Kissar blod

I går var verkligen ingen bra dag. Verkligen inte. Fast de bara är 6 månader (snart) kan de verkligen driva en till vansinne, dessutom är de i maskopi med varandra.

Såklart krånglade maten, Alfred ska absolut göra pruttljud när han har hela munnen full av gröt och katrinplommon. Gulligt tänker ni kanske, men neeej. Inte när du försöker få i Klara mat som gallskriker allt vad hon kan för att sen kaskadkräkas.

Det vore suveränt bra om de kunde sitta i matstolarna, Klara fixar det men Alfred är som en hängbjörk med sitt stora huvud. Det är som det vore blytyngder i hans huvud och det spelar ingen roll hur mkt kuddar man stöttar med.

Så tillbaka till maten...Pruttljud, kräkningar, slå på flaskan, spruta mat, skrika över halva sig, babysittern och köket. Och mig.  Sen lite matvägran på det nästa matning och gråt och tandgnisslan emellan.

Vi tog en långpromenad  på em i halkan i går, tur man har vagnen som fungerar som en rullator. Efter det så piggade barnen på sig men det var då UVI slog till. Dvs kissa taggtråd var 20 minut och till sist börja kissa blod, i dag verkar det lite bättre men jag ska ringa kl 8 till vårdcentralen, stickan nu på morgonen visar konstigt nog inte så mkt.

 Maken har skjutit på sitt jobb i dag så jag slipper åka med barnen. Han åker o jobbar när jag är tillbaka. Jätteskönt.

Ska även passa på att fråga om min sömn oxå.

****
Har ni läst om PMSD? Nån som har det? Det var en i tvillingforumet som tog upp det och det stämmer läskigt mkt in på mig, ni vet alla dessa bråk här hemma? Min pms har nämligen blivit mkt värre sen jag fyllde äldre och efter barnen kom. 

****
3 dagar kvar tills barnen fyller 6 månader! Helt galet! Var tar tiden vägen?


****
Det var nån som påpeka att Klara jämt har rosa, lila osv. Men nejdå. Här har är söt bild på henne i blått..Hon hade iof kläderna i bara 1 timme innan det var dags att byta. Mkt klädesbyten är det här hemma :/

Min sötnos!

Kommentarer

  1. Vad stadig hon har blivit med huvudet.

    Underbart att de redan vid 6 månader är i maskopi med varandra.... ;-)

    Förstår att du gärna vill mata dem samtidigt men skulle det gå att tex mata Alfred först och Klara leker lite på golvet för att sedan skifta??

    Ser framemot när de är lite äldre och har kommit på att man kan kasta mat på varandra... Nej skämt å sido... Försök stå ut, säkert lättare sagt än gjort... Kan maten eller avsky till maten bero på Klaras korta tungband?? Att hon inte har samma koll på vad du stoppar in i munnen på henne??

    Hur är det med maten när ni härhemma båda två?

    Bra att du tar tag i detta med sömnen, se nu till att du tar upp det också!!? Hoppas att du snart är bättre med UVI och kolla upp detta med PMSD, är inte du helt i form så har du klart underläge...

    Vill ha en kattrapport hur de reagerar nu när tvillingarna är mer aktiva.

    Kram på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. På fm har jag de alltid osynkade men i går lyckades de svälta i hjälp samtidigt. När Alfred ser att klara får mat blir han tokig. Så det är svårt att ha de osynkade oxå. På EM brukar jag ha de synkade.

      Kan vara så. Men oxå att hon inte är intresserad. Det är liksom inte hennes grej. Ska bli spännande o se om det blir nån förändring.

      Maten funkar jättebra när vi är hemma båda. Eller nej. Det stökas en massa men då har man bara en bebis att ha koll på.

      Katteapport kommer!

      Kram

      Radera
  2. Har en nära anhörig med pmds. Det tog många år innan vi förstod vad det var. Mycket ilska, utbrott och konfliktsökande och göra slut med mig". Nu medicineras med en väldigt låg dos cipramil från ägglossning farm till mens och det dämpar verkligen. Äntligen. Har blivit ombedd att dra åt helvete flera ggr och blivit helt överkörd. Men jag har förstått att hon egentligen inte menar det. Känner du så borde du söka hjälp för det är så jobbigt för alla inblandande och att inte låta det gå så långt att mannen inte orkar mer. Finns mycket att hitta och läsa. Gulliga barn du har. Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Ang sömnen, så vet jag ingen småbarnsförälder som sover någe bra. Mina är 3 år och 1,5år, och jag sover kasst! Men det tillhör liksom lite känns det som...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med, men det verkar bara gälla mamman. Papporna verkar inte ha några problem med sömnen oavsett hur mycket ljud det är på natten. ;)

      Radera
    2. Jag sov dåligt innan med. Tror det finns under sömn eller kbt mina sömnproblem. Det har/ hade inget m barnen att göra. Eller jo. Det har blivit värre.

      Radera
  4. Att ha ett barn som vid sex månader sover hela natten är en bedrift. Så att du har två som inte gör det är verkligen inte konstigt :) mitt barn var vaket från ca 12-03 varje natt under perioden 6 mån tom ca 1,5 år...fortfarande idag, när hen är fyra år, har vi vaknätter några gånger per vecka.
    Min sambo och jag har alltid bytit så att en sover varje natt på något annat ställe. Sak samma vem som jobbat utanför huset, det spelar ju ingen roll om man jobbar hemma (med barn) eller på ett vanligt jobb. Det har funkat bra. Vi har iofs haft ett gästrum en bra bit bort men du borde kunna sova på soffan eller något med öronproppar?
    Och att byta kläder hur ofta som helst hör också till bebisåldern :)
    Hälsningar Ebba som läser varje dag men inte har kommenterat förut tror jag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har tyvärr inte vanliga sömnproblem utan haft det flera år. Gjort utredningar, kbt osv. Efter tvillingarnas ankomst har det blivit mkt värre.

      Jag sover inte men alla andra i huset sover, vi har haft väldigt tur hittills med barnen som vaknar vådligt sällan på nätterna. Så det är inte dem som är problemet. Det är jag.

      Ja. Herregud så mkt kläder det går pt på en dag. Både på mig, make o barn :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering