Nya utmaningar

Vilket åskoväder vi hade i natt och i går började det lukta brandrök från Sala. Hoppas det regnat där med.

Nu har jag knappt varit utanför dörren på en vecka, jag tycker alla är så aktiva med tvillingar (i mitt forum i alla fall) så i dag ska vi ut på barnvagnspromenad, det känns modigt nog. Efter maten i em blir nog bra, blir lite full i skratt av läsaren som berättade att de kom 50 meter och sen blev det skrikfest :) Undra hur vår promenad kommer att tas emot?

Vår barnvagn är ju så stor så den måste ju vikas i hop o sen lyftas ut (23 kg senare), och sen måste vi nog flytta bilen för där kommer den inte heller igenom....Vilken stridsbarngvagn vi har:)

****
Det nya matfenomet vi har nu är att Klara vaknar efter typ 1- 2 timme och vägrar somna om. (nu var hon färdig med maten vid 10.15 och börjar gny och tjoa i sängen 11.30) och Eller är klarvaken och ligger och tjoar efter maten, jag tycker hon är vaken väldigt mkt för att vara så liten, i bland flera timmar ligger hon och tittar. Alfred däremot är ju ständigt utslagen. Tänk så olika de kan vara.

Kanske vi ska låta henne vara med mer? Sitta i babysittern en stund? (vi har en lutningsbar), det har vi aldrig provat. Hon vill inte bli runtburen, däremot ligga känguru går bra om hon inte är alltför arg. Vi får prova oss fram. Hon brukar säga till om det är nåt hon inte vill vara med om. Med besked!

 Vi tror ju naturligtvis hon är hungrig efter 2 timmar, så efter pyssel, närhetsmys och byte av blöja får de båda mat, men då vill Klara bara ha hälften. Det är ju inget vidare, hon måste ju komma upp i sin mängd sa hemsjukvården. Så då får man truga och greja och sen är man alldeles slut. Sonden har dessutom slutat funka så den får vi se hur de beslutar om i morgon om den ska vara kvar eller tas bort.

Ibland har ju hon ätit massor och det funkat hur bra som helst. Med Alfred är det inget problem, han stoppar i sig det han behöver och tjoar efter några timmar om han är hungrig. Han skulle gott kunna sova 3,5 timma emellan.

Och tiderna är ju också kaos nu, ska man räkna 3 timmar efter de ätit klart eller när de börjat? För i sf är det ju en väldans skillnad. Åh, vad jag saknar de fasta tiderna på sjukhuset :) Det känns ju som vi inte har kontroll när de äter lite hur som helst, dessutom har vi inte heller någon tid alls för ev handlingar osv. Vi måste ju fortfarande alltid vara 2 vid maten.

Dessutom pruttar hon förfasligt. Hur kan man prutta så illa? Har beskyllt både make och katter tills jag kom på att det var tvillingarna. (de får d-droppar, minfom och magdroppar) Ett tips är att inte stoppa ner ett finger för inspektion av blöja. Fingret måste ibland sen saneras.

Jag är full beundrar för alla som klarar det här, all denna oro och meckande med mat och felsökning av bebisar. Alla sömnlösa nätter och det eviga tvättandet. Det är dock ett sant nöje, men man vill ju att ens barn ska må bra och gör således allt för att det ska fungera.

Tänk så lite jag förstått och inte vetat.

Sömnbristen gör nog inte saken bättre, man har ju inte mkt vettiga tankar i detta huvud precis.

****
Nu ringde bästa grannen, hon tycker vi ska ha vyssan lulltassar och är på väg för att köpa det när de ändå är ute på shoppingrunda, finaste underbara granne. (jag bad henne kika efter termos också)

I morgon kommer hemsjukvården igen, vi får se vad hon säger om allting.

****
Nu har jag anmält Vab, två gånger- för den första blev fel. Jag har också skadeanmält till trygghansa.

Kommentarer

  1. Nu medan småttingarna är så små kanske ni skulle klara er med en syskonvagn eller kanske tom en vanlig barnvagn då ni ska ut.
    Hoppas det går bra med promenaden och att ni kommer längre än 50 meter =)

    kram kram Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tanken slog mig med! Ska genast undersöka saken. Kanske finns nån billig på
      Blocket.

      Radera
  2. Ja ganska smidigt. Lägga dem ihop i en enkel vagn :)

    Mig tog det ett halvår att ens våga mig ut!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad skönt att du skriver det ;). Tack!

      Radera
    2. Šjag hade ett barn ��

      Radera
  3. Man räknar från att de börjat äta. Så om matstunden tar 40 min är det snart dags igen...Låter verkligen jobbigt om ni måste flytta bilen varje gång ni ska ut från huset m vagnen. Har ni altandörr ni kan välja som utgång istället?

    SvaraRadera
  4. Vår dotter var också vaken mycket i början. Sov dessutom bara 30 min i taget x 3 (från det att hon föddes) jag höll på att gå åt. Tyckte det var onormalt och BVC sa aldrig ngt lugnande. Nu snart ett år senare har jag hittat information om att barn mellan 0-4 månader har en sömncykel på 30 min. Sedan ökar det gradvis. Ett barn på 1 år har ungefär en cykel på 1h. Oj så väl det stämde med vår lilla tjej! Förmodligen blev hon väldigt vaken efter 30 min och kunde inte somna om. Andra har ju tur med barn som lyckas somna om igen.

    SvaraRadera
  5. Ett tips som kan göra "felsökningen" lite lättare: Dunstan Baby Language! Läs gärna mitt inlägg om det här: http://treblirfem.blogspot.se/search/label/Dunstan%20Baby%20Language
    Nu läste jag i och för sig i en kommentar här att prematurer ofta låter mycket på ett speciellt sätt, så jag vet inte om det här är aktuellt än, men förhoppningsvis kan det vara till hjälp så småningom i alla fall.
    Vi hade också våra tvillingar tillsammans i en liggdel tills de var ungefär 7 veckor (då fick de inte plats längre), men vi har ju en BabyJogger City Select, så vi kunde bara plocka bort den andra så länge.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering