ju liksom alltid hört det men vi vet inte riktigt vad hon tagit in.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering