BVC hembesök

I dag fick vi besök av BVC sommarvikarie. En prussiluska på 80+, hon tyckte katter var lite läskiga och som tur var så höll våra katter sig borta (nästan).

Vi fick svara på en massa frågor om allergier (inte vet jag hur mkt som går över från mig vs generna) längd, vikt osv.

Vi fick lite böcker och material om bl a rotaviruset och så kom det stora ögonblicket: Vägningen

Klara väger nu 3.08 kg. WHOOO! woop, woop ;-) 3 kg gränsen sprängd!

Alfred väger 3.76 Duktiga killen :) Snart 4 kg!

Hon kollade igenom dem och sa att de såg fina ut, vi pratade lite om Alfreds storkbett som hon sa kommer blekna bort. Vi påtalade att han nyser (om jag smittat honom) och snarkar lite när han äter.

Hon sa att vi kan ställa klockan på 4 timmar emellan på natten, om de vaknar själva är det bra men nu när hon är över 3 kg är det bra om hon sover och får vakna hungrig (Alfred är alltid hungrig:). Klara har dock varit som en klocka nu och vaknar med 3 timmars intervaller och ibland tidigare.

Vi frågade om de korrigerar åldern med -6 veckor och det gör de inte. De räknas från födelsedagen med utveckling och vaccinationer mm.

Nästa vecka ska vi till BVC och träffa vår riktiga BVC kontakt. Jag är inte helt bekväm med att ha denna BVC då jag i min yrkesroll har en del kontakt med dem. Risken att träffa klienter är ju också hög. Men det är nära och praktiskt så just nu får det vara så.

*****
Jag bokade tid till veterinären för uppföljning av Robban. Han har kräkts lite och det är dags att kolla hjärta och lever igen så att det inte är något på gång. Men de hade inte tid förrän om 2 veckor! Kära nån.

****
Inatt har jag inte sovit. Inte för maken och barnens stök utan för att jag inte kunde. Jag drömde konstiga saker och hade svårt att somna.

Dessutom började jag blöda igen, där fick jag för att jag jinxade om avslaget, men jag tror faktiskt det är mensen som kommit.

I morgon ska maken hämta vagnen! Åh vad spännande!!


Kommentarer

  1. Fina du, jag är urusel att finna tid att kommentera, men ni är alla med mig i hjärtat.

    Gläds åt dina ord från gårdagen (grattis till första månaden!) där jag anar att ni börjat komma fram till det här underbara stadiet av total njutning. Visst, livet är aldrig rosenrött men när det första kaoset lagt sig och man börjar finna vissa "rutiner"/stabilitet och mer kan njuta av de små.

    Är det Robban som är mest förtjust i dem (underbart samspel, eller hur? - sådan motsats mot alla dessa förbaskade varningar och tankar att man ska göra sig av med katterna) eller hur är de ludna flickorna?

    Frågorna om allergi funderade jag också en hel del kring. Är det inte troligast att de frågar utifrån genetik eller? Måste kolla med de med adopterade barn (där bvc uppenbart ser att det inte är samma genetiska ursprung) om de får samma frågor.

    Och ta det lugnt avseende bvc, man är ju ändå inte ute i väntrummet så mycket. Nästan större risk att stöta på på annat ställe.

    Fortsätt njuta nu och så hoppas jag att lite (än så länge) stora kläder kan komma till användning framöver.

    Varma kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag frågade inte om ÄD, det står ju i våra papper men jag lät det vara. Kändes som om hon inte visste ändå :-)

      Robban vet jag inte om han bryr sig, men han vill gärna mysa när de äter. De andra ludna bryr sig inte så mkt. Greta brukar springa i väg när Klara skriker ;-)

      Kramar!

      Radera
  2. Jag har valt att låta min första kontakt med BVC ta bort detta med ÄD. Vi har inte bestämt om vi ska berätta ännu, och det är bara min syster och en till som vet att det är ÄD.
    När det gäller allergier så kan de få detta även om det inte är du som är upphov. Du är upphov till moderkakan, och de kan överföras via dig, och den. Läs om epi genetik, så förstår du.
    Toppen med 3 kg gränsen!!! Nu kan ni börja att vänta till de små själva ger ljud ifrån sig att de är hungriga. Mycket enklare!
    Att träffa klienter måste du kanske räkna med. Men man gör ju inte så mycket i väntrummet alla fall. Du har väl klienter som vet att du fått barn ?
    Jag har nog fått många frågor om våra hundar, och första BVC sa: Men du har väl inte hundarna ihop med barnen??!??. Jo, självklart har jag det sa jag. Hon såg alldeles konstig ut. Men det ski……er jag i. Mina barn, mina hundar!
    Bägge mina har storkbett. Var sitter Alfreds ??
    Kram
    Ahm66

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför ta bort ÄD? Skäms du över att det inte är ditt riktiga barn?

      Radera
    2. Alfreds siter i nacken och lite i ögonlock och panna.

      Jag ska genast läsa om epi genitik! Tack!

      kram

      Radera
    3. Svar till anonym: Alla barn är riktiga!

      Radera
    4. Ha ha. Vilka lustiga kommentarer folk kan skriva. Hur kan man äns fråga....??!!
      JAG SKÄMS INTE ÖVER MINA BARN, DE ÄR DET ABSOLUT BÄSTA SOM HÄNT MIG!!!
      Så då är det klart! MEN jag önskar naturligtvis inte att en hälsosyster eller någon annan skal av misstag nämna detta för jag själv har bestämt om vi ska berätta eller inte!
      Du som skriver såna konstiga saker, har nog inte tänkt igenom ordentligt först.
      Foreslår att du nästa gång, tänker först och skriver sen.

      Cecilia.
      Mina har bägge på sina vänstra ögonlock och bägge i nacken.
      Det syns inte så bra längre. Men det syntes när de var mindre.
      Så kul !!

      Kram
      Ahm66

      Radera
  3. Va härligt att höra att de växer och mår gott! Skönt att ni börjat få lite rutiner. Jag misstänker att vi har samma BVC eftersom vi bor på samma ort. Vi har en sköterska som heter Therese. Hoppas att du får henne. Hon verkar väldigt vettig, är inte 80+ och är fantastiskt duktig på att sticka vid vaccinationerna. H gillar henne och är alltid glad när vi är där.
    Du får jättegärna visa bilder på vagnen sedan och berätta om du/ni är nöjda med den.
    Lycka till med allt!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm. Men på min bvc finns ingen Therese, det finns 3 st men ingen sån.

      Vagnrecensioner kommer :-)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering