Vilka är de där tvillingarna egentligen?

Klara

Väldigt framåt och envis.
Får hon som hon inte vill får hon ett utbrott. "Kan själv" är mantrat just nu, pappa får absolut inte hjälpa henne med något. Det orsakar då ett utbrott :)


Hon har varit väldigt aktiv med pottan i månader men nu har vi tagit ett steg tillbaka och hon vägrar pottan. Säger ofta att hon vill gå på pottan men när vi väl är där ångrar hon sig.


Är väldigt hjälpsam och plockar ur diskmaskinen, plockar i och ur tvätt i tvättmaskinen och tvättkorgen. Även sådant som inte ska i maskinen stoppas in där, har tvättat både nyckelband, muggar och lite annat smått och gott. Hjälper till att städa för att andra sekunden kasta ut allt på golvet igen


Pratar mycket, använder många ord och sätter gärna i hop små meningar. Har ett rikt språk trots sin ålder och kan även sätta ord på saker som händer och som hon känner.


Traskar rätt in på dagis utan att se sig om, säger inte ens hejdå. Har aldrig varit ledsen vid lämning. Blir däremot mkt glad vid hämtning.

Älskar att pyssla, bygga duplo och skruva lock på burkar och dragkedjor.

Alfred
Har en röjarperiod just nu, han klättrar på allt. Alla saker som går att stå på släpas till det stället han vill nå och används som pall. Allt används som pall- skor, lådor, hinkar, leksaker, katterna och Klara.
Springer omkring mycket, härjar, dunkar gärna på andra barn fast lite mer hårdhänt än det nog är menat. Kan även klappa fint och är inte medveten om sin egen styrka.


Pratar lite grann på vårt språk, men mest sitt eget. Bearbetar väldigt mycket och pratar ibland i en halvtimme om saker som hänt. Upprepar sen det nästa dag för att prata om det som hänt.


Sitter glatt på pottan men har inte riktigt kopplat varför han gör det. Är dock nästan lite för tjock för pottan så vi måste nog leta efter en ny :-)


Blir ofta väldigt ledsen och frustrerad om vi inte förstår eller om han inte får som han vill. Är väldigt pappig och tjatar mycket om pappa. Är även väldigt nappfixerad och snutten.


Äter som en häst, allt trycks in. Gärna så mycket som möjligt.

Gråter nästan alltid vid lämning på dagis, gråter och skrattar om vartannat vid hämtning och vägrar lämna min sida. Svårt att klä på med en hysterisk Alfred och en Klara som oxå vill kramas. Hämtningar är för tillfället rätt slitsamma. Väl hemma är de så uppe i varv och röjer så jag blir alleldes svettig.


Det går inte med ord att beskriva hur mkt jag älskar dem. De är mitt ljus och meningen med livet. Lika gärna är jag redo att ge bort dem ca 1 gång i timmen mest för att jag är så otillräcklig. 


Kommentarer

  1. Så underbara ungar du har. Tänk att de kan vara så olika trots att de är tvillingar. =) Kan verkligen känna din kärlek till dem och familjen trots att du vill ge bort dem ibland. Det är en helt normal känsla.
    Kramis från Lena och missarna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering