Göra knasigt intryck

Innan jag har packat ner allt och fått på mig och två barn alla kläder och jagat katter är jag svettig innan jag ens kommit utanför dörren. Det som gör det hela lättare är förberedelser, packat den enorma skötväskan, tagit fram kläder till mig och barnen, matat och bytt blöjor. I går blev det ju extra saker med eftersom vi skulle i väg på babymassage.

I går lyckades jag även konsten med att göra mig ett namn "den konstiga med tvillingarna" på öppna förskolan.

När jag anlänts till förskolan måste ju allt in oxå, det lättaste är att springa fler gånger men i går fanns ingen babysitter så jag fick lägga barn nummer 1 på golvet och springa och hämta resten. Till slut låg alla saker och barn i en hög mens jag stod flåsandes där. (öf- öppna förskolan är som ett avlångt L, man måste längst bort i huset)

"öhh..hej" sa en mamma och tittade konstigt på mig.

Naturligtvis blev det samma springande in till lokalen. Barn 1, 2 och så vidare. Där satt mammor och pratade och tittade storögt på mig.

Till slut fick jag tag i babysittern och naturligtvis fick Alfred remmarna i ansiktet, han grabbade genast tag i dem och pratade med remmarna. "oj då, slänger mamma remmarna i ansiktet på dig, sa en mamma" medan jag hämtade Klara och la ner henne i nästa babysitter. 

Sen skulle jag rätta till vinkeln på babysitten åt Alfred och den rasar ner till nedersta läget med en dunk (Alfred brydde sig inte) "hoppsan, här går det våldsamt till" sa nästa mamma.

När jag försökte socialisera mig så är ju alltid den obligatoriska frågan hur gamla alla barn är, jag hörde inte vad första mamman sa jag tyckte hon sa 9 månader så jag råkade bara upprepa månader men glömde själva 9:an. Varpå alla skrattade och mamman sa "nej, han är nio år"

Då beslutade jag mig för att packa in mig till rummet där babymassagen skulle vara. Väl där fick en personal ta Klara och jag tog Alfred. Alfred uppskattar inte riktigt att lika naken och bli knådad på men Klara uppskattade det. Vi var ju bara 3 föräldrar så det var lugnt och mysigt. Pedagogen blev väldigt förtjust i Klara som charmade henne som attans och fyrade av leende efter leende. 

Så efter lite massage och mat så var det dags att gå, pedagogen och jag diskuterade åkpåsen vi har, det visade ju sig att den är för liten för Alfred så det är inte så konstigt att det ser konstigt ut. Så mitt beslut att köpa andra känns bra. De vi har kan ju ligga i stora vagnen, där har vi ju fortfarande liggdelar men med fårskinn.

Så att socialisera mig och träffa nya människor på ÖF verkar ju uppenbarligen inte vara min grej. 

****
Nu har jag faktiskt lyckats få tag i åkpåsar genom blocket och en tvillingförälder, maken ska hämta den ena ikväll. De är långa och kan användas upp till 4 års ålder. Eftersom Alfred verkar bli nån jätte så känns det som ett bra beslut med åkpåsarna :)

*****
När vi skulle gå och lägga oss så vaknade Klara och var så olycklig, fast hon verkade sova. Och nu på morgonen vaknade de redan 5.30, men efter lite mat och gos verkar de somnat om. För stunden i alla fall. Kanske de blev lite oroliga från igår?

I dag blir det i alla fall promenad och så kommer matvaror från mathem. Känner mig rätt trött och har sovit konstigt.

****
Tänkte vi skulle försöka oss på och göra julkort med tvillingarna. Och göra som alla andra och skicka på sina barn :-)

Undra om vi kan lyckas trycka in katterna på kortet oxå?

Ska göra ett försök i helgen.

Kommentarer

  1. Så märkliga morsor på ditt öf. Erbjud att hjälpa till istället för att fälla dryga kommentarer. Och pedagogerna borde oxå kunna ge ett handtag. Blir svettig bara av att läsa om det. Impad att du ger dig ut

    SvaraRadera
  2. Lägg hellre Bebben på golvet, på en filt. Förr eller senare kommer de rulla el vända sig, och ramla ner från soffan. Det går blixtsnabbt! Fast man inte tror de lärt sig så plötsligt händer det... Mitt tips; Lägg ut mjuka filtar /handdukar el fårskinn som du kan flytta runt jag lovar det gör ont i mamma hjärtat och skuldkänslorna kommer saltas på regält när det händer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Soffa ? Det finns inte ens en soffa där.

      Radera
  3. Nej, din soffa hemma såklart, som du skrev häromdagen. Jag vill inte klanka ner på dig, är så impad av dig hur du klarar vardagen med 2 små. Vill bara dela med mig min erfarenhet.
    Tråkigt att mammorna på öppnis är så muppiga. Minns pedagogen jag mött som sa att rosa kläder passar inte på en rödhårig , hon syfta på min bebis, Faan vad sårad jag blev då, gick aldrig mer tillbaka
    Kämpa på!

    SvaraRadera
  4. om du lyckas få en bra bild på barn och katter, snälla berätta hur du gjorde! Haha när jag föraökte med mina 2 katter gick det åt fanders... :)

    Låter som du dka gå till öf med en vän som kan ta ena barnet. Mycket slit för tråkigheter lät det som. Ha en fin kväll

    SvaraRadera
  5. Bra kämpat! Mkt knepiga kommentarer från de andra på öf!

    Jag skulle gärna vilja fråga vilka hcg-värden du hade i början när du väntade tvillingarna? Jag har gjort ÄD och vi återförde tre toppenfina embryon och det ser ut som jag nu är gravid. :-) Redan 3+4 hade jag hcg 133 och 3+6 hade jag 325. Nyfiken! (Är själv enäggstvilling.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grattis :)

      Jag tror inte jag tog något med tvillingarna. Det var ju jul o det mesta var stängt. Jag kan inte hitta något i bloggen i alla fall.

      Radera
  6. Tack! :)

    Jag letade också i din blogg, men hittade inget.

    SvaraRadera
  7. http://easygrow.no/easygrow/easygrow-hood/

    Väldigt nöjd med dessa. Kan förlängas så den kan användas till 4 år men är "liten nog" till bebisar utan förlängnkngsdelen

    SvaraRadera
  8. Tror absolut inte du gjorde konstigt intryck.Tänker bara att det kan vara svårt att hitta något att säga ibland och att det kan bli lite klumpigt när man ska lära känna nya människor och vill säga något men egentligen inte vet vad. Då kan det bli kommentarer av det som sker ju. Jag tänker att de andra föräldrarna mest ville vara snälla och säga något och inte sitta tysta.

    OBS att jag själv inte gillade mammagrupper och liknande, tyckte att det just blev för mycket kallprat.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering