Trygga barn?

Hur är era bebisar med närhetsbehovet? Jag tycker våra inte alls vill vara nära eller tjoar på oss för närhet. Beror det på att de är prematura eller är det något som kommer sen?

De kan ligga o spana i sängen och inte säga ett pip. Sen somnar de om. Klara brukar ju tjoa ibland och får hon ligga känguru med oss så brukar hon vara nöjd. Ibland i alla fall.

Vi myser ju med dem varje matning var tredje timme, det kanske är nog?

****
I dag har vi varit på en liten promenad, det är mycket skönare ute och ca 24 grader.

Jag trodde förövrigt det var måndag idag och trodde vi glömt lämna in bilen på lagning, vakande med panik kl 6.. Men det var bara söndag.

På tisdag är det läkarbesök på Neo, det känns bra för jag har massor av frågor.

****
Mitt snitt har nu fått 2 hål där det rinner vätska och blod ur. Det är inte så lätt att se då det är under maghänget. Men jag har tvättat rent och lagt om det, så får vi se om jag måste ringa sjukvården för extra kontroll.

Förkylningen är inte heller bättre, den är snarare varken sämre eller bättre utan ligger och lurar som värsta parasiten.

****
Bra saker är att maken fått sin vab godkänd av försäkringskassan (inte jag än) och trygg hansa betalar ut på gravidförsäkringen.

Välkommen kära pengar!

Kommentarer

  1. Låter läskigt med ditt ärr, kommer inte ihåg att mitt blev så men det är evigheter sen. Tror dina små är jättenöjda annars hade de nog sagt ifrån. Själv sitter jag på SöS o hoppas att läkaren snart skriver ut mig igen. Krya på dig o hoppas du slipper förkylning kram Emma

    SvaraRadera
  2. Kanske läkaren kan ta en titt på ditt snitt på tisdag? Barnen är säkert nöjda och får närhetsbehovet tillgodosett. Humör är ju så individuellt. Det kan också ändra sig över tid, om ngra veckor är de kanske inne i ngn utvecklingsfas och ni får bära dem hela tiden.../ Uppsalamamman

    SvaraRadera
  3. Barn är så olika, har sina faser då de kräver mer närhet och mindre. Min lilla har alltid krävt mkt närhet och uppmärksamhet, har nästan längtat till att pappan ska vara pappaledig så hon knyter an till honom och kan bli tröstad av nån annan än jag.. Hon kräver också mycket stimulans och underhållning. Å andra sidan har hon alltid sovit mkt bra och jag har aldrig varit sömndepriverad. Skaffa appen wonder weeks så kan du läsa mer om deras faser och utveckling! :)

    Om du får feber, lova att du åker in! Läckande sår och feber är ett varningstecken.

    Om dina ungar är nöjda små bebisar som inte kräver så mkt närhet, så får du kräva det! ;) Ibland attackpussar jag min dotter och hon gör ett så gulligt läte, typ "men mamma, sluta fåna dig!" Åh vad jag älskar henne!

    SvaraRadera
  4. Åh dem hinner nog kräva sin del av närhet så oroa dig inte! :) Nu fokuserar dem på att äta och växa. Snart så kommer dem på att i famnen är det najs så får ni bära dygnet runt! :) Era barn får mkt mer närhet än många andra, såna som självständighetstränar sina små direkt. Det är toppen det ni gör!

    Ang ditt sår i samband med den sjukdomskänsla du beskriver - kolla upp det. Ditt sår ska varken vätska eller spricka upp. /Kirurgsyrra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast det är inte varmt och rött..Men jag ringer på onsdag till vårdcentralen.

      Radera
    2. Tycker ändå någon borde ta en kik! Hellre en ggr för mkt än för lite!!

      Radera
  5. Mina barn har varit väldigt nöjda som spädbarn. Som du skriver så låg dom och kollade sig omkring lite innan dom somnade. Båda två har varit nöjda med närheten dom fick vid matning och blöjbyte. Men deras behov av närhet har ökat ju äldre dom blivit. Min 4 månaders kräver väldigt mycket närhet nu när han är såpass med som han är. Är vaken mycket och nyfiken på omgivningen och är väldigt förtjust i sin mamma och pappa :-) Alla barn är olika, finns ingen mall att gå efter. Men jag skulle gissa på att närhetsbehovet ökar för dina små så småningom :-)

    SvaraRadera
  6. Tack för alla era fina svar, då verkar allt vara ok..

    hälsningar

    jagkommeraldrigslutaoroamig.se

    :-)

    SvaraRadera
  7. Jag tror att det är väldigt individuellt det här med närhet. Vår son är inte direkt närhetstörstande, snarare verkar det som att han blir besvärad när man är på honom för mycket med pussar och kramar. Vi brukar säga att snarare får han för mycket av oss, och det gäller ju att respektera det, att han kanske inte är en person som tycker att närhet i för stor grad är bra. Fast, man kan ju inte låta bli att pussa och gosa ändå. När han får nog kryper han iväg och då fattar man vinken :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering