Uppskattad?

Jag tror vi aldrig haft så här mycket besök någon gång, det är väldigt trevligt och vi kräver att alla ska ha fika eller mat med sig ;-) (hela, rena och inte sjuka förstås)

Det är roligt att vara poppis och vi är så stolta när alla beundrar våra fina bebisar. I går var en granne här, i dag bästa killkompisen och snart kommer ridkompisen och hans dotter. I morgon kommer fd kollegan och ev en ny kollega.

Jag tycker det är så roligt att klä dem varje morgon (de håller nog inte med om det). I morse så badade jag tvillingarna alldeles själv, det gick väldigt bra förutom att katten Stiina kräktes på golvet, Alfred kissade ner skötbädden, Badbaljan läcker (den kostade ju bara 30 kr så..), badbaljan var ubertung med vatten i så jag orsakade översvämning när jag skulle hälla ut det i duschkabinen, Alfred kräktes ner sina rena kläder inom 1 minut och Klara somnade i babysittern. Jag badade henne först så fick hon supporta i babysittern sen. Men hon somnade ju i stället för att supporta oss.

Men nu är de rena, luktar gott och har sina fina kläder på sig. Jag måste säga att vi nog har världens snällaste barn, det är sällan de skriker och då är det mer hunger eller Klara som vill mysa. Hon säger i från när hon inte uppskattar saker men det är ju inte skrik i timmar och hon tystnar snabbt när vi klurat ut vad som felas. Och Alfred vet nog inte hur man skriker, han låter mer som..ett määa...Han låter supergullig när han skriker. När han är missnöjd knorrar han.

Om vi ser lite på personligheterna de utvecklat så är Alfred en väldigt sovande bebis. Han darrar ofta med underläppen när saker är lite otäcka och slocknar när vi åker bil eller promenerar. Han älskar att mysa i famnen på rygg halvliggandes i knät och har nu varje kväll myst hos mig. Han gillar nappen när han är lite ledsen. Han kikar lite skräckslaget på sängmobilen och nallarna i sängen. Han är ofta nöjd med tillvaron men är den som låter mest. Han knorrar, gnyr och bräker även i sömnen. Han är väldigt matglad och jagar maten med munnen.

Klara är den som är mest vaken och tycker sällan saker är läskiga, hon tittar mycket när vi åker bil eller promenerar. Hon verkar ha mycket vilja och vara bestämd och säger till när hon inte vill saker, för att vara så liten har hon en röststyrka som en operasångerska. Hon jollrar mycket när hon är vaken i sin säng och verkar se saker på lite längre håll. Hon älskar att ligga känguru och är svår att ge mat (det är ett evigt trugande och oroande att hon ska få sond igen). Hon tycker om att bada och kan kissa uppåt på väggen när man byter blöja.

****
Jag tycker inte det är jobbigt att ha tvillingar, inte heller att vara hemma och vara mammaledig. Jag tycker det är toppen att få mysa runt här och påta med hem, barn och katter. Jag är ju en riktig hemmaråtta å andra sidan. Som jag skrev så har vi än så länge begåvats med snälla barn som är lite olyckliga i bland men inte ofta.

Jag är otroligt glad och uppskattar att få raka mina ben och nå ner till mina tår, att kunna ha alla kläder i garderoben, att kunna gå på toa och göra både nr 1 och 2 utan problem, att inte vakna med halsbränna, att tjata 20 ggr i timmen att jag är mamma, jag har barn, välja ut varje morgon vilka kläder vi ska ha (inte maken då..eller jo, om vi ska ha besök) att kunna röja hus och hem och inte ha ont.

Nu har jag laddat hem appen mammamage, så här ska börja tränas. Tack för tipset! Mina mag- och ryggmuskler verkar ha tagit semester så det lär bli lååång rehabilitering tillbaka.


****
Klara har prickar i ansiktet, en del är lite vita. Alfred har också det men inte vita. Vad tror ni?
Syns prickarna?

Klara

Billig men läcker :(

Kommentarer

  1. Vi fick ett bra tips av vänner för bad dem första tiden. Designtorgets uppblåsbara fotbad är perfekt för små bebisar. Och när d växt ur dem så är det fortfarande ett praktiskt fotbad.

    SvaraRadera
  2. Det känns så underbart att läsa dina inlägg, så glad för din och din makes skull. Så härligt att ni får uppleva lyckan med barn.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  3. så mysigt ni har det.. Kan tänka mig att du älskar hemmalivet nu när du har två små (och katterna såklart) att pyssla med i lugn och ro.
    Tänk om jag kunnat komma och hälsa på ! Skulle säkert pussa upp era barn så de blev less för flera år framåt,,

    Ha en skön helg,
    Kramar från Lena och missarna

    SvaraRadera
  4. Så mysigt att läsa dina inlägg!
    Gissar att prickarna kan vara hormonplitor. Tror de flesta bebisar får det.

    SvaraRadera
  5. Hormonplitor är det. Försvinner efter ett tag,

    SvaraRadera
  6. Hormonellt verkar det vara tror jag.
    /sara

    SvaraRadera
  7. Tips: badkar med propp. Sätt över vasken

    SvaraRadera
  8. Prickarna är mest troligt hormonplitar. Väldigt vanligt och försvinner så småningom av sig självt. Inget farligt :-)

    SvaraRadera
  9. Skulle snarare tro att det är milier. Brukar också försvinna av sig själv och är helt ofarligt. :)

    SvaraRadera
  10. Jag kan också tipsa om badkar med propp i botten, jag hade också ett där man skulle hälla ut vattnet ur det svintunga badkaret och det blev översvämning överallt. Sedan köpte jag ett med propp, satte det på diskbänken så jag slapp stå böjd och sedan bara drog ur proppen. Så smidigt�� så mysigt ni verkar ha det i eran bebis-bubbla❤️

    SvaraRadera
  11. Vilka sötnosar mina badade jag i handfatet när de var små ett bra tag. Glömde berätta för dig att min klåda i huvudet blev lite bättre då jag av en händelse upptäckte en masa löss...första gången i mitt liv lergigan har liksom inte hjälpt kram Emma
    Ps min son var jätteprickig av hormoner när han var en månad men det gick bort

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering