Hemsjukvård igen.

I går ryckte vi ut sonden på Klara, den funkade inte och åkte in och ut varje gång hon andades. Vi får kämpa extra med maten och hoppas hon slipper den. När vi skulle försöka få bort tejpen visade damen verkligen sina röstresurser och det låter ju som vi håller på mörda henne. Alfreds tjoande är som rinnande vatten i jämförelse.

Men nu är tejpen borta och i eftermiddag ska apnesensorn bort så då blir det skrikkalas igen, hon avskyr att bli pillad på... Man måste byta sida var tredje dag, så i dag är det dags igen.

****
I går var vi ute på vår första barnvagnspromenad, vi baxade ut vagn och barn ur huset och satte i väg. Grannar kom sprintade efter oss för att beundra miraklen och sen traskade vi i väg. Vi gick ända till centrum fram och tillbaka för att hämta paket (ca 40 min promenad). Vagnen rullar otroligt bra och är mkt lättkörd.

Så långt har jag inte gått sen..April kanske? Barnen sov gott i vagnen men en lärdom till nästa promenad är att stoppa i föräldrarna mat först. För nu blev mamman i familjen väldigt trött och irriterad pga blodsockerfall.

Sen kom bästa killkompisen och hälsade på. Samtidigt kom bästa grannen som hade fått för sig att barnen åkte runt i vagnen och tyckte vi skulle göra ett babynest av handdukar. 

Sen ville hon bära lilla Klara och jag hann liksom inte med att säga nej. 

EDIT; från neo är det sagt att de inte ska hanteras av någon annan än oss. Vi ska även vara restriktiva med besök och inget pillande på barnen so to speak ;-)och inga barn får besöka oss än. Det har jag skrivit om förut. Detta pga prematur och smittorisk enligt neo. 

Nåja.


Sen kom fina Maria med kläder! Tack! Som tur var fanns det storlek 50 kläder till Klara där, för hon har inte så många kortärmade bodys. Så tack igen för de fina kläderna!

Av er/de andra som vill komma och hälsa på så önskar vi oss mat! Vi vill ha god hemlagad mat. Hinner ju fasiken knappt äta. Men i dag tänkte jag försöka hinna göra tacos. Vi får se hur det slutar.

****
Tack Helen för ditt paket och de fina kläderna! 

Efter nattens tjoande så är jag rätt trött, lite träningsvärk och återigen känns det som jag håller på att bli förkyld. 

Lite kinkig i dag minsann. Önskar jag hade en stor godispåse att tröstäta, eller ostbågar.

****
I dag kom hemsjukvården, vi ska på läkarbesök på tisdag på neo och då blir det även hörseltest, längd, vikt huvudomfång. Hon gissar att vi då blir utskrivna från Neo och ska tillhöra BVC. Jag ska ringa BVC på måndag och hon skulle skicka papper om oss dit.

Båda går upp bra i vikt, de har ju specialmat med mkt kalorier i. Hon tyckte vi ska börja fasa ut åt Alfred och pröva med 1 mål med NAN eller babysemp som tillägg. Han är välmående och går upp väl i vikt, han väger nu 3180 g.

Klara däremot är fortfarande för liten och ligger lite efter med mat och snuttning, så hon ska fortsätta ha prematurmaten som innehåller bal extra kalorier. Vi ska få den på recept på tisdag. Vi pratade även om hennes sond och vi ska försöka vara utan den tills tisdag. Om maten inte funkar måste vi ringa och åka in och sätta ny. Klara väger nu 2610 g

****
Nu är maken och hämtar paket från fina Ulrika och Oscar. Spännande och tack underbara Ulrika!

jo, vi fick parkera om bilen

På 1:a promenaden!

Tvillingarna







Kommentarer

  1. Den bästa grannen kommer vilja bära barnen då och då med tanken på att hon har ställt upp så mkt för er så bör ni vara tacksamma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast neongrönt varit bestämd med att de inte ska röras av någon annan än oss än så länge.

      Det var det jag syftade på.

      Sen får hon släpa tunt på barnen bäst hon vill ;-)

      Vad har tacksamhet med saken att göra?

      Radera
    2. Här bara väller in de mest korkade kommentarerna efter varandra. För det första är det prematura barn, dom ska INTE handskas med av andra än sjukvårdspersonal eller föräldrar. För det andra är det BARN och inga jäkla prylar man "betalar" med som valuta för en tjänst. INGEN har fått bära runt på mina barn. Ingen får bära runt på mina barn. Ffa inte av nån tacksamhet. Usch!

      Radera
    3. Man visar väl ändå inte sin tacksamhet genom att låta folk göra saker (som man inte är bekväm med) med sina barn?

      Om jag själv vill tacka någon föredrar jag ett tackkort...

      Och människor i ens närhet ställer gärna upp!

      Radera
    4. Hon har fått kort och en jättebukett med blommor från oss :-)

      Radera
    5. Jag menade inte att kommentaren var till dig Cecilia, utan till anonym högst upp.. Jag skrev på min kommentar och blev avbruten flera ggr, så under tiden hade flera hunnit kommentera :) Tyckte anonyms kommentar var osmaklig, det var den jag vände mig mot, inte mot huruvida ni givit blommor eller inte ;)

      Radera
    6. Men kära "Anonym", du kan ju inte mena det du skriver!
      Klart att Cecilia och hennes man ska följa Neos rekommendationer!
      Och inte står dom i tacksamhetsskuld till någon så att dom ska behöva utsätta sina guldklimpar för fara. Skärpning!

      Cecilia, jag vet precis hur det ör med att inte hinna säga nej, men när den värsta utmattningen har lagt sig, då kommer du kunna förutse och stoppa i tid. :-)

      Radera
  2. Men vilket tokigt sätt att uttrycka sig. Ni behöver inte visa tacksamhet genom att låta någon göra något ni inte är bekväma med. Fortsätt att ta emot all hjälp ni får o fortsätt att be om den. Unna dig någon liten godsak varje dag (det gjorde jag o det gjorde under för orken). Vad ni kämpar på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skriver om texten tror jag. Ibland blir det så hastigt skrivet..
      Längtar efter godis!

      Radera
  3. Era guldklimpar är helt underbara! Skulle vilja se er på promenaden då grannarna kommer rusande =).. Antar att de är lika glada över era mirakel som ni är.

    Ha en underbar helg önskar
    Lena och missarna

    SvaraRadera
  4. Så fina de är! Njut och ta hand om er! Viktigt som sagts att de behöver ej överstimuleras. De behöver ytterligare flera veckor i lugn o ro för att "mogna" o komma ikapp.

    SvaraRadera
  5. Vilken "sötchock" sista bilden......underbara bodys.
    Jag har adopterade barn, minns att det var svårt för släkt o bekanta att förstå att man inte ska ha så mycket besök i början.
    Kram Titti

    SvaraRadera
  6. Såååå söta barn, jag smäller av!! :)

    Jag fattar det där med att man inte riktigt hinner med att säga nej, för min del gick det så fort och jag är inte van att säga nej till besök/pill på bebis så det blir ju lite som det blir.
    Hehe jag har alltid vattenflaska med i vagnen och har fått nalla av ungens majskrokar när det knyter i magen.. :D

    SvaraRadera
  7. Vilka sötnosar de är, nu är man riktigt nyfiken på hur ens egen kommer se ut. Packa ner lite russin o nötter i vagnen o dricka tills nästa promenad o korkade kommentarer från anonym ogillas. Kram Emma

    SvaraRadera
  8. Så fina de är och vad de har växt mkt! Dundermat ;-) // Caspianne

    SvaraRadera
  9. De år sååååå fina <3

    Kram
    JVJK

    SvaraRadera
  10. Underbart fina barn! Stå på dig Cecilia och låt ingen peta på dem :-) Ni är bäst! (Alla kategorier) Kom ihåg det!

    Imponerad att ni gick så långt första promenaden. Köp något gått till dig själv nästa gång ni besöker affären. Det är du värd!!!!

    SvaraRadera
  11. Måste flickan ha rött å pojken blått? Du skriver att flickan inte har kläder, kan de inte ha varandras?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har dem, men jag har lite dåligt med storlek 50. Har mest stora kläder. Och han har 56 nu.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering