BVC och shopping!

Jag vaknar ju alltid när maken går och lägger sig i sovrummet, i dag la han sig 04.30 (han har då sovit från 23-04.30 fast haft två matningar) och då vaknar ju jag naturligtvis. Sen blev jag så till mig att vi skulle i väg i dag så det var lika bra att kliva upp.

Sen är det ju också märkligt att han, förmodligen inte medvetet, förutsätter att jag ska packa väska, plocka fram babyskydd, packa in barnvagnar och göra alla ordning för avfärd medans han sover och gör endast sedan i ordning sig själv.

Det är ju verkligen ett projekt att komma i väg, men med den nya barnvagnen så underlättar det verkligen. Den är verkligen fantastisk!

På BVC är det ju märkligt att man ska lämna sin fina dyra barnvagn mitt i en stor hall, där ingen har översikt och det är mitt i huset så alla som ska till de andra ställena som vårdcentraler osv kan lätt bara ta en barnvagn och ingen skulle reagera. För själva BVC ligger ju någon helt annanstans.

Vi får ta med ett lås nästa gång.

I alla fall fick vi träffa vår bvc tant, hon är +60 och verkar ha jobbat många år. Hon var väldigt omtänksam kring barnen och hjälpte till med nappar, blöjor osv. För det är verkligen ett projekt att mäta, väga, klä av och på tvillingar som inte alls uppskattar behandlingen.

Hon berömde Klara för att hon var så framåt och så stark i huvudet och kunde lyfta det själv, Alfred somnade i stället på magen.. :-) (efter han kräkts ner skötbordet såklart)

Vi pratade lite om vaccinationer, rotaviruset (vi tänkte vaccinera mot det), utveckling, vår karantän, hon frågade lite kring förlossning, snittet osv.

Men det var svårt att koncentrera sig och ärligt talat vet jag inte vad jag svarade. För att göra flera saker samtidigt OCH svara på frågor när man har minne som en guldfisk är helt över min förmåga just nu.

Sen drog Klara i gång och var väldigt upprörd över att sitta i babyskyddet och yla hela vägen till bilen där hon skrek så hon tappa andan. Så efter lite tröst i famnen blev det bra. Jag har aldrig hört henne så arg, jag vet inte varför men skönt att hon lugnade sig. Stackars liten.

Alfred vägde nu 4 kg och var nästan 54 lång och Klara 3.3 kg och nästan 52 lång. Så de har växt på sig bra! Så skönt!

****
Sen var det premiär (efter de ätit) att åka och shoppa. Först åkte vi till babyproffsen för att kika på bad. Men det bidde inget bad så jag shoppade nytt DYRT spjälskydd, badankor (!) och våtservettshållare.

Sen gick vi till Sova där jag köpte mig en ny bäddmadrass. Där fick vi beröm för de söta tvillingarna och de coola vagnen (ser ju häftigt ut när den är på höjden med två babyskydd i)

Till sist åkte vi till bigbaby där vi äntligen hittade en fin badbalja. De hade lite bärselar där men alla är ju anpassade till 3,5 kg och de hade inga inlägg för mindre bebisar (vi frågade). Bärsjalarna var slut.

Vi har ju en begagnade stokke. Men den var ju för stor. Eller så har vi monterat den fel... Han trillar ju liksom ut, och klara skulle väl inte ens komma i den. Hålen är större än henne.



Hmm...

Världens gulligaste pyjamas och bebis.


Kommentarer

  1. Jag vet att alla säger att ergon är bra, sjal är bra, en del gillar babybjörn.
    Vi har provat alla ovan, antingen fungerade det inte för min rygg eller så hojtar bebisen argt. Det enda som fungerar bra för alla är baby k'ta, en färdigknuten sjal. Nära, gosigt och lätt att ta på.
    Har för mig att d finns att prova på big baby. Vi hittade billigt på rea på jollyroom.

    SvaraRadera
  2. Har ni tittat på manduca http://knyt-an.se/barselar-0/manduca

    SvaraRadera
  3. Ett till tips i ämnet bärselar; Pognae-bärselar funkar för småttingar både med och ut spädbarnsinlägg eftersom barnen kan sitta som små grodor i den i början. Vi hade en sån till vår lilla (utan ilägg) och det funkade super, både barn och föräldrar uppskattade den. Finns hos bärabarn tror jag eller på pognae.se
    Lycka till i seledjungeln och hoppas ni hittar nån som passar just er! :)
    /Vtn (plusjakten)

    SvaraRadera
  4. Köp ergo baby bärsele. De är kanon! Å påverkar inte ryggen. De kan vara svåra att få på själv med det går om man sätter på allt först å knäpper å sen i med bebisen. Toppen både för barnet som sitter i grodställning så ryggrn inte påverkas, å för bäraren som får tyngden fördelad på annat sätt än de vanliga selarna. Vi köpte en kopia av ergo på tradera å den har funkat kanon till två barn! /denise

    SvaraRadera
  5. Kan man vaccinera mot rotavirus, det hade jag missat! På BVC eller vaccinationscentral? Vid vilken ålder? Gratis eller betala? Vad sa BVC-sköterskan om det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska vara gratis, man sväljer det och tar det med ngn månads mellanrum. Tas när de är..det minns jag inte :/ snart tror jag.

      Radera
  6. himmel så söta de är.. och de växer ju så det knakar!
    Det verkar alltid vara nåt man behöver till barnen numera. För hundra år sedan då vi hade småbarn och dessutom inga pengar så överlevde vi utan en massa extra som väl inte ens var uppfunnet på den tiden =). Det var ganska skönt faktiskt. Nu finns ju allt, nödvändigt och icke nödvändigt till barn och barnfamiljerna.
    Förstår ju att man som tvillingföräldrar behöver allt som underlättar.
    Jag tycker att ni gör det så bra och gläds varje dag över att få läsa vad som händer i er fina lilla familj.

    Kramar från Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men det är roligt att shoppa också :-) Finns så mkt saker man förmodligen inte behöver men vill ha.

      Kram

      Radera
  7. Rotaviruset är nytt från mars i år. Det är ingen spruta utan vätska barnet får svälja och är gratis hos BVC.

    SvaraRadera
  8. Vi hade babybjörn som både jag o min man tyckte var kanon. Ergon tyckte jag var krånglig o sålde igen, sjal kändes omständigt... (Men min dotter hade ju höftfel så detvar ännu viktigare att det var lätt att sätta i henne.) kram Nenne o "Vilda"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ska kika på alla sorter tänkte jag.

      Kram

      Radera
  9. På Facebook finns två bra grupper om bärsjalar och selar där man kan få tips och råd samt köpa och sälja Babybjörn är inte ergonomisk för barnet! Du har fått tips om bra selar ovan :-) Sök på bärsjal på fb så hittar du grupperna

    SvaraRadera
    Svar
    1. ohh.. älskar fb grupper. Ska genast surfa dit!

      Radera
  10. Tycker att jag känner igen den söta pyjamasen!! <3 De har ju snart vuxit ur de minsta kläderna. Jisses så de växer, och så söta som de är!
    Jag köpte babybjörn till mina små. De kan man ha från 3 kg upp till 11, så jag har nytt sålt mina. Man knäppte bara en knapp så det blev mindre plats till lårena, bena på babyen. Så det passade de små. mina vägde nog inte mer än drygt 3 kg, första gången vi använde de. Jättesmidiga. Nu har jag köpt nya babybjörnar som man kan ha upp till 18 kg. Dessa kan man också ha från de är små. Kan användas både fram och bak (på ryggen) På rygg, när de är större. Så har jag handlat nu, har jag nog köpt den med en gång, så slipper man byta.
    Har handlat på Jollyroom (där får du tvillingrabatt om du är med i tvillingföreningen 15%) eller Lekmer. Jag är storkund på bägge dessa sidorna !!!!!

    Kram
    Ahm66

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi använder alla dina kläder! Fantastiskt att vi fick så mkt av dig. De är så fina och så fräscha. Är så tacksam för allt!

      Vi ska ta itu med att kolla vad som passar oss nästa shoppingtur, jag kikade också på babybjörn.

      Jollyroom säger att de inte har tvillingrabatt, bara om man köper 2 saker av samma och det är tvillingaktigt. Jag mailade och frågade.

      Kram

      Radera
  11. Jättekul att de blir använda. Jag var ju lite dum som liksom "sparade" en del för att de skulle ha vid ett annat tillfälle, innan jag hann reagera var ju kläderna för små!!!
    Kanske det är skillnad på Jollyroom.no och jollyroom.se ??!!
    Jag har i alla fall alltid fått tvillingrabatt, också när jag köpte koppar, servetter, massa annat stash till deras 1 års dag.

    SvaraRadera
  12. Köp ingen Babybjörn. Ingen av deras selar är ergonomiska varken för barn eller bärare oavsett vad Babybjörn själva säger... Prata med folket i en sjal/bärabarngrupp på fb och åk och prova. Vill man bära mkt och länge finns inte en enda vettig Babybjörn. /Bär jämt och hela tiden och började med Babybjörn vilket jag bittert ångrar nu då jag lärt mig mer.

    Men annars - gör som ni vill!! Hahahaha :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den senaste BabyBjörn-modellen, den som heter One, fick i Råd & Röns test 6 på ergonomi, och ErgoBaby som sägs vara så fantastiskt ergonomisk fick bara 7. Så ingen större skillnad. Själv har jag en gammal modell som heter Active, som har svankstöd, och den är underbar. Originalmodellen är säkert inget vidare, men BabyBjörn är inte alls så dåliga som många försöker få det att låta som - jag älskar min! Min son bodde i stort sett i den sitt första år och det gick alldeles utmärkt för alla parter.

      Radera
    2. Babybjörn fick 6 men ergo bara 7? Sju är bättre än sex för mig alla dagar. Finns inte en babybjörn jag burit som känts ergonomisk för både mig och bebis...Ett barn ska inte bo i en Babybjörn men kan lätt bo i både ergo, ergokopiorna, semisjalar och sjalar.

      Radera
    3. (Det är en snedställning av barnets höft som kanske borde uppröra mest. Som barnet definitivt får i din bärsele Active)

      Radera
    4. My, det är rent oförskämt av dig att uttala dig om mitt barn. Inte för att du har med det att göra, men han har ingen snedställning av något som helst, och han har bäst motorik av alla på hela förskolan. Och hur mycket jag bar honom ska du också bara strunta i, men eftersom han behövde bli buren jämt behövde jag hjälpmedel. Och jag tror mer på Råd & Röns test än att du inte "känner" att BabyBjörn är ergonomisk.

      Radera
    5. Läs om och läs rätt. Inte sagt ett ord om ditt barn. I en Babybjörn sitter inte barnet ergonomiskt, punkt. Deras sele ONE är väl så nära som de kan komma. End of discussion liksom.

      Radera
    6. Här kommer en ganska fin sammanfattning ��

      http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2011/october/baby-bjorn-vs-ergonomiska-barselar.html

      Radera
    7. Eller hur - "Som barnet definitivt får i din bärsele Active". Det är ju inte direkt som att jag burit en massa andra ungar än mina egna i "min bärsele Active".
      Ledsen Cecilia att det blev tjafs i ditt kommentarsfält, men den här människan var ju bara för sabla ohyfsad mot mig.

      Radera
    8. Ban som åker Babybjörn för alla en felställning av sina höfter i selen... Bärselar kanske är ett känsligt ämne för dig så du läser in lite väl mkt i det jag skriver? Inget barn som åker Active sitter ergonomiskt. Även mitt barn, som också åker min BabyBjörn Avtive då och då, sitter med felställning av höfter i den. Inte alls svårt att förstå... Alla barn, även ditt. Alltså. Alla barn. Läs om, läs rätt, slappna av.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering