Utbrott och trots

Herregud. Alfred har vi fått för våra synder. Allt är -neeeeej, jag vill inte och raseriutbrott som passar i en skräckfilm. 😬

Vi försöker förutse och stoppa i honom mat och sömn, för är han trött och hungrig så blir det värre. Men just nu både äter och sover han sämre, allt hör väl ihop. 

I fredags var vi på middag hos några grannar. Magsår. Alfred rotade i alla deras lådor, hällde mat över hela bordet, Klara hällde mjölk över mig och åt 4 portioner med mat 😂  Familjen cirkus! Men vi har även njutit av snö och pulkaåkning, pyssel och massor av kramar. 

I morgon är det jobb igen. Tack och lov ;)

Kommentarer

 1. Har du funderat på en utredning vad gäller Alfred? Även barnet har ju allat att vinna på om man kan hitta en orsak till beteendent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst, funderat och funderat lite till. Men jag tror faktiskt inte han har någon diagnos. Han är en envis kille som vet vad han vill. Han följer alla punkter i trotsboken..

   Om vi märker något annat så ska vi naturligtvis kontakta någon ang utredning.

   Radera
  2. Allting måste ju inte ha en diagnos heller. Det är väldigt diagnosinriktat i dagens samhälle. Man är nästan konstig om man inte har en diagnos att komma med. Normalfördelningskurvan sträcker sig egentligen ganska så långt. Inga utredningar görs heller för treårsålder. Om det inte är så att barnet hindras i sin utveckling ex motoriskt eller intellektuellt, och så verkar det ju inte var för Alfreds del.

   Radera
 2. Testa lågaffektivt bemötande, det funkar när min helt normala, men extremt viljestarka och lättstötta fyraåring får ett frispel och ett entimmesutbrott blåser över på tio minuter istället. Finns en bok att köpa, men jag hittade en sammanfattning med tips:

  https://www.google.se/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://habilitering.se/sites/habilitering.se/files/160318_lagaffektivt_bemotande_ny_bild.pdf&ved=0ahUKEwiC5azV9abRAhVBXSwKHVyaAAwQFggzMAM&usg=AFQjCNGukoql0QjQXKfFBk76cRIW1rZs9A&sig2=OmcGJDRNp_aI4V5FGlrQ2w


  /Dustpuppy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag här läst om det förut, tycker det är väldigt bra tips.
   Jag ska läsa på mer, tack för tips.

   Radera
 3. Vi körde "5 gånger mer kärlek" på vår härligt intensiva dotter, läs den boken/ljudboken. Vi höll på att gå under men hon är så mycket enklare idag (3,5 år). Lycka till! /J

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Incidenter på dagis

Viktiga händelser och mindre kärlek