Vecka 27 (26+0) magbild

Först vill jag att vi skänker en tanke till de som mist sina barn nyligen, det är en mardröm och jag önskar att ingen skulle få uppleva det.

Fina Fru84 som kämpat med en massa försök miste sin son nu i vecka 17, vattnet gick och deras son gick inte att rädda.

Fina Skade som också kämpat miste sitt barn i vecka 23 då barnet dog i magen.

Bedrövligt är ordet och jag lider med er. Alla tankar och känslor som jag upplevde med Isak kommer tillbaka. Det var en riktig mardröm som det kändes som man aldrig kom ur.

****
I dag är det dags för MVC, skönt för jag känner mig alldeles nojig efter alla tråkiga besked och förlossningskursen. 

Jag ska ta upp:

-Allergi
-Det onda nedanför naveln
-Svårt att kissa

I går var bebisarna helt lugna i magen men i natt när jag vaknade med halsbränna/spyor så sparkade dem i alla fall. Det känns som jag håller på att noja ihjäl mig just nu över att de kanske inte lever eller att vattnet ska gå eller att nåt är fel. Det är säkert väldigt vanligt att man nojar men det hjälper inte mig, jag tycker det är urjobbigt när tankarna bara mal.

Det känns liksom för bra att vara sant, jag vågar inte tro att vi ska få barn efter alla katastrofer och 14 års slit. 

I går ringde P1 och frågade och jag pratade. Det är så mycket jag vill säga och berätta men det är svårt att sålla fram det viktiga.

Jag avböjde att vara med i debatter, intervjuer men erbjöd mig att vara med i bakgrunden. Jag tror jag har koll på det mesta efter 14 års försök.

Jag vet inte när programmet kommer sändas men de vill gärna ha med någon som är med i bebisakrusellen och vill prata om varför det är olika i landet, hur sjukvården fungerar osv

Säg till så vidarebefodrar jag ert intresse.

****
I alla fall är det vecka 27 nu. Ny vecka, otroligt skönt att det går framåt.

Sammanfattning av vecka 26 gravidkrämpor:

-Halsbrännan åter
-Ont nedanför navel
-Ont på en punkt på ryggen
-Nojig
-Sticker i benen på kvällar och nätter

****
Från pampers.se

Bara titta.  Efter att ha varit helt slutna i mer än fyra månader kan nu barnet öppna sina ögonlock igen. Detta i kombination med att den visuella delen av hjärnan är aktiv och att själva ögonstrukturen i det närmsta är färdigutvecklad innebär att barnet kan se sin omgivning även om den är en aningen begränsad. Barnet kan ännu inte urskilja olika objekt men ser ljus och skuggor.

Vagga ditt barn till sömns. Genom att uppmärksamma barnets rörelser kan du få en bra bild av hur ditt barn tillbringar sina dagar och nätter. I likhet med barnet i mammas famn, så somnar barnet om du vyssjar och gungar. Dina dagliga aktiviteter kanske inte känns som gungande rörelser för dig men fostervattnet utgör en sådan kudde att allt ditt barn känner är ett mjukt vaggande. Därför är det troligare att barnet sover mer under dagtid. På kvällen när du lägger dig till ro för att sova vaknar barnet ofta och du känner sparkarna tydligt.

Vikt och längd. Under nästa månad kommer ditt barn att öka med ca 450 gram. Den här veckan är barnet ca 24 centimeter från hjässan till stjärten och väger ungefär 900 gram. även om det växer snabbt så är hjärnan och lungorna fortfarande outvecklade. Som tur är har barnet ytterligare 13 veckor på sig för att göra sig redo att möta världen utanför.


Mitt i prick. Dina bröst kommer att förändras under hela graviditeten. (och även därefter). De har nog vuxit en aning sedan de började svullna under de första tre månaderna av graviditeten. Många kvinnor upplever att även vårtgården runt bröstvårtan fortsätter att förändras. Under den första tremånadersperioden blev förmodligen vårtgården mörkare. Nu kanske den mörka huden sträcker sig även utanför själva vårtgården. Detta kallas för en andra vårtgård och kan täcka halva bröstet. Ingen vet säkert varför detta sker men experter tror att den mörkare nyansen ska visa på målet och således hjälpa den nyfödda att hitta till bröstvårtan vid amning. Det är en tillfällig förändring och varar upp till 12 månader efter förlossningen. 

Diabetestest. Det börjar bli dags för ett sockerprov, något som görs vanligtvis görs i 28:e veckan. Testet görs för att se om det finns risk för graviditetsdiabetes, ett tillstånd med högt blodsocker som normalt försvinner efter att barnet är fött. Omkring 2 till 5 procent av alla gravida kvinnor drabbas. Om tidigare test har visat på eller om du har haft sådana problem förut, har du säkerligen redan genomgått ett liknande test. Att göra ett glukostest är enkelt. Du kommer fastande till provtagningen och där får du dricka en sockerlösning. Efter 2 timmar tas ett blodprov och mäter sockerhalten i blodet. Om ditt blodsocker är för högt, görs ett mer avancerat test för att se om du har så kallad graviditetssdiabetes. Har du det så får du en behandling som omfattar en specialdiet och i ett fåtal fall även medicinering. 

Drömmaren. Om du är som de flesta andra gravida kvinnor, så drömmer även du mycket på nätterna och drömmarna är ibland kaotiska. Du föder en fullvuxen son. Du går igenom en förlossning men finner bara en kull med kattungar. Det nyfödda barnet i dina armar öppnar plötsligt sin mun och säger, " Mamma." Du drömmer kanske inte bara om din graviditet och din baby utan också i likhet med många andra, om vilda äventyr, heta kärleksaffärer och underliga händelser, allt dessutom i färg. Vad i hela friden är det fråga om? De dramatiska drömmarna kan bero på de extra hormonerna som far genom din kropp. Det kan också vara din hjärnas sätt att hantera alla tankar och känslor som du upplever just nu. Vad det än beror på, njut av dina vibrerande nattliga tillflykter och ta de inte så allvarligt. 

****
Som vanligt visar inte bilden magen rättvist. Men den är så STOR nu :) Observera de avklippta mysbyxorna, stödstrumporna och den för korta tröjan. Man är snygg nu :)




Kommentarer

  1. Usch vad ledsen jag blev när jag läste i Riga tråden och du har ju redan gjort den hemska resan. Skönt att du redan är i V 27 och har förberett allt. Kul att du ställde upp i radio, det behövs. Stor kram o trevlig helg Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, usch så hemskt. Blev så ledsen :(

      Kram!

      Radera
  2. Oj vad fin och stor mage :) Ett tips för att få konturerna att synas lite bättre är att köpa ett sånt lite längre linne som sitter tajtare mot kroppen, då ser man garanterat hur stor magen är :)

    SvaraRadera
  3. Oh vilken fin mage med detta fantastiska innehåll! Grattis till ny vecka och lite närmare till att er familj blir fulländad.
    Här hos oss är det en otrolig sommarvärme och jag önskar att ni också får en varm och fin helg!
    Kramar från Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina Lena!

      Här är det också sååå varmt! Katterna älskar det!

      Kram

      Radera
  4. Vilken fin, stor mage!

    SvaraRadera
  5. Det där med att vara nojig känner jag helt igen. Är så rädd hela tiden.
    Va fin din mage är, så himla mysig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är jobbigt att noja.

      Tack!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering