Tvillingträff i dag

Det ska bli roligt, vi är flera tvillingföräldrar som ska träffas i ett närliggande köpcentrum i dag. Vi har alla tvillingar som är födda 2014.

Jag har verkligen längtat efter att få prata med andra tvillingföräldrar så i dag ska jag få socialisera mig lite och hoppas det går bättre än på öppna förskolan sist.

Enda molnet på himlen är väl Alfred, han är inge rolig alls just nu och har inte många bra stunder på dagen. Antingen sover han eller så gråter han. Klara däremot är som en lite solstråle.

Maken hade halvdag i går och tur var väl det för det är rätt påfrestande med Alfred just nu. Han verkar inte må dåligt i övrigt så det är väl en fas.

*****
Jag har köpte en begagnad åkpåse till iskalla vintern på blocket, vet inte riktigt hur jag tänkte då det är Alfred som behöver och inte Klara. Dessutom var den megastor men kan användas till 4 år ålder.

Men den var billig.. Hahaha :-) Det är en åkpåse inkommande från en tvillingförälder oxå, men det har inte kommit än. Men den tänkte jag Alfred skulle ha. Svårt det här med åkpåsar måste jag säga. Eller kläder överhuvudtaget på barn. Det verkar som Alfred växt ur sin blåa overall som vi använt så mkt, den har verkligen varit toppen men nu sticker fötterna ut och den går inte upp till armhålorna längre.

Vi har ju ingen annan..suck. det var en stor storlek 68 på den. Jag förstår inte. Hur kan man växa så mkt?

Jag har försökt att ringa BVC för nästa vecka är det vaccination och mätning, vägning på båda barnen och maken jobbar. Det brukar bli så jäkla stressigt när man är själv. Så då brukar ju hon skippa vägning osv och det var ju 2 månader sen sist.

Men det gick inte att få tag i en enda människa där och bvc-tanten var sjuk.

*****
Jag gjorde dessutom julkort i går, jag tog vanliga kort vi hade för att arrangera julkort med en ledsen Alfred var bara att glömma. Men korten blev väldigt fina så jag är nöjd, roligt att skicka på familjen nu istället för vanliga julkort.

****
Hmm..djupt där inne hittar man Klara :-)





Kommentarer

  1. Åh jösses vilken stor åkpåse.. Haha :) Förstår att inte det blir så praktiskt och lite väl varmt där inne kanske? Vi köpte den åkpåsen som hör till vår vagn, finns det inga såna till er? Det fungerar toppen i både ligg- och sittdel för oss.
    Trevlig helg,
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen herregud. Hur kunde det bli så? Haha :-)

      Radera
  2. Bugabo har en bra påse där man kan ta av "överdelen" och byta mellan en sval och en varm. Ryggen är fodrad i fleece, man kan köra bara "ryggen" också om man tar bort överdelen. De kostar 1000 kr stycket men dessa går att använda tills de är fyra också så det i det långa loppet blir det ju billigare då du har en vår- och vinterpåse i ett å samma pris :) de fungerar i fler vagnar än Bugabo.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men det lät ju smart. Jag är ute efter så enkelt som möjligt.

      Radera
  3. Förstår inte vitsen med åkpåse faktiskt... Vi har en för 300 kr från carena och den används bara nu när det är kallt. Köpte den förra året för att han hade kastat av sig en filt och för att undvika att köpa en overall som hade haft en begränsat användningsområde när han inte gick själv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte jag heller uppenbarligen :-) jag tänker att det är praktisk. Man slipper bylta på dem massa kläder. Framförallt Alfred som växer ur allting.

      Jag måste prova mig fram för att hitta rätt. Vi får se om jag gillar eller ogillar.

      Radera
    2. Åkpåse är nog bara bra första året när de är för små för att gå men ändå kastar av sig filt. Åkpåse för flera tusen för att de kan ha den till fyra års ålder tror jag är helt onödigt. Många vagnar har väl dessutom vindskydd som ingår? Finns på brio iaf. Alltid onödigt att lägga pengar på sånt man egentligen klara sig utan:-)

      Radera
    3. Fast nu kostade den 400 kr och det är verkligen inte flera tusen. 400kr anser jag mig ha råd med. :-)

      Radera
  4. Jag har haft voksi som påse och är väldigt nöjd, den sover de i med ett ullunderställ och funkar hur bra som helst. Absolut värt sina 1500 :-) har tre stycken då alla sover ute. Kan varmt rekommendera voksi urban
    Kramar lill

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering