Vecka 29 (28+2)

Fan vad det började klia i går kväll, sen har jag legat och kliat mig mellan 3-6 i natt, det känns ju som jag håller på bli tokig. Det är ingen vanlig klåda utan det KLIAR så in i bomben. Nu på morgonen kliar det fortfarande lite men inte som i natt. Jag har rivit sönder både ben och armar, vilket i sig är en bedrift då jag inte når mina ben eller fötter längre.

Det verkar som jag drabbats av gravidklåda :( Tur att jag ska till BM på tisdag så jag får lite råd om detta fortsätter. 

Nu har jag väl snart haft varenda krämpa man kan ha?

****
I går var jag ju på tjejträff, det var väldigt trevligt och vi diskuterade allt mellan himmel och jord. Den ena tjejen är något år äldre än mig och har 3 barn och två barnbarn och jag ska få mina första..Märkligt.

Jag fick tyvärr stå mestadels av middagen för att sitta på köksstolar går ju inte längre. Dumma punkt på ryggen..

Innan jag åkte dit fick jag för mig att byta örhängen, mina bismarck har jag haft i öronen i flera år och nu ville jag ha ringar. Men jag fick inte i det ena, så ju mer jag höll på desto svullnare blev det. Så det slutade med att jag fick åka med ett örhänge och ett öra som var tomatrött och svullet. Med lite hjälp av kompisarna fick vi till slut i det men i dag ömmar det och är rött och lite svullet.

****
Robban har inte myst med mig en endaste sekund i dag utan jag är helt dumpad för solen. Det känns ju inget vidare, jag behöver ju hans morgonmys.

I dag tänkte vi åka och fika någonstans, vart är oklart men på något trevligt ställe. Men nu ringde makens jourtelefon så vi får väl se hur det blir.

Så...

Kanske solstolen är ett bättre alternativ efter denna morgon och natt?

Kommentarer

  1. Åå din stackare! Klåda!! Jag hade det under min graviditet och det var verkligen förfärligt. Jag kliade bort leverfläckar i sömnen. Kunde vakna mitt i natten och ställa mig och skrubba kroppen med en badborste. Sambon brukade sitta och kyla mig med en frysklamp så kändes det lite bättre. Fick en tablett som hette Tavegyl utskriven. Hjälpte inte ett smack mot klådan men jag vart dödstrött av den så jag fick sova lite bättre iaf.
    Förlåt för det inte så uppmuntrande inlägget. �� Kan trösta med att i samma ögonblick som lillkillen var ute så var klådan borta. Kram!

    SvaraRadera
  2. Kan mycket väl vara gravidklåda.
    Jag hade det under min första graviditet, på magen. (!) Alldeles prickig var jag och fick också Tavegyl mot det. Minns inte om det hjälpte.

    Önskar dig en fin söndag och håller tummarna att klådan lägger sig.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Hepatos har väl någon koppling till levern och gallan? Har för mig att man ska få gallsyrevärderna i blodet kollade. Om det fortsätter intensivt får du höra av dig till vården innan ditt planerade besök tycker jag- finns ingen anledning att du ska behövs klia sönder dig och ligga sömnlös av klåda om det finns hjälp att få. Kram ./ Uppsalamamman

    SvaraRadera
  4. Hepatos (klåda pgå leverproblem) kliar nåt galet i handflata och fotsula med... Det är varningstecken. Men ja. Din BM bör skicka dig på leverprover :) Även jag hade klåda. Nån galen jävla siperklåda på HELA kroppen under båda mina graviditeter. Jag sjukskrevs en stund för det... Kunde inte sova eller ens tänka! Fick Tavegyl och Lergigan för att helt enkelt däcka ifrån klådan. Mit själva klådan hjälpte det inte alls.... Tyvärr! Kämpa på!! Det är så galet värt det :)

    SvaraRadera
  5. Jag hade också gravidklåda. Framför allt på låren o på magen. Tavegyl hjälpte mig. Däremot min vanliga allergitablett mot min "vanliga" klåda hjälpte inte alls

    SvaraRadera
  6. Godmorgon vi hade kunnat snacka inatt för min klåda höll på att göra mig galen, jag får i hårbotten, benen o under ena foten, tog en lergigan Comp o somnade efter 01 men sen var jag väl uppe några ggr till. Om du får några bra tips av BM säg till kram Emma

    SvaraRadera
  7. Vill inte skrämma dig, men jag hade hemsk klåda just på ben och fötter under mina två förra graviditeter, vilket var hepatos. Sista gången var mina värden så höga att jag låg ett bra tag på sjukhus, och min bebis fick komma lite tidigare. Det behöver såklart inte vara det, men det är viktigt att de håller koll på dina levervärden.

    Är själv gravid i v 32 nu och hoppas att den extrema klådan jag har nu är pga värmen... Men vi får se vad proverna visar...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering