På väg på äventyr

Sommartid i dag vilket betyder att barnen sover och jag är vaken. I natt känns det som jag inte sovit alls, bara sådär flyktigt och oroligt.

I dag ska vi till innerstan och titta och förhoppningsvis köpa en hoppgunga. Ni vet en sån där på ställning, inte en sån i dörrkarmen.

Vi tänkte åka hela familjen, det är ju inte ofta man är i stan måste jag säga. De som säljer den är en tvillingfamilj med barn födda samma år som våra men några månader äldre.

Sen är det ju ridning i kväll oxå, dagen till ära har jag fått mens, jag hatar o rida och ha mens, rida med binda är verkligen ingen höjdare.

****
I går besiktigade vi stora bilen och fick nedslag, handbromsen måste fixas vilket kommer kosta ca 5000 kr. Herregud. Det som kändes en dag eller två att vi börjar komma i kapp nu när jag sålt en massa saker.

Killkompisen var oxå över och hämtade lite saker, han ser vi inte så ofta längre då han flyttat till huset och ändrat sin post dit. Jag tror han känner sig lite obekväm kring barnen oxå, han är verkligen ingen barnmänniska.

Osså var tvillingfamiljen här o lämnade lite kläder, de är så otroligt trevliga och roliga och hon är helt sanslöst pedagogisk med sina barn. Hon verkligen samtalar med dem, fråga och lyssnar in. Precis så där som jag vill vara och bli. Hon är..närvarande tror jag är ett bra ord.

Vi provade även cykelvagnen, lättkörd och trevlig men rätt ful :) Barnen sitter lite sådär men i påsk kanske vi kan ta en liten cykeltur och prova hur det känns.

Dagen avlutades med att jag hade ner min tallrik jag fick i doppresent när jag var barn. Ska försöka laga den idag.

 Blev himla ledsen. Fy så trist och onödigt.



Kommentarer

  1. Vilket landskap är det på tallriken? Kanske har en sån

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det står vi gratulerar 1973. Bara en massa spelemän

      Radera
  2. Dagen till ära? Hur tänkte du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det språkmaffian nu igen? :-)

      Ordspråket dagen till ära åsyftar ofta något man ser fram emot eller ska göra. En dag man set framemot helt enkelt. Men ibland sätter livet käppar i hjulet och då kan man istället använda uttrycket för att förstärka något annat,,

      Duger den förklaringen?

      Radera
    2. Har inte tänkt på mig som språkmaffia, men varför inte? Jag kan ta på mig den rollen.

      "Dagen till ära" är för det första inget ordspråk, utan ett idiom - ett fast uttryck. Ordspråk har en sensmoral, en visdom, inbyggda i sig: "Man skall inte döma hunden efter håren" eller "Små sår och fattiga vänner skall man inte förakta".

      Men nu handlade det alltså om idiom, vilket enklast översätts med "fast fras". "Nu trampade jag i klaveret" kan inte istället sägas "Nu klev jag i pianot" även om det rent bokstavligt betyder samma sak, eftersom att trampa i klaveret är ett idiom.

      "Dagen till ära" har absolut en positiv grundbetydelse, men inte riktigt på det sätt du beskriver. "Det var dags att fira hennes studentexamen. Dagen till ära skrudade jag mig i min japanska kimono." Visserligen är det väl sannolikt att jag ser fram emot denna händelse, men uttrycket "dagen till ära" betyder att jag, för att uttrycka min vördnad för sudenten och för att ära henne denna dag, tar på mig ett klädesplagg som jag bara bär vid mycket speciella tillfällen.

      NU har språkmaffian gjort sitt.

      Radera
    3. Jodå, föralldel - något bättre. Hur känns det för dig?

      Jag har förstått att du rider. Det gör inte jag, men jag tittar gärna på hästsport i TV. Jag fascineras av hur man kan få hästen dit man vill genom att dra i styrsnörena så att hästen känner i tänderna hur den skall galoppera. Och så känns det så bra, att man har en skyddsfilt under sitsen, så att man inte luggar hästen i pälsen. Vad jag däremot inte förstår, är att det inte gör ont i hästens tassar när man bankar dit järnskydden. Har de ingen känsel i tassarna?

      Till advent brukar det går runt en häst i stan. Han drar en kärra som barnen får åka på. Medan han står stilla och väntar, får han äta ur en höpåse av tyg. Mums för en häst! När alla barn satt sig, skenar han iväg i sakta mak. Båda mina barn har älskat turerna med dessa schabrak.

      Radera
  3. Hjälp!! 5000 att fixa en handbroms. Har ni en elektrisk eller en sån man drar i?? Vad är felet?? Klossar är inte dyrt att byta tror jag gav 500. Skulle nog jämnföra flera verkstäder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr har vi gjort det. Det är en forbroms på en Volvo. Vi kan alltid hoppas det blir billigare än de sa.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering