Sjuka barn =vilja ta livet av sig

Det är sant. Jag har fasiken fått nog. Sen i fredags har det varit fullkomligt kaos här hemma. Jag blev sjuk redan förra veckan och tappade dessutom rösten i lördags. Alfred bara skriker och får utbrott, minst 1 i timmen som varar i 30 min. Klara skriker och gnäller och maken...är maken. Båda barnen ska upp i mitt knä och tillåter inte att den andra sitter där och fullt slagsmål uppstår. 

Jag- förkyld, hosta, tappat rösten, ont i hals och öron, svårt att svälja. 
Alfred- ögoninfektion, förmodat ont i hals och öron och feber 36-41, snuva, hosta samt matvägrar. 
Klara- lite ögoninfektion, öroninflammation, hosta, feber 37-41, snuva, matvägrar. 
Maken- ögoninfektion och hosta

Vi åkte till närakuten i lördags med 3 av oss och fick konstaterat virus*2 samt öroninflammation. Så klara fick pencillin och vi andra ingenting. 

Jag tror lördags var en av de värsta dagarna jag upplevt med barnen. De bara skrek och grät, matvägrade och Alfreds utbrott gjorde att jag faktiskt funderade allvarligt på 
1. Skicka ut Alfred i kylan och stänga och låsa dörren, sätta mig i ett hörn och hålla för öronen. 
2 ta in på hotell, säga upp mammaskapet och aldrig mer komma hem. 
3 ta livet av mig eller barnen. 

Sån nära att flippa som jag varit i helgen har jag aldrig varit. Det känns som jag ska bli galen eller snart ...Typ. För dagen idag har inte varit ett dugg bättre. 

Jag har  spärren men det är läskigt, oerhört läskigt hur arg och provocerad jag kan bli. Av 2 st 1,8 åringar. Att jag inte kan prata gör inte saken bättre heller. Så frustrerande! 

Jag har sagt till maken att jag vägrar vabba i veckan. Jag blir ju rädd för mig själv. Väldigt otäckt.  

Jag orkar fan inte. På riktigt. Hur orkar ni andra? 

****
På jobbet sa 2 till upp sig i veckan. Fantastiskt. Nu är vi 0 kvar som ska göra 15 st arbeten. 

Jag orkar inte. 

****
Fick ställa in ridningen idag. Hoppas jag kan rida på torsdag då jag ska prova den nya ridskolan. 


Kommentarer

  1. Hej! Jättwjobbigt med sjuka barn, speciellt då man själv är sjuk! Min lilla kille har varit mycket sjuk den här vintern och vi har haft många dåliga nätter också! Försök orka!

    SvaraRadera
  2. Håll ut, håll ut, håll ut. Snart är det varmare och barnen blir mindre sjuka. Utbrotten kommer minska (förr eller senare).
    Du är modig som skriver så ärligt. Jag hoppas du inte får några påhopp för det!
    Good enough är mitt motto. Vissa dagar vill man bara dra ett streck över. Gör det, nya tag imorgon. Och andas.

    SvaraRadera
  3. Åh stackars dig och stackars er. Det är ett elände då de är sjuka och samtidigt dessutom. Antar att du testat allt.. Som att låta dem titta på tv hela dagen, ge dem glass i massor att äta osv. Alla medel är tillåtna såna här gånger. Hoppas att du orkar och det vet jag ju att du gör. Du ska i alla fall veta att du inte är ensam om tankarna och paniken då det blir för mycket.. Massor med kramar till dig och jag hoppas att ni kryar på er snabbt som sjutton.

    Kramis Lena och missarna

    SvaraRadera
  4. Stackars er. Sjuka barn är jobbigt. Det tycker alla och det är ok. Det finns liksom inget alternativ till att orka.
    Samla på de fina stunderna med barnen och lägg mindre vikt på de jobbiga. En dag kommer detta att kännas som nåt som hände för länge sedan.
    Du behöver inte vara en perfekt mamma varje dag, kan du få avlastning och tillåta dig att vara sjuk ifred?
    Kram en som läst din blogg i många år och tror på dig.
    Tina

    SvaraRadera
  5. Håller med alla ovanstående. Det är tufft att vara småbarnsförälder, särskilt när sjukdomar, trots och jobbproblem krockar. Ta det timma för timma. Låt pappan ta barnen/ett barn 1-2 timmar även om han kanske inte gör det perfekt. Och försök få lite tid till dig själv. Om så bara 30 min i veckan. Du är en jättebra mamma till dina barn
    Plötsligt är de friska längre, leker med varann (eller kompisar), trotsar mindre osv. Och då är det plötsligt svårt att komma ihåg varför det var så jobbigt

    SvaraRadera
  6. Åh, lider med dig, så jäkla värdelöst att vabba... och *2 dessutom. Vi har några år mellan våra och då är det ju iaf inte samma stadium på båda. Det går över men i stunden suger det! Gå hemifrån och lämna dig till maken ett tag tycker jag, även om du får dåligt samvete (varför får ofta vi mammor det men inte pappor på samma sätt, generellt?). Kram på dig! /Maja

    SvaraRadera
  7. Du skriver ärligt om det de flesta inte pratar om. För mig var lösningen öronproppar. Stängde ute det värsta skriken men jag kan ändå höra. De gjorde så jag kunde vara mamma utan att flippa ut och bli galen av allt skrik. Trötthet och sjukdom suger all ork och sen gå hemma och höra skrik hela dagarna..... Håll ut det vänder. Ge dem mobilspel eller paddan för en timmes lugn och ro. Kramar Lina

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Vet inte om jag skrivit här förut men har följt din blogg ganska länge nu. Är också Riga-mamma btw.. Har två små en 3 år och en 18 mån. Har absolut ingen prestige alls när de är sjuka, glass och Smakis är den viktigaste beståndsdelen i deras kost då och massor med iPad! Dom får det dom tycker om att äta om dom är pigga nog att göra det, typ korv och makaroner 4 dagar på raken. Stora var sjuk typ hela hösten när lilla var nyfödd och jag höll på att bli knäpp (lilla åkte på sin första förkylning vid 3
    v ålder tror jag) ! Det har trappats av lite men fortfarande en hel del vabbdagar... Jag är hemma med lilla så det blir ju samma diet där även om hon är frisk, men kanske inte riktigt lika många glassar. Det går att vända tillbaka när dom är friska igen..Det jag försöker säga är att det är ok att underlätta för sig själv, var alltid snäll mot dig själv men lite extra när dom är sjuka!! Låter helt rätt att maken kör nästa vabb, det är inte ok att bara du tar det. Jag har turen att ha en man som kan jobba hemma så när båda är sjuka eller stora sjuk länge så kan han jobba och jag hitta på något med lilla som också behöver sitt!
    Stor styrkekram! Lotta

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering