Vecka 30 (29+1)

Alltså, denna förbannade gravidklåda, i natt riktade den in sig på mina bröst och fötter. Jag blir fanemig tokig. Det är som att man har ramlat in i ett nässelsnår och fått klipulver på sig samtidigt. I natt var jag dock bara vaken någon timme och kliande mig, men jag kom i säng sent och vaknade tidigt så som vanligt nuförtiden är jag som ett vrak på förmiddagen.

Nåja.

I går var jag hos MVC och pratade lite, besöken hos henne går så fort jämt.

Blodtryck 120/60
Blodsocker 3,6
Semfysmått 36 cm
Urinsticka 0
Hjärtljud 155/150

Sen pratade vi om klådan och jag ska lämna prover på måndag, man måste vara fastande så det gäller att vara uppe tidigt och åka i väg innan jag svälter i hjäl och alla innan alla bilköer. Hon sa även att jag skulle ringa förlossningen på en gång om det blir värre eftersom det då kan vara hepatos.

Däremot fick jag inga tips, vi pratade om annat så jag glömde liksom bort det. Men jag får väl maila henne och höra om hon har några tips.

Det tar ju ca 3 timmar tur och retur ungefär så jag är ju alldeles slut efteråt så det blev en dreglande sovstund när jag kom hem.

****
Vi var ju bortbjudna till min kollega som har tvillingar, så jag köpte en blomma som vi hade med oss och väntade på maken som som skulle komma hem. Han har ju en rejäl resväg varje dag så man ska vara glad att han kommer hem i tid.

I alla fall

Vi anlände till familjen som hade tvillingar (en av varje) som var ca 2,5 år, fulla av energi och bus. I början var de lite blyga men det släppte sen. Allt var väldigt..opretantiöst.. är nog ett bra ord..de hade inte börjat med maten och alla pratade samtidigt i munnen och barnen tjoade och mamman i huset skulle precis börja laga mat.

Vi blev bjudna på falukorv med spagetti, det var nån sorts falukorvsgryta med paprika som var helt okey. Jag har aldrig sett några barn äta så mkt i alla fall, de åt mer än mig.

Vi pratade bara tvillingar, förlossning, graviditet och allt som tänkas kan inom dem områdena. Vi stannade inte så länge eftersom de skulle natta barnen vid 19-tiden.

Det var trevligt, annorlunda och nyttigt att prata om vad som komma skall och få massa tips, vi fick även med oss en hel kasse kläder.

Jag tänkte mycket på att vi kommer vara där om något år, med tjoande barn som gråter, skrattar och slåss om vartannat. Jag har så svårt att föreställa oss som föräldrar, det känns väldigt främmande.

****
Sen var det skönt att komma hem och slänga sig i soffan och busa med katterna. Alla tre är så glada när vi kommer hem och står parkerade vid ytterdörren och väntar.

Vi har en stor grannkatt som kommer förbi vår altan varje kväll vi 21-tiden. Vår äldre katt blir helt galen och försöker döda katten genom spjälorna och fräser och spottar. Om någon av våra andra katter råkar vara ute ger hon sig på dem. Jag vet att det är för att hon inte kan skilja på vän eller fiende,  det kan även bli så illa att hon vänder sig helt mot dem även sen och man måste skilja dem åt för all framtid.

Jag vet inte alls hur vi ska göra för att grannkatten inte ska komma förbi här, eller ska vi ha kattluckan till altanen stängd mellan 20-22?

Otrevligt är det i alla fall.

Dumma strykarkatt :(

****

Robban har förövrigt hittat en ny sovplats, just nu sover han där jämt. Det är lite högt att hoppa upp till och inte tänkte jag på att skötbädden hade luftkuddar. Nu har den inga luftkuddar mer kan jag säga så vi måste köpa en ny.

Men Robban är lycklig i all fall. <3

Myspojke

Köpte en till mobil på second hand.


Kommentarer

  1. Ser så mysigt ut i barnkammaren! Vi har aldrig haft användning för mobil över spjälsäng till någon av våra två barn, men däremot har mobil över skötbordet varit guld värt många gånger när blöjbytet inte varit roligt för den lilla :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har tänkt att ha en lite mindre där med. Måste klura på upphängningen vara

      Radera
  2. Hej,
    Har ni funderat nåt över hur det blir med katterna när bebisarna kommer och hur går tankarna? Det ser ut som de har en förkärlek till att ligga där bebisarna kommer ligga, tänker ni träna bort det innan? Kanske svårt att träna katter iofs?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Barnen kommer sova i vårt sovrum i början, vi sover med stängd sovrumsdörr. Sen får vi se hur det utvecklar se.

      Radera
  3. Skön beskrivning av tvillingfamiljens vardag :)
    Känner igen mycket. Jag brukar också köra den oprentantiösa stilen, dvs middagen lagas när besökarna kommit och kan hjälpa till med barnen lite ;)
    /Bollan

    SvaraRadera
  4. Vilken tur att jag inte klätt upp mig en massa. Jag tycker det är mkt trevligare så här och jag uppskattade att de var så öppna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering