Målgång :), jul och kärlek

Äntligen! Äntligen! Jag är så stolt och glad. Det är inte officiellt ännu för vägningen är inte förrän i morgon, men jag smygvärde mig i förrgår och jag är nu i MÅL! Så här smal har jag aldrig varit. Jag menar ALDRIG. Jag har alltid varit en tjockis och har mått mkt dåligt över det i alla år. Jag har provat GI, LCHF, träning men aldrig viktväktarna och deras matkasse. Sen rasade jag en massa i graviditeten så Vv ska inte ha hela äran. Tänk att det ändå var så lätt, att jag aldrig fattat. Sorgligt då jag lidit i alla år.

Nu har jag ca 0,2-0,5 kvar till viktväktarnas normalspann men jag har nu ett normalt BMI. Jag har fortfarande lite för mkt höfter och gravimagen är rätt plufsig, kan jag så ska jag ner ytterligare något kilo.

Det stora problemet är kläder, alla kläder inklusive de som suttit åt är för stora. Som föräldrarledig har jag inte samma ekonomi som förr att shoppa. Men som jag längtar efter att gå lös i butikerna. En dag så :)

****
Klara verkar vara i någon fas nu, de turas om med sina faser verkar det som. Hon är väldigt klängig och kramig, en rätt trevlig fas men har man två så räcker inte alltid famnen till. De har även börjat spira svartsjuka så har man en i famnen så ska den andra puttas bort. Det är oxå mer slagsmål om leksaker och de får rejäla utbrott om någon tar deras sak eller om den andra har något extremt roligt.

Men Klara verkar ha en extra omtänksam sida, hon torkar Alfreds näsa, ger honom en kram, ger honom nappen när han är ledsen men kärleken är inte riktigt besvarad. Han brukar mest bli arg.
Hon uppskattar beröm så hon tar gärna av sig tex strumporna för att sen visa oss att hon kan sätta på den för att få beröm. Så smart :-)

De älskar att läsa böcker just nu, sitta i knät och bläddra en bok är det bästa som finns förutom att bli jagad och gömma sig. Vissa dagar prövas verkligen mitt tålamod och andra dagar är det så mkt kärlek i huset att hjärtat nästan går sönder. Med barn är en verkligen nära sina känslor och tvingad att leva i nuet. Vilken resa det är att ha barn. Så lite jag visste.

*****
Snart är det jul och ni som följt mig vet att jag brukar ha en otrolig julångest. Saknaden av en familj, makens föräldrar och ensamhet gör min ångest svår i juletider.

I år har jag bjudit in oss till min syster, jag vill att mina barn ska få vara med vår familj som vi inte ser så ofta och vi har inte firat jul med min syster på säkert 10 år. De bor extremt trångt och jag med mina sömnsvårigheter ;-) Intressant blir det i alla fall.

Som tur är har jag vågat frågat en granne lite längre bort om de kan se till katterna, vi är bara borta över natten men jag vill gärna att någon ser till dem. De har aldrig sett till våra katter förut men de är kattvana.

*****
Tack för det superba tipset med havrepannkakor Heli! De älskar dem! Och butiken i Täby ska vi åka till nästa vecka, vällingen ratade de båda så den går bort..

Tack för alla tips och kommentarer. Ni är helt underbara

Kommentarer

  1. Hurra så duktig du är! Du har verkligen gjort det bra och viktväktarna är jättebra då det är enkelt att fortsätta i den andan. Grattis!
    Jag önskar er alla fyra en helt underbar och magisk jul. Ni är en familj och även om jag förstår att det finns de som ni saknar för att allt ska kännas helt komplett så är ni inte ensamma. Är så glad för att ni har er egen lilla familj nu och hoppas att julen blir härlig för er.
    Massor med kramar från Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mkt fina Lena! Hoppas ni haft det underbart med släkt o vänner. Många kramar

      Radera
  2. Grattis till viktnedgången. Kämpar själv med vikten. Skulle vara intressant om du ville berätta vad skillnaden är mu mot hur du åt innan. Vad du tror gör att du går ned. Tycker själv jag äter nyttigt med vikten står still. kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror mindre portioner är nyckeln. En portion är mkt mindre än vad man tror. Jag trodde jag oxå åt nyttigt förut men när man väl skriver ner hur man äter är det mer än vad man tror.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering