Vecka 28 (27+1)

Känns som jag har UVI, fast sist jag lämna prov hos BM hade jag ju inte det. Inte heller visar stickan här hemma något. Tänker att jag ringer vårdcentralen ändå på måndag.

I går gjorde jag verkligen inte många knop, tittade på Netflix, påta lite hemma och myste medans det regnade utanför. Jag lider ju av mag- och ryggontet så jag har svårt att sitta still. Ligga funkar bäst men då får jag halsbränna i stället :)

I dag regnar det också så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på, åka och slänga lite skrot i alla fall. Sen får vi se.

****
Martina undrade lite över våra katter och ville jag skulle berätta lite om våra pälsklingar, så självklart gör jag det :)

Vi köpte alla 3 från ett katthem för tre år sen. De hade blivit omhändertagna av polisen från ett misärhem och blivit flyttade till katthemmet. Vi spårade uppfödarna till Robban och Greta och har nu stamtavla för båda två.

De har en kattlucka ut till vår altan som är innätad med massa katthyllor. Alla tre vill alltid vara med vad vi än gör här hemma och är mycket engagerade.



Stiina:
En dam i sina bästa år, hon fyller snart 14 men tror hon är 4, hon älskar att leka och race över hela huset. Stiina är väldigt social, trygg, snäll och älskar både barn och vuxna, hon står alltid parkerad vid dörren och ska hälsa på alla. Hon pratar mycket och har ett speciellt läte när hon vill nåt som låter ; mmhh...och buffar en med tassen. Hon stalkar en gärna för att bli klappad och man kan inte ha några kroppsdelar framme för då ska hon slickas. Hon ska ALLTID vara med i badrummet oavsett om det är med en gäst eller oss. Annars blir hon djupt olycklig.

Hon tappar mkt hår trots hon numer får seniormat och viacutan smugglat till sig, eftersom hon är noga med sitt utseende kräks det en del hårbollar. Hon avskyr att bli buren och avskyr veterinären och tycker de andra katterna är buffliga, trots det hittar vi ofta hennes sovandes med dem och hon tvättar dem ofta. Hon är en vanlig huskatt. Hon älskar rå köttfärs och är övertygad om att gravidkudden är hennes.

Stiina

Greta:
Greta är vår skyggis och en norsk skogkatt med stamtavla, hon är 6 år gammal. Hon älskar att vara ute på altanen i ur och skur oavsett om det är -25 eller storm.

Hon ÄLSKAR de andra katterna och gör allt för att vara i närheten av dem, hade hon varit människa hade hon fått kontaktförbud. De blir skitförbannade och hon åker på en del stryk men bryr sig inte det minsta. Om hon kan tvättar hon gärna deras öron och sitter nära, nära och äter med dem, tyvärr prioriterar hon inte sin egen päls vilket gör att vi ofta får sanera henne. Matfixeringen har gjort att hon är väldigt tjock men nu när jag är hemma hinner jag passa hennes sociala ätandet en del och hon är mkt smalare.

Hon förstår inte riktigt grejen med människor men är väldigt nyfiken av sig, kvittar mycket, hon bär alltid runt på en råtta och är den enda som kan leka själv. Hon är väluppfostrad och väldigt vänlig, mysig, listig och trygg, den enda vi kan klippa klorna på och hantera utan hon protesterar. Sen jag börjat vara hemma mer är hon mycket tamare och socialare.

Greta

Robban: 
Han är en cornish rex och en typisk sådan, vi har hans stamtavla och han är 5 år. Lite som ett barn- en överaktiv 2-åring som är understimulerad med adhd. Han tappade allt sitt hår av stress i misärhemmet och en del av det börjar komma tillbaka. Han har hjärtfel, foderintolerant och ev fel på nåt mer. Han äter kortison och specialmat. När vi fick honom ville jag lämna tillbaka honom de första 4 månaderna, jag trodde det var nåt fel på honom. Han var ju helknasig.

Han är den som behöver lekas och stimuleras mest, annars blir han en hemsk kisse som jamar, bråkar och ställer till med hyss. Problemet är att han inte kan leka när de andra ser på eller om han inte är på humör. När han är uttråkad sitter han och jamar tills någon av oss kommer och roar honom. Han skulle behöva en lika aktiv kattkompis.

Han tycker om att jaga Stiina när hon är på humör. Han älskar att bli buren och sitter på axlarna jämt, ligger alltid i knä i soffan eller under täcket nära mig i sängen. Han vill bli nattad varje kväll i sin filt eller i någon av morgonrockarna.  80 % av mina dagar går till av att bära honom, han vill vara med överallt. Han ligger alltid under någon filt och fryser om det är under 22 grader i huset. Han kan öppna alla dörrar och ÄLSKAR solen, han kan steka sig en hel dag. När solen går i moln blir han mkt upprörd och det är såklart vårt fel. Han är intresserad av andra människor men inte så mkt, det är matte eller husse som gäller. Han är övertygad om att det är han som är diktator i huset, han söker alltid ögonkontakt med oss, helst när han vill något. Han äter strumpludd i tron att det är insekter.

Robban




Kommentarer

  1. Usch! Alla borde verkligen inte få skaffa djur. Gör ont i hjärtat!
    Men dom verkligen ha fått ett bra hem nu! :) och roligt att du berättade. Verkar ju helsköna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, tydligen hade de det bedrövligt i sitt gamla hem :(

      De är mysiga och goa...Oftast :)

      Radera
  2. Hihi! Kul att läsa om dina katter, jag har ju själv två. Katter är verkligen underbara djur och har verkligen olika personligheter, så även mina två.
    Min ena käkar också upp ludd lite här och var, men så är han ganska bra på att kräkas också, t ex inatt.
    Jag var en hundmänniska innan, men nu skulle jag inte kunna tänka mig ett liv utan katt. Nästa katt blir en ragdoll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar också katter, och hundar och..Alla djur faktiskt :)

      Ragdoll är en spännande ras, väldigt vackra!

      Radera
  3. Vilka sköna personligheter dina katter har, roligt att läsa om dem!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering