Vecka 32 (31+1)

Det gick både bra och dåligt hos läkaren i går. Det började med att hon ringde vid 10-tiden och sa att de ville jag skulle göra ultraljud först och undrade hur fort jag kunde komma.

Så det var bara att kasta på sig kläderna och åka. Sen visade det sig att ultragyn var väldigt försenade så jag fick vänta nästan 40 minuter.

Alla flöden såg helt perfekta ut. Alfred väger nästan 2 kg och Signe/klara väger 1,5 kg. Alfred har vänt sig med huvudet neråt och Signe/Klara ligger på samma ställe i min lever.

Sen var det dags att lämna urinprov, ta CTG och blodtryck som låg på 120/70. Urinprovet skickar de i väg på odling så de ser att bakterierna är borta.

Efter en del väntan så var det min tur att träffa läkaren, det är verkligen min favoritläkare, hon är otroligt trevlig och empatisk. Vi började med att kolla min urinblåsa eftersom jag knappt kan kissa. Det hon kunde se var att den inte var överfylld med däremot hopknölad av Alfred som har parkerat sig på den. Så det är därför jag inte kan kissa, just nu vet jag inte vilket som är värst; smärtan i levern eller kissproblemen.

Sen gick vi igenom blodproverna, allt såg bra ut utom gallsyrorna som stigit från 42 till 62 trots mediciner. Det är verkligen inte bra. Hon berättade lite om komplikationer som kunde bli, både nu och i framtiden och att det inte forskats så mkt på hepatos om ev skador som kan uppstå när barnen blir äldre.

Mitt HB har stigit till 145 så nu behöver jag bara ta järntabletter varannan dag! Jag frågade även om neo men jag förstod inte svaret, hon sa: Nej, inte nu men sen.

Sen berättade hon att tvillingarna förmodligen kommer plockas ut om 2-4 veckor beroende på mina provsvar, de rondar med bl a barnläkare varje vecka angående mig och det är han som bestämmer och just nu är det nej. De vill vänta så länge som möjligt men om gallsyrorna fortsätter stiga så har de inget val.

Ny tid nästa vecka igen med blodprover, ultraljud och träffa läkare.

Hela besöket från UL till läkarbesök tog 4 timmar så jag var helt färdig och väldigt hungrig sen, så efter ha rensat pressbyrån så åkte jag hem och vilade.

****
Så pratade jag med morsan och tänkte; äh, va fan. 3 dar av mitt liv klarar jag av. Blir jag inlagd kanske hon kan vara kattvakt. Så nu är biljetter beställda och hon kommer på fredag.

Gode gud.

Måste handla, göra planer och .....

****
I dag är det veterinär och sedan häckklippning och börja med det sista innan tvillingarna kommer

Tänk att vi är föräldrar om 3 veckor!? Vi har inte ens någon kattvakt.

Kära nån.

****
Här ser vi maken och Robban samarbeta med att jaga en insekt, alla sätt är bra utom de dåliga.



Kommentarer

  1. Men oj hör händer det saker, hoppas dina värden blir bättre och att din mamma förstår att det är hon som är din mamma och inte tvärtom vid detta besök. Du är stark men behöver all hjälp du kan nu. Stor kram Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör hon tyvärr inte, hon är som en..8-10 åring kanske.

      Maken får hjälpa :)

      Kram

      Radera
  2. Förlåt...........men jag har inte hunnit skriva den där boklistan jag lovade men är på gång nu.

    Spännande nu när det snart närmar sig. Hoppas det blir bra med mammas besök.

    SvaraRadera
  3. Hoppas att Ursofalken verkar så att barnen får vara kvar därinne några veckor till! Jag har ju tyvärr samma erfarenhet med gallsyror som ökade trots medicinering, men jag hann komma in i vecka 37 och bar ju bara ett barn, så läget var förstås mer gynnsamt på så sätt.

    Oavsett när det blir så hoppas jag att tvillingarna mår bra när de kommer ut och att de kan följa med er hem så snart som möjligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hoppas jag med, men det ser ju inte så ljust ut.

      Det vore skönt om medicinen fungerade, men då tror jag den redan gjort det.

      Radera
  4. Åh, vad spännande!!!! Detta kommer att gå strålande. Du har ju redan kommit långt. De kommer bara att bli lite för tidigt födda då. När jag gick så sa de att den vanliga gränsen för kuvös är runt 34 veckor, då brukar lungorna takla detta själva. Så du har ju kommit långt på väg!
    Gud va kul!!!!

    Massor av kramar
    Ahm 66

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker inte jag gått långt, det är ju 2 månader kvar :)

      Kram

      Radera
  5. jisses vad tiden går snabbt. Hoppas ändå att bäbisarna får stanna kvar så länge det går. Men tänk att snart så är det dags. Otroligt!
    Lycka till med mammabesöket, och jag hoppas att ni får några fina stunder tillsammans.
    Massor med kramar från Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas också det, och att de kommer må bra.


      Kram

      Radera
  6. Jag fick själv min dotter i v 31*3 och hon vägde 1790g så jag verkar som om bebisarna växer på sig bra i magen. Det var såklart FN tuff rid i början med Neo och allt det nya men hon är idag 10 år och har aldrig haft några men från sin tidiga födsel. Dock fick jag sprutor för att påskynda hennes lung utveckling, har du fått det eller ?
    All lycka till !!
    Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, när jag ser andra tvillingvikter ligger de nästan lägre.

      usch, sjukhus är verkligen inte min grej..

      Jag kommer få det när det är dags.

      Tack!

      Radera
  7. Jag tror du behöver förbereda dig på att första tiden med tvillingarna blir lite opraktisk. Ni kommer att tillbringa stora delar av er vakna tid på neo. Hemsjukvård blir aktuellt efter några veckor/månader när barnen är stora nog, men i början åker föräldrarna hem för att sova och barnen stannar på neo. Ibland finns patienthotell/familjerum etc, men det blir dyrt och opraktisk i längden, det handlar ju om upp till2-3 månader.
    Pappan ska inte ta ut pappadagar eller föräldraledigt och du ska inte ta ut föräldraledigt. Så länge barnen är inskrivna på avdelning så har ni båda rätt till VAB. Det brukar stå "Båda föräldrarna behövs för barnens vård." på intyget som avdelningen skriver som ni ska skicka til Försäkringskassan. Om ni har en gravidförsäkring kan det vara läge att lusläsa villkoren och förbereda för "Hej, vi vill ha pengar utbetalt"-samtal, prematurfödsel kan täckas och tid på neo.

    Håller tummarna att det dröjer lite till!

    /Dustpuppy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har förstått det, sondmatning, solning, lungor, amning..Jag tror det här neo är man kvar? Men jag vet inte.

      Det är mkt att komma i håg att göra, bäst att skriva en lista..

      Tack!

      Radera
  8. Gillar verkligen namnet Klara! X

    SvaraRadera
  9. Det är klart att man alltid vill ha barnen kvar i magen så länge som möjligt. Men du har kommit så långt!
    V.32 var vad jag och barnmorskan hoppades på när jag blev sjuk under graviditeten, och du är snart där!
    Jag fortsätter att hålla tummarna att värdena ändå sjunker och barnen får stanna i magen 3-4 veckor till.

    SvaraRadera
  10. Läskigt med dina stigande levervärden. Hoppas det vänder och barnen får stanna där inne några veckor till. Fina namn både Klara och Signe! Jag gillar bilden på din man och katten. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag med :(

      Visst är den fin! Bra samarbete :)

      Radera
  11. Jag hoppas att det är kvar minst tre veckor till.

    Vad bra att de följer dig och barnen så noga.

    SvaraRadera
  12. Oj så kul att det snart är dags.....spännande.
    Hoppas din mammas besök ska gå bra!
    Kram Titti

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering