Besöka förskola nr 2

I dag ska vi till en av de kommunala förskolorna och hälsa på. Det är en stor förskola med 4 avdelningar, det ska bli spännande att höra om personaltäthet, hur stora avdelningar osv. Den ligger rätt nära oss och har en stor utegård, vi röstar där när det är val men ärligt talat har jag aldrig tänkt på hur det ser ut där inne.

Sen på em ska jag till tandhygienisten, ett mindre trevligt besök men det måste göras.

****
Gårdagen var rätt stressig med massor att göra på jobbet, men även trevligt socialt umgänge, egentid och lunch i lugn och ro.

När jag kom hem sen var det ledsna hungriga barn, hungrig mamma och en skrikande katt. Fullt ös innan jag knappt kommit innanför dörren. Maken och barnen verkar dock haft en trevlig dag.

Klara härjar så i sängen och jag håller på att googla ihjäl mig på ett tjockare och högre spjälskydd, men jag hittar inget. Vår är 30 cm och jag skulle behövt minst 40 och 4 cm tjockt. Finns det ens såna?

****
Lite på utvecklingsfronten här hemma:

-Alfred sitter nästan själv! Whopwhop!
-Alfred dricker vatten och ersättning själv ur sin mugg
-Klara har oxå lärt sig dricka vatten i sin mugg, inte med samma entusiasm men i alla fall.
-Alfred fixar sitt mellanmål och emellanåt middag helt själv (alltså äter)
-Det gör inte Klara, mellanmål är djävulens påfund enligt henne :-)
-Alfred kryper lite själv :-)


Kommentarer

  1. Alltså Klara är ju Klara, dvs en tjej som ska undersöka och påhittig. Spjällskyddets funktion är väl att de inte ska få ut ben och armar, men om hon ändå lyckas få ner det så är ju funktion ur funktion. Prova att ta bort det helt?? Se vad som händer om nåt händer... Hon kanske sover bättre när hon har mer koll på vad som händer runtomkring, nyfiken spm hon är....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Problemet är att hon förutom sliter i det oxå gungar som en känguru o slår huvudet i spjälorna.

      Hur mår bebisen ocj du?

      Radera
  2. Apropå förskolor: kolla hur personalen bemöter era barn. Sätter de sig på huk och pratar med barnen, eller till dem eller över deras huvuden? Alltså, är barnen bara ett bihang till dig, eller ses de som egna individer med samma rätt till artigt bemötande som vem som helst. Det ger en fingervisning om hur bra/dåligt det är.

    Kolla även var dekorationer, tavlor, teckningar sitter. Vuxenhöjd=dåligt och ogenomtänkt. Barnhöjd=bra!

    /Dustpuppy

    SvaraRadera
  3. Jag ska sy ett spjälskydd till bebisen i magen. Köpt skumplast på Åhléns,2 cm tjock. Sen är det bara att sy ett överdrag i valfritt tyg.(Vill man ha 4 cm tjockt kan man ju bara köra dubbelt lager.)

    http://linanygrens.blogspot.se/2012/11/sytt-eget-spjalskydd-till-spjalsangen.html?m=1

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering