17 dagar som mamma

Jösses vad jag rasar i vikt just nu. Nu har jag gått ner över 17 kg. Nu närmar vi oss gränser som jag aldrig vägt förut (eller ja, ni fattar) som vuxen. Kläderna hänger och är stora och jag är mkt lycklig över viktraset. Häftig bantningskur! Det enda är väl magen som hänger som ett veck, lös som gelé eller jello.

Synd att jag inte har tid att visa upp min nya snygga look för, med påsar under ögonen och håret åt alla håll.. Men smal! hahaha :-)

Men satan i gatan vad ont i ryggen jag fått, jag gissar att chocken till en mjuk säng, blandat med noll magmuskler och stå och hänga över en spjälsäng är en dålig kombo.
Hur kan man tillverka så kassa spjälsängar? Det borde vara hjul på dem och de borde vara höj och sänkbara.  Bästa killkompisen kom hit med ett par hjul så vi ska försöka få på ett par såna.

Nu har vi stoppat i Klara minfom och magdroppar och gett maggymnastik allt efter läkarens instruktioner.  Hon är jätteduktig att äta just nu, vi sondar henne väldigt sällan. Skönt! I morgon kommer hemsjukvården för vägning och kontroll. Ska då passa på att fråga om sonden som har lossnat. Och så har vi 1000 andra frågor.

Vi har också börjat med ögondropparna på henne och det tycker jag blivit bättre.

Som att Alfred hetsäter, jag gissar att det är därför han kräks emellanåt. Jag tycker det ser mycket ut men det är det nog inte, men kanske 3 av 10 mål. Det kanske är vanligt, vad vet jag. Det kommer oftast efter en stund kanske 30 min efter maten när vi lagt honom ner. (då har han rapat osv hos oss först) Vi har minst 2 rapningar mitt i maten också.

****
Jag tycker (peppar, peppar) att katterna tar det med ro, Robban eller Stiina brukar ligga i knät eller bredvid med matningarna. Vi försöker hinna med att umgås med dem, men leka är det alldeles för varm för  (35 grader nu kl 11), vi låter dem vara med och titta och undersöka men de bryr sig faktiskt inte. Och de är inte uppe på tvillingarna och inte heller i spjälsängarna.

****
Och denna värme!

Gode gud, vi smälter bort!


Kommentarer

  1. Grattis till viktnedgången, det blir nog ännu mer för ibland hinner man inte att äta själv :-))
    Kul att du fortfarande uppdaterar och visar lite foton
    Ha det bra i värmen, här regnar det idag och är bara 20 grader :-((
    Hälsningar Skåne.

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det fränt vad man går ner i vik eftråt? Härligt :) Magen drar ihop sig efter ett tag. Fån början är det väldigt obehagligt men det blir bättre. Kram!

    SvaraRadera
  3. så härligt att allt ändå funkar så pass bra!
    nu har jag inte barn själv, men vad jag förstår så är magmunnen (öppningen mellan matstrupen och magsäcken) inte riktigt mogen hos spädbarn och det innebär att de lätt kräks när magen är full. inget farligt och det lär växa bort med tiden.

    SvaraRadera
  4. Kul med "gratis" viktnedgång. Men tänk på att äta du med så du orkar med allt :) superskönt att katterna tar det hela med ro!

    SvaraRadera
  5. Oj, kanske ska skriva vem en var ifrån :) kram/Annette

    SvaraRadera
  6. skönt att tvillingarna mår så bra. Visst är det galet så annorlunda livet blir när man plötsligt står där med fullt ansvar för bebisar!! Livet blir sig ALDRIG likt igen. Angående Klaras mage får ni testa runt. Det finns ingen patentlösning. Oftast är det bra att hålla henne mycket lite upprätt och nära, bärsjal är ideal. Annars finns tusen saker att testa magmassage, mjölkfritt, rapningar, fisventil, akupunktur (vid kolik) osv osv. Det som funkar för någon funkar inte för någon annan. Jag har själv haft tre kolikbarn och inget funkade. Bäst var att sitta med dom framför TVn på en pilatesboll och hoppa lite mjukt medan bebisen låg över axeln. Det är SKITTUFFT med bebisskrik och jag kan bara säga att det går över även om det känns som det ALDRIG ska göra det. En dag i taget. KRAM

    SvaraRadera
  7. Hej,


    Jag vill inte vara negativ när du är glad men jag vill bara tala om för dig vad läkaren på BVC sa till mig ang snabb viktnedgång. Jag gick också ner fort, 14kg på 2v. Jag mådde dock dåligt, var yr, matt och svag med huvudvärk, kanske är skillnad om man inte mår dåligt?!. Hur som, hon sa att snabb viktnedgång är farligt, eftersom att kroppen ställer in sig i svältläge och tar av gamla fettreserver. Dessa fettreserver innehåller massa gammalt skräp som bebisen/arna inte mår bra av att få i sig (om man ammar vill säga).

    Jag vet inte heller om det är skillnad beroende på hur mycket man vägde innan.

    Hoppas inte att du tar illa upp av att jag skriver detta, du får såklart bilda dig en egen uppfattning/söka info från kunniga.

    Jag ökade intaget av protein, började äta kvarg och cashewnötter mellan måltider för att stanna i vikt ett tag. Det har funkat jättebra!

    Det viktigaste är att du mår bra och vi är alla olika förstås!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag faktiskt inte tänkt på. Bra att du skrev det. Måste nog äta lite mer protein osv jag med. Vår kost är inte den bästa just nu.

      Däremot mår jag bra förutom sömnen då.

      Radera
    2. Vad bra! Det är alltid känsligt att komma med "pekpinnar", i synnerhet när någon är glad över något. Skönt att du inte tog det så.
      Kram

      Radera
  8. Kolla in denna! https://www.google.se/search?q=spj%C3%A4ls%C3%A4ng+intill+s%C3%A4ng&client=ms-android-samsung&source=android-browser&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=79vfU8aYCMa_ygPE34DAAQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=360&bih=592#facrc=_&imgrc=6IrcdTD6QPxF-M%253A%3BTpUFMJFUqL5zTM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.barnnet.se%252Fsidbilder%252Fbildspel%252F2182.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.barnnet.se%252Fguider%252Fbabyns-forsta-sang-vagga-babykorg-eller-liten-spjalsang-1089%3B400%3B400

    Så söta dina små är!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering