Ensamhet och sängfråga

Fy så gulliga ni är allihopa, jag blir alldeles rörd.

Jag har faktiskt inte hunnit tänka på att jag är så ensam, det är ju fullt ös hela dagarna. Men när min BVC-tant sa det, så blev det så tydligt. Jag har ju massor av bekanta och en del vänner men alla jobbar, har sitt och...inte vet jag vars alla tog vägen när vi fick barn.

Min mamma är nog den ensammaste människa jag känner, med sina diagnoser och mkt udda personlighet så har hon inte en enda vän- de hon skaffar försvinner ganska snabbt. Och som ni vet är det ju min skräck att bli som hon, så ensamhet för mig är som ett stort svart hål. Men så står jag här ensam...jag blev så ledsen.

Ensamhet står för att vara övergiven och inte omtyckt. Ensamma stunder är en sak och vald ensamhet. Men det är inget jag väljer, jag vill gärna ha människor jag tycker om runt om mig men med min gad och sociala fobi så har jag svårt att vistas på fester och med de jag inte känner.

Nästa gång ska jag fråga BVC om de har kurator eller psykologstöd. Jag behöver nog ta itu med en del demoner. För mina barns skull...

Så är ni är ni i närheten är ni alltid välkommen på fika!

****
Så till sängfrågan.

Klara vevar runt i sängen som en vildhund, drar och sliter i spjälskyddet. Verkar dock ha sovit i natt utan nästet. Ska man ta bort spjälskyddet? ha något annat skydd runt om eller helt enkelt låta henne härja? Är livrädd att hon ska trassla in sig i sängkläder och skydd.

Vi har beslutat att sälja i väg andningslarmen, det känns skönt men oxå läskigt då de varit en stor trygghet. Säg till om ni vill köpa.

****
I går var vi i en galleria och shoppade (nåja, hittade inte så mkt), lunchade och hade det supertrevligt! Åh, vad det är roligt att komma i väg. Nu har vi ett par hörselkåpor till Alfred så kan jag kan köra min stavmixer!

Vi möblerade även om barnens rum och det blev så bra, det blev större plats och barnen kommer förhoppningsvis inte väcka varandra lika lätt.

Nu vaknade Alfred, Klara vaknade för en timme sen men somnade om i makens famn i sängen.

Kommentarer

  1. Så kul att läsa om hur lik Klara är vår lilla Ines. Vi fick köpa ett tjockt och styvt spjälskydd tillslut. Superbra! Varför visste man inte det från början?! http://www.boligheter.se/wp-content/uploads/2013/11/7-808.jpg Typ ett sånt men vi beställde från jollyroom. Lite dyrare men helt klart värt pengarna.

    SvaraRadera
  2. Vår tjej sov kanonbra i vagnen men härjade upp sig i spjälsängen. Hon vevade, sparkade runt och stimmade. Vi fick tips från BVC att lägga handdukar i formen av ett nest och lägga lakanet ovanpå. Det funkade! Inget mer vevade och vispande. Hon behöver den lite trånga känslan av trygghet.

    Vet inte alls om det är samma hos dig men jag delade iaf med mig av vårt lyckade försök :)

    Kram

    SvaraRadera
  3. Min tjej vevar visserligen inte runt, men har inte velat sova i spjälsängen periodvis och när hon inte vill ligga i sängen skjuter hon ifrån med fötterna så att hon slår huvudet i spjälorna. Jag har därför sytt en spjälsängsorm till henne (finns att köpa men de är dyra)! Gör sängen mer ombonad och hon skadar sig inte. Jag stoppade ormen med en blandning av ris och stoppning, i övrigt följde jag denna instruktion: http://kimberly.nu/blogg/2013/01/09/hur-man-syr-en-spjalsangsorm/

    SvaraRadera
  4. Vår dotter härjade vilt i sin säng också. Låg alltid tvärsöver och benen stack ut genom spjälorna. Så läste jag nånstans att man skulle vända sängen så den stod åt det håll hon låg. Så då slutade hon vrida sig och sov med huvudet upp och benen ner. Mycket konstigt men det fungerade hos oss.
    Blir ledsen då du känner dig ensam. Jag gör också det efter att jag blev sjukpensionär. Jag är en supersocial person men orkar inte med allt jag gjorde förr. Pratar däremot ofta i telefon med de jag tycker om och det kan bli timslånga samtal. Däremellan försöker njuta av lugnet då jag är ensam och njuta desto mer då jag umgås med någon väninna. Det är inte ofta vi ses men desto roligare när det blir av.
    Kram från Lena och missarna

    SvaraRadera
  5. Canasten är salva mot svamp, som finns receptfri på apotek. Det fick jag besked att använda hos min ena tvillng som var väldigt röd i blöjområdet över tid. Det skadar inte så även om de inte har svamp så gör det ingenting om man provat med den salvan. Min läkare ville inte göra skrap-prov i blöjområdet, och det var jag väldigt överens med henne om.
    Ahm 66

    SvaraRadera
  6. "Fy så gulliga ni är allihopa" - vad betyder det? Jag kan inte tolka det på annat sätt, än att du tycker att kommentarerna är osmakligt positiva. "Usch så gulliga ni är", typ.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En negation som används i ett positivt uttryck förstärker det positiva och negationen blir således ett positivt uttryck.

      Radera
  7. Det finns ett spray mot vattkoppor, det är bästa uppfinningen mot hudveck som blir fuktiga.

    SvaraRadera
  8. Den språkliga regeln kring negationer är ny för mig! Var kan jag hitta den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. I ex språktidningen. En mkt intressant o läsvärd tidning.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering