Vecka 30 (29+6)

Oj, vilket regnväder jag vakande upp till! Ganska skönt måste jag säga, katterna sover och jag skrotar runt här hemma.

Jag blir alltid så slut efter alla läkar- och sjukhusbesök, även om jag tycker det är toppen att slippa åka kommunalt så tror jag att jag spänner mig och oroar mig vad det ska hitta.

Det var rörigt när jag kom till förlossningsmottagningen i går, alla sprang omkring som yra höns och efter ca 15 minuter så kom det en BM och frågade om jag visste vad jag skulle göra i dag. Men vilken konstig fråga, det är väl de som ska ha koll på vad som ska göras? Inte jag. I alla fall så kopplades jag upp på CTG som i mina ögon såg väldigt bra ut.

Sen tog det blodtryck som var 105/70, lämna urinprov (lite protein i urinen) och sen fick jag sitta o vänta på läkaren.

Efter en stund fick jag träffa läkaren som var samma som jag träffade när jag var där för blödningarna. Hon berättade om gallsyror, att ursofalk tar 7-10 dagar innan det gör nytta och att barnen kommer förmodligen plockas ut tidigare beroende på hur syrorna ligger till. Men jag kommer inte gå till vecka 38.

Mitt PK-prov var bra, hepatit och leverprover var bra. Det är alltså gallsyrorna som spökar. Så nästa vecka är det blodprover, CTG och läkarbesök igen. Förutom MVC besök då. Hon sa att det är viktigt att jag tar det lugnt och lyssnar på min kropp.

Efter jag var där segade jag mest här hemma, jag har liksom inte mycket ork. Sen när det blev kväll drog kliandet igång. Sen har det kliat oavbrutet och så här hemkst kliande har jag inte haft..någonsin.

Jag köpte kylbalsam och aleo vera men det hjälper ju inte alls. Kylklampen funkar men när jag vaknar på natten har ju den tinats.

I dag ska jag åka o handla inför midsommar, gå i barnaffärer och sen vara hemma och skrota.

Det här är blåmärke på bara 1 ställe, har 4 till

Fina bebishjärtan



Kommentarer

  1. Ojdå vilken överraskning dvs att du får plocka ut dem tidigare spännande.
    Ja denna klåda helt obegripligt hur det kan klia så mycket. Ta det mu lungt kram Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! Hoppas de hinner växa på sig.

      Kramar!

      Radera
  2. Vad är egentligen gallsyror? Har det med den bortplockade gallblåsan att göra? Snart har du dina efterlängtade små barn i famnen.Tiden går fort, det tycker man i allafall i efterhand.Hur är det med hjärtslagen är det pojk eller flickhjärtat som slår snabbast? Har hört någon gång attt flickhjärtan ofta slår snabbare men det är kanske bara en ide´. Hoppas klådan stillar sig och att bebisarna kommer i lagom" tid.Håller tummarna för er! Ha det så bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror det är levern som utsöndrar det och det hjälper att bryta ner fettet. Graviditeten gör att det går långsammare att utsöndra det och syrorna går ut i blodet i stället. typ...

      Det är pojken som alltid har snabbast hjärtfrekvens hos mig.

      Tack för tummar!

      Radera
  3. Det låter som läget är under kontroll i alla fall. Skönt! Bebisarna verkar ju må bra och det är huvudsaken. Jättetråkigt med klådan. Hoppas verkligen tabletterna hjälper och att de kan få stanna i mammas mage så länge som möjligt. Som utomstående kan man ju inte låta bli att tycka att det är riktigt spännande att de "snart" kommer ut. Så häftigt ändå! Tänk snart är du trebarnsmor! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas det, skönt att inte bli inlagd i alla fall.

      Klådan är hemsk..Hemskt!

      Ja, vem kunde tro det? trebarnsmamma, det är stort det. Overkligt och konstigt och mycket spännande.

      Kram

      Radera
  4. Jag hoppas verkligen att bebisarna får ligga kvar så länge att deras lungor hinner utvecklas mer. För jag antar att de inte gett dig kortison för barnens lungmognad?
    Min son plockas ut i v 28 men då hade vi redan fått två doser kortison som gjorde att han enbart behövde andningshjälp i två dagar. Vilket var den största skillnaden mellan min son och de barn födda i samma vecka som inte fått kortison under tiden de låg i magen. De hade hjälp med andningen i flera veckor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag också, de pratade om kortison men jag minns inte riktigt vad hon sa. Men det verkar de ha koll på..Hoppas jag.

      Jag ska fråga nästa gång.

      vecka 28? Kära nån.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering