Långa dagar

Usch, nu när det börjar närma sig känns det inte alls så roligt att jobba längre. Socialicera sig, klä upp sig och sminka sig. Minns knappt hur man gjorde ju.

Men här hemma är det inte så mkt bättre, Alfred är missnöjd mest hela tiden och Klara har oxå nån fas av missnöje just nu. Ligga på mattan och träna och leka är inte populärt, men jag förstår dem, vi tillbringar ju rätt mkt tid där.

Det känns som det kommer bli en lång vecka i alla fall, maken jobbar hela dagar denna vecka så jag är mkt ensam. Grannarna är förkylda och nu har jag snart frågat alla om nån kan komma ibland men alla jobbar eller är upptagna med annat.

****
I går var jag och red, det var markarbete och jag fick ju ferarrihästen såklart, den rusar ppå som ett ånglok och hela lektionen går ut på att försöka lugna ner hästen. Inte alls roligt. Nu hade vi en vikarie, men jag bad henne hälsa till vår ridlärare att jag inte vill ha den hästen på hoppningen nästa vecka.

Jag kommer i alla fall få träningsvärk, det var en rejält svettig lektion i går. Trots massa minusgrader och jag var rejält påpälsad så förs jag och blev svettig om vartannat.


Nu vaknade Klara.....

Kommentarer

  1. Minns att du sa att barnen var nöjda när ni var på utflykt. Kan det vara precis som du skriver att de tröttnar på att vara hemma precis som du gör ibland?
    Jag säger inte att det är så här för dig men min tjej var också missnöjd och jag minns att jag rådfrågade BVC- sköterskan som sa nåt i stil med " du kanske inte är ett så roligt sällskap, hon vill nog få fler intryck" då blev jag mest sur men nu förstår jag vad hon menade.
    Jag som förälder är gladare när jag har saker inbokade och sällskap så vi var på öppna fsk nästan varje dag:)
    Tina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. Det har du nog rätt i. På ons blir det öppna förskolan, i morgon kanske vi ska åka nånstans?

      Öppna har ju bara 1 gång i veckan för små. Annars är det för större barn de andra dagarna.

      Radera
  2. Helt fel. Så små barn behöver verkligen inte komma ut och stimuleras. Vad är det för inkompetent BVC sköterska??! Barn i den åldern är fullt upptagna med att upptäcka sig själva och världen omkring de. Bästa sällskapet är mamma och pappa. Gå till öppna fsk gör man för sin egen skull i den åldern. Senare runt 9-12 mån börjar barnen uppskatta det på ett annat sätt men de har inga stora behov ens då. Barn gnäller. Barn är pissjobbiga. Men det lättar och blir bättre. Sen glömmer man den tiden.

    SvaraRadera
  3. Märkligt att ingen nappar på att komma och hänga med två söta tvillingbäbisar ibland. Jag har allvarligt funderat på att sätta upp lappar och söka en extramormor. Win w

    SvaraRadera
  4. Det hänger sig alltid mitt i och går inte att skriva mer. Win win för alla parter. Ingen betalning inblandat. Kanske skulle vara något för er med så era barn får en fin relation till någon i den äldre relationen när egna far/morföräldrar inte finns/är stabila. Kanske en per barn till och med? Jag tänker gå till biblioteket, teater, baka pepparkakor osv på sikt. Guldkant helt enkelt

    SvaraRadera
  5. Sortera leksakerna ni har & babygym & babysitter. Placera dem i olika rum och försök att tillbringa tid på de olika ställena i hemmet för att de inte ska bli uttråkade. jag har själv tyckt det var jobbigt att underhålla mina två. promenader uppskattades också men detta vädret är inte det roligaste att bege sig ut i. det hjälpte mig också att få hem folk på om det så bara var en kaffe! :-) barnen hade stor glädje av det upplevde jag

    SvaraRadera
  6. Har ni testat julklappen från mig? De kan ju sitta på golvet med den..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den e toppenbra, den är vid station 3 😂

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering