Vecka 27 (26+5)

Jag förstår inte vad det är med mig och kommunala medel, försöker någon säga mig något? Jag fyllde på min reskassa med 500 kr innan jag lämnade stationen, när jag klivit av och skulle byta till bussen var den borta. Jag blev så ledsen, jag är ingen sån som tappar bort saker utan är väldigt ordentlig med mina saker.

Jag kan inte förstå vad det tog vägen?! Så jag fick köpa ett nytt kort för 40 kr och fyllde på det med 200. Så resan till ultraljudet kostade mig alltså 700 kr. Pengar vi verkligen behöver till annat.

Resan blev inte bättre av att jag hade panikont i lever och rygg och försökte sitta och sträcka ut mig hela tiden. Till slut fick jag ställa mig upp i panik. Jag såg nog ut som en idiot.

I alla fall.

Ultraljudet gick bra, det var en noggrann och duktig barnmorska som kollade igenom båda bebisarna. Huvud, mage och lårben mättes, hjärta och organ kollades samt mängden fostervatten. Dessutom dubbelkollade hon könen som stämmer.

Pojkbebis har mkt riktigt flyttat sig från mitt skrev till vänster sida. Han väger 1090 gr och låg på +5,6 %! En liten tjockis :-)

Flickbebis låg under mina revben i min lever och var som vanligt ganska svår att se, även hon har ökat i vikt och vägde 890 gr och låg på -13 %.

Så skönt att se att de växt och mådde bra. Jag blir alltid så orolig när de sveper över hjärnan och andra organ och får såna flashback till i höstas. Jag är livrädd att det ska vara nåt fel.

Vi fick inga bilder för bebisarna vägrade samarbeta, så vi får hoppas på nya om 2 veckor.

****
När jag sen var på väg hem så sms en kollega att hon ville komma och fika för hon var så ledsen, så jag hann knappt hem till dörren förrän hon stod här.

Så det blev en maratonfika på två timmar med tårar, skratt och en väldigt ond lever och rygg. Sen fick jag stå upp emellanåt och titta på tv på kvällen och somnade sen gott efter den långa dagen.

Nu har levern släppt lite men nog känns det, och sitta går inget vidare.

****
Snart ska jag i väg på föräldra- och  del 2 som ligger en bra bit från mig och de kommunala medlen måste nyttjas igen. Kursen är 3 timmar och stolarna där är..Hemska..

Kära nån.

Kommentarer

  1. Kanonbra!!!!! Du lockade fram ett stort leende, när du skrev att pojken legat vid ditt skrev och flickan ligger nu i levern..... Konstiga platser din livmoder är på !!
    Här är det kanonväder.
    Ha en strålande dag.
    Kram
    Ahm66

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon har uppskattat min lever sen från början tror jag och boat in sig där. Han har ju bott i mitt skrev sen dag 1 så jag uppskattar att han flyttat sig. :)

      Här är det storm och moln :(

      Kram

      Radera
  2. Alltså... Du har två aliens i din mage!! Som håller på och humserar runt och sparkar på de mest konstiga ställen!

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, stackars min lever säger jag bara!

      Kramar

      Radera
  3. Skönt att ultraljudet gick bra!

    Gällande SL-kortet så kan man regga det på SL:s hemsida och sen spärra det om man tappar bort det och få ett nytt med samma summa som var på det. För att undvika att det händer igen i framtiden iaf! : )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet, men jag tänkte att jag som aldrig tappar bort något inte skulle behöva det. Men jag ska göra det nu!

      Radera
  4. oh så bra att du fick en duktig barnmorska som kollade upp allt ordentligt.. Blir så glad varje gång jag kikar in och ser hur antalet veckor och dagar ökar.
    Tänk så fantastiskt allt är!! Jag längtar tills det är dags att få se vad du haft för filurer därinne..

    Kramis Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vad skönt, kanske hon mätte fel förra gången?

      Kram!

      Radera
  5. Vad skönt att allt såg bra ut tror nog tjejen kommer ikapp brorsan snart. Jag hade turen o få en jätteduktig erfaren bm som gick igenom precis allt o tog dig tid att visa allt hon såg så nu kommer jag få gå till henne i fortsättningen på alla UL, har inbokat 4 st till. Hon såg klart o tydligt en av varje vilket känns superkul, liksom du gillar jag rosa så jag tänker inte klä henne i blått ;-) kram Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hoppas det..Till viss del. Blir hon större kommer ju min lever att dö ;-)

      Vad härligt att du får samma! Det är trygghet det!

      Grattis :)
      Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering