Singel

Då var det måndag igen och jag är ensam ungefär 11 timmar, att ha tvillingar när båda är hemma är inget problem men att vara själv är minst sagt roddigt. Mest vid mat, tvätt och sov, att leka och promenera är bara mysigt att ha två.

I går tog vi med oss fika och promenera ner till sjön, det var magiskt att få sitta där med solen i ansiktet och tvillingarna kvittrandes. Fåglarna sjöng, solen lyste, fikat var gott och jag kan säga att det var inte bara vi som kommit på tanken. Jag tror halva orten var ute och flanerade.

Det har varit en okey helg, vi har fått mkt gjort, hållit sams och myst med barnen.

Ridningen var ingen höjdare, ny häst och så skulle vi rida med spö vågrätt mellan händerna för att hålla de raka och stilla. Det var asmeckigt och jag fick inte till det alls. Sen skulle vi rida så både i trav och galopp.

****
Mellanmål har fungerat bra, det är Klara som inte får i sig så mkt. Hon smetar mest runt allt och är hon hungrig så surar hon i stället för att äta. Hittills har jag gett dem smörgås, banan, avokado och leverpastej, rysk yoghurt (inte allt på en gång). I dag tänkte jag prova ägg. Äpple verkar vara svårt att äta, den halkar i väg och är svår att tugga, den mjuknar inte heller om jag ger den i feedern.

Vad kan jag ge mer? Man kanske inte behöver variera?

****
Om två dagar fyller de 8 månader! ÅTTA! Kära nån!


Kommentarer

  1. Keso kanske? Lite tugga men lätt och mjukt :-) Jag brukade göra fruktmos, mixa ner äpple, banan och kiwi som dottern fick äta med sked- det kan dom kanske inte själva än och hela grejen är kanske att dom ska äta själva? Kiwi var/är annars populärt här så små bitar av det? Rån såklart ;-) Alltid poppis.... vad mer? Pannkaka i små bitar- mums! Men det är klart, det måste ju stekas och då krävs det att du orkar med det...om du inte köper färdiga i kyldisken :-D

    Kommer säkert på mer när jag postat detta, men detta var lite just nu iallafall :-) Och nej jag vet inte om man behöver variera så mycket, barn är ganska nöjda med samma... men det kanske är bra att dom får testa många olika smaker redan nu när dom är små, så dom vänjer sig? Tror dom kommer bli mer ensidiga när dom blir äldre... ofta är det ju så iallafall ;-)

    Anna i gbg....

    SvaraRadera
  2. Jag tycker också det låter bra!
    Keso å pannkaka funkar säkert. Jag gav päron istället för äpple eftersom det är mjukare (om man väljer sån sort) och går att mosa. Finriven morot, majs. Omelett. Bär av olika slag.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Majs gick hem, bär ska jag köpa i dag :) Tack för alla förslag!

      Radera
  3. Bananpannkaka!! En mosad banan, ett ägg och lite vaniljpulver. Rör ihop och stek, vi gjorde som plättar. Jättegott även till dig med lite vaniljkvarg och blåbär ☺️

    Om barnen är otåliga när du fixar maten, har du testat att sätta dem i sina matstolar och ge dem en visp och en bunke? Brukar gå hem. Även marinadpenseln är poppis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gjorde det för ett tag sen men de tyckte inte alls om det. Men jag ska absolut prova igen!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering