Vecka 31 (30+5)

För en gångs skull så gick de kommunala medlen bra, kanske lite för bra eftersom jag kom i sjukt god tid. Men det gör inte så mkt, det ska vägas, kissas på sticka och läsa lite gravidtidningar innan jag träffar BM

Hon sa att hon nästan inte trodde jag skulle komma efter min dramatiska vecka, hon hade läst i journalen (mkt praktiskt att mvc och bb är samma)

Jag har
-Gått upp ca 1 kg sen sist, nu ca 6,5 uppgång totalt
-Blodtryck 110/70
-Inget blodsocker eller HB togs
-Inget protein i stickan
-SF måttet 37 (!) alltså som nån gravid med en enling i vecka 37!
-Hjärtljud 135 resp 140
-Flickbebis har flyttat så högt upp det bara går..Det är inte skönt!

Vi pratade om hepatosen och hon sa att de kommer ha koll på mig men vi måste räkna med att de kommer komma tidigare innan vecka 38 och det planerade snittet 14 augusti och förbereda oss på det.  Vi ska läsa på om neo och hemsjukvård och prematur födsel.

Hon kunde även se att det är streptokocker B och alltså GBS jag har och att jag ska få antibiotika när bebisarna plockas ut.

Jag ska även ta min järntablett varannan dag i stället för att se om magen mår bättre, jag blir ju inte hård i magen utan tvärtom.

****
I dag har jag en ledig dag, ingenting att åka till eller några måsten. Jag ska städa och tvätta och mysa runt här hemma. Jag har även bjudit över bästa kompisen med son på middag, så min hjärna slutar fundera så mkt och jag tar tag i problemet i stället.

****
I natt tog verkligen lergiganen jag tog, jag har inte tagit nån på några dagar nu, så jag sov ända till kl 5 (fick kliattack) och sen slumrade jag ända till 8. Det måste vara nytt rekord!

Skönt att känna sig någorlunda utsövd i alla fall.

****
Robban tycker min mage är i vägen, han vill gärna ligga på den men glider bara ner. Så i går la han sig under den och kramade magen i stället. Observera att jag halvligger ner.

Kommentarer

  1. Skönt att du fick sova lite mer kan inte fatta hur det kan börja klia i hårbotten på natten��. Kan tipsa om att imorgon är det 20% på allt i babyproffsens butik i Barkarby, det är väl åt dit håll om du nu har missat något. Jag ska åka dit o beställa en Kronanvagn. På tal om järn ska jag börja m 2 nifarex, ligger på 109, jag har redan gått upp 10 kg så dina 6,5 är ju alldeles mer lagom. Men jag äter för mkt glass när jag är gravid. Må så gott kram emna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det hemskt! Håret förändras ju under grav, kanske du fått torr hårbotten?

      Ja, det ligger väldigt nära mig. Det är mkt liten butik. En kronan!! Din fyllos!

      Oj, hoppas din mage klarar det. 2 järntabletter!

      Kram

      Radera
  2. Jag ska hälsa från min katt Kasper att det går alldeles utmärkt att lägga sig högre upp på mattes bröst så att hon får total andningsnöd!

    SvaraRadera
  3. Haha;) det gör Robban med, men då blir det andnöd på riktigt. Jag brukar försöka stå ut en stund :/

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering