Vecka 29 (28+5)

I går var vi på ultraljud och för en gång skull gick resan bra med kommunala medel. Jag tog ett tidigare tåg för säkerhetens skull.

Barnmorskan mätte huvud, mage och lårben. Däremot mätte hon inte fostervattnet som de gjort de andra gångerna. Hon lyckades dessutom blanda i hop vem som var vem så jag hoppas verkligen att siffrorna stämmer.

Alfred vägde kring 1300 gr och låg på +8% och flickan låg på ca 1200 och hade -8%, det betyder att vi inte behöver gå på ultraljud förrän i Juli eftersom allt såg bra ut. Alfred satt i säte och flickan låg som en banan på höger sida. Alfred blev skitsur på BM och sparkade efter henne, vilket temperament han har!

Vi fick med oss en väldigt fin bild på Alfreds ansikte och ett mindre bra på flickans, jag tror hon har handen i vägen dessutom. De blir alltid lite irriterade när jag ber om bilder för de tycker det är svårt att få till när barnen är så stora. Sist sa hon att vi ändå kommer se de snart.

Men jag tycker om bilderna, det gör det hela mer verkligt och jag har något att spara till barnen sen.

****
MVC ringde däremot och berättade att min BM var sjuk, så jag fick en ny tid på fredag i stället, de hoppades att hon skulle vara frisk tills dess.. Som krockar med min tandhygienistid såklart. Så nu måste jag boka om tandhygienistiden...Igen.

Dessutom fick jag ett FB meddelande i går kväll av en..kollega kan man säga, han jobbar i en annan del av kommunen och vi brukar ses på möten i bland. Vi har pratat lite via FB eftersom han och hans fru också har tvillingar efter IVF, som är ca 3 år nu. I alla fall bjöd de oss på middag på fredag, jag höll på få hjärtinfarkt, jag känner ju inte ens dem. Gode gud min stackars sociala fobi! Men jag tackade ja i alla fall.

Så nu har jag knappt sovit i natt och haft mardrömmar om fredag, saken blev inte bättre av att katten Robban vaknade vid 03.50 och tjoade och ville in i sovrummet. Vid 4 gav jag upp och släppte in honom, han var så lycklig så han visste inte hur han skulle bete sig. Sen har vi legat och trängts under mitt täcke till 8 då jag fick nog, så värst mycket sova har det ju inte blivit.

****
Denna vecka känns lite väl intensiv, när man är en tjockis som jag blir jag helt slut av saker jag är i väg på. I går fick jag lov o vila efter jag kommit hem från ultraljudet.

I dag ska jag till gamla jobbet och hämta en lekhage, de vi köpt vagnen av ska göra sig av med sin. Jag vet inte om det är något jag kommer använda, men den var billig och många tvillingföräldrar rekommenderar en sån framförallt i början för oss som har djur, trädgård utan staket tex. Den är väldigt stor med mjuk botten och mjuka sidor, lite som en stor resesäng.

Den får ligga på vinden så länge, tycker jag inte om den kan jag sälja i väg den.

I morgon är det upp vid 6 för då ska vi på tvillingkurs genom MVC, det ska bli roligt att träffa andra tvillingföräldrar.

Sen hade jag tänkt baka bröd och bullar. Mmm eller hur.

****
På höger sida av bloggen har jag lagt upp en nedräkning till den 14 augusti då det planerade snittet är, till höger har jag redigerat kommande viktiga datum.

Och så vill jag hälsa välkommen till er nya läsare som hittat in här. Välkomna :)

Alfreds ansikte

Flickans ansikte





Kommentarer

  1. WOW! Jag säger bara att din blogg och din resa är helt fantastisk. Hoppas att du orkar skriva och uppdatera oss lite när barnen kommer också! kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det var rart av dig!

      Självklart kommer jag fortsätta blogga i den mån jag hinner!

      Kram

      Radera
  2. Oh, vad glad jag är för er skull och vad spännande det är.
    Kram från Skåneland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Otroligt spännande, roligt och fantastiskt!

      Kram

      Radera
  3. Härligt att barnen mår bra och att du fick bilder. Hoppas det blir en trevlig middag på fredag trots nervositeten nu innan. Jag kikar in här varje dag typ men måste ha missat att du ska föda genom planerat snitt. När bestämdes det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch så nervig jag blir..Sånt här tycker jag är jättejobbigt!

      Det bestämdes för några veckor sedan med MVC läkare och BM.

      Radera
  4. Vilka fina bilder :) jag är så glad för er skull, dubbelt upp som lite kompensation för alla år och kämpande liksom. Kramar

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering