Vecka 29 (28+1)

Ännu en dag har passerat och inte vilken som helst utan vår nationaldag. För oss gick den obemärkt förbi, vi brukar inte fira den nämnvärt. Inte pingst heller å andra sidan, överhuvudtaget är vi rätt dåliga på att ta tillvara på såna traditioner.

Jag firade inte alls såna dagar hos min fosterfamilj så jag vet inte ens vad man brukar göra, så vi får väl starta egna traditioner när barnen blir större. Midsommar firade vi däremot med folkdräkter och pompa och ståt eftersom vi bodde i Dalarna. Tyvärr är min folkdräkt kvar däruppe, den kan jag sakna i bland. Inte precis för jag tror att den passar men ändå.

Vi har ju fått fiber och ska lägga ner kabeltvföreningen och har därför skaffat Tivo från comhem. Problemet är att comhem gjort abonnemanget fel så det fungerar ju inte via fibern, så vi får fortfarande se på vår gamla box. Nu har det tagit en vecka och comhem har fortfarande inte ändrat abonnemanget, hur svårt kan det vara?

I går kom maken på iden att dra en sladd till kabeltv till tivoboxen, och se..det funkade. På fel sätt, men ändå! Sen var ju inte maken pratbar på någon timme när han satt och lekte med det där. Vad är det med karlar och nya tekniska saker i hemmet?

****
I dag ska jag i väg på tjejmiddag och några av mina gamla kursare jag gick universitetet med, vi brukar ses några gånger om året hemma hos någon. Det brukar vara väldigt trevligt och det bästa är att vi kommer från olika kulturer så vi får prova alla möjliga sorters mat och dryck. Vädret ser ut att vara okey så kanske jag ska ha mina fina nya klänning idag?

****
Sen ringde chefen i går och pratade lite och ville veta hur jag mår, hon ska på semester och ville bara berätta min nya lön. Löneförhöjningen var 900 kr och det kändes väl okey, inte bra men okey. Den nya lönen skulle komma i Juli. Välkommen kära pengar. Det måste jag väl meddela försäkringskassan?

****
Tack för alla namnförslag! Hu så svårt det är! Jag har snöat in på Signe och maken på Vera. Där har vi kört fast. Så mer förslag om ni kommer på nåt bra



Mys på altanen



Kommentarer

  1. Vi väntar en liten Signe som är beräknad till 26 augusti :-) Jag tycker det är ett jättefint namn!

    SvaraRadera
  2. Ja, glöm inte att ändra din SGI hos FK! Är inte så stor skillnad på en månad kanske, men på ett år blir det en hel del 1000-lappar. Och man förlorar redan en hel del på att vara sjukskriven, så alla kronor extra är ju viktiga.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag gillar Elsa (har dock inte lyckats övertyga mannen om det än). Men Alfred och Elsa passar ju himla fint ihop. Har följt dig länge och är så glad för din skull, jag hoppas du fortsätter blogga även efter barnen har kommit. Kram

    SvaraRadera
  4. Vårt lilla troll heter Ines :) I övrigt gillar jag Ilse.

    SvaraRadera
  5. Jag har två flickor som heter Vera och Sally��

    SvaraRadera
  6. Jag följer på med lite namnförslag:
    Alfred och Ester/Estrid
    Alfred och Ella/Eleonora
    Alfred och Josephine/Caroline
    Alfred och Tora/Tuva
    Alfred och Lotta (Tycker jag är gulligt och påminer lite om Lina- som i Astrid Lindgrens saga...)
    Alfred och Frida/Freyda/Freja
    Alfred och Sigrid/Siri.

    En del av namnen har ni kanske redan fått förslag på och oavsett så har ni ju tid på er att komma på något. Sen kan det ju vara så att när ni ser dem så blir det helt andra namn...Kram!/Uppsalamamman

    SvaraRadera
  7. Alva eller Elvira tycker jag är fina och passar med Alfred.

    SvaraRadera
  8. Haha... vad roligt... min mormor hette Vera och hennes syster Signe- så det känns så välbekant för mig, men en helt annan generation dock ;-) Tänk att dom namnen är så på tapeten igen och precis 100 år senare... typ... ;-) Hon kan väl heta båda och så får ni lotta om tilltalsnamnet ;-)

    Vi hade jättesvårt att komma överens här hemma med, vi gjorde var sin lista och jämförde. Vi hade utgått från samma flicknamnsförslagssida på nätet (vi visste att det skulle bli en tjej). Det visade sig att vi bara hade ett namn gemensamt och det var ett namn vi båda hade valt lite i tredje hand och egentligen inte var nöjda med nån av oss och då kändes det ju inte speciellt kul att döpa henne till det ;-) Det blev en kompromiss tillslut kan man säga... vi hade inga släktnamn att ta hänsyn till eller nåt namn som vi kände att vi ville ha pga nåt band- jag vet inte vad som är bäst, att ha såna namn så det är klart eller att välja helt fritt och få beslutsångest ;-)

    Lycka till- avundas er inte detta i-landsproblem ;-)
    Anna i gbg....

    SvaraRadera
  9. Både Signe o Vera är fina, jag har bl a Vera på min lista men det är svårt med såna hår I-landsproblem får ta Riga som tjejnamn ;-) kram Emma

    SvaraRadera
  10. Fina namn båda två! Annars är mitt tips TILLY, det heter min brorsdotter så det kan vi tyvärr inte använda ifall vi får en tjej... :)

    SvaraRadera
  11. Jag har fastnat för Minea! Och hoppas att vi någon gång i framtiden får en lillasyster med det namnet! Lycka till med era namn!

    SvaraRadera
  12. Signe och Vera fick mig att tänka på Svea.

    SvaraRadera
  13. Alfred och Lisen låter väl fint?

    Åh, jag vet precis hur ni har det när det gäller val av namn.
    Jag blev nerröstad på alla mina namnförslag, på både Pyret och lillskruttan. Båda fick namn som maken och äldsta sonen röstade på, men idag är jag glad över att det blev som det blev! :)

    SvaraRadera
  14. Fina namn! Har en kompis vars dotter heter Signe, jättefint!
    Vi hade Lilly och Tuva som förslag om vi skulle få en tös någon av gångerna, men ut har det kommit en Liam och en Carl :-)

    SvaraRadera
  15. Min snart 3-åriga dotter heter Julia, ett av de finaste namnen jag vet. Det fanns med i bakhuvudet, redan när jag väntade min äldste för 19 år sedan, men då kom det ut en Carl! Sedan kom det en Isak för 10 år sedan och sedan tyckte jag att jag var nöjd. Men för snart 3 år sedan bidde det en Julia också! Alfred och Julia, finfint ju!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering