Lite oro och tänder

MVi ha haft en riktigt fin helg, enda molnet på himlen är stackars Alfred som håller på få kindtand. Han har så ont och grät halva natten. Klara har oxå tänder på gång men verkar än så länge inte vara lika påverkad. 

Vi har hunnit att byta däck på bilen, dammsuga båda två, handlat och varit till gravarna. I dag ska vi till Ikea och köpa mer skohorn och barnlås. 

Förhoppningsvis blir det även uppehåll så vi kan vara ute. 

*****
Nåt som går segt är vikten.  3 kg kvar till normalt BMI och det går seeeegt. Kanske jag slarvat mer än vanligt men fasiken vad jag sköter mig övrig tid. Blir lite orolig inför vägningen nästa vecka. De första 10 kg gick som en dans men nu.... 

Frustrerande! 

*****
Vi har ändrat om lite bland tider och dagar, pedagogerna talar om vad som funkar bäst för barn och verksamhet och vi rättar oss. Så istället för väldigt korta dagar blir det korta dagar. 8-13.45 blir det nu och ledig måndagar. Men inte de närmaste måndagarna för pedagogerna säger att man inte ska ha uppehåll i början så vi ska vara där ändå. 

9 ska det lämnas på tisdag och det blir maken som får göra det. Då är det första gången de är ensamma och ska sova själva där. Maken ska jobba hemifrån så han kan snabbt rycka in. 

Sen är det jag som lämnar. Och hur jag ska få på tvillingarna kläder, mig själv, måla mig och få med mig handväskor och matlådor och vara där till före 8 är en gåta. Dessutom kommer jag få väcka dem, vi som gjort allt att de ska sova länge på morgonen ;-)

Jag gillar ändå förskolan. Det är bra där. Blandad grupp och bra pedagoger. Nu med renoveringen så kommer det bli toppen. Enda orosmolnet är faktiskt maten. Som är god. Men absolut inte barnanpassad. Som häromdagen var det köttsoppa. 

Det är vanliga bestick och tallrikar. Och en pedagog på 5 barn. Hur mina ska få nåt i magen är en gåta. Och oroande. De lär ju lära sig fort. Hoppas jag. 

På fm får de en liten bit äpple. 

Förskolans lekplats. 



Kommentarer

  1. Jag var också orolig för det där med maten. Henning är ju liten och ligger under på viktkurvan. Men jag bad dem hålla extrakoll på just att han fick i sig mat och det gick så bra så. De lär sig otroligt fort av varandra och nu är soppdagarna de dagarna han äter mest. Oftast får de en macka till också när det är soppa.
    Skulle tro det går fint för era kids också, men för din skull, be om en extra matrapport varje dag ni hämtar så kan ni ge dem lite extra till middag om det strulat på dagen.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. När mina barn var små och man hade oro för maten så fick jag veta detta: Om barnen äter välling morgon och kväll så får de i sig den näring de behöver för en dag. Så allt där emellan är liksom bara bonus och de överlever även om det är lite si och så med ätandet. Det kanske inte gäller numera men kanske =)
    Kramis Lena och missarna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering