Vecka 26 (25+6)

Jag fick mail av radiokanalen P1 i går som gärna ville prata med mig angående alla våra försök då deras reportage skulle handla om "vad kostar det att skaffa barn".

Så intressant, ibland får jag ju kommentarer att vi kostar samhället mycket pengar, att skaffa barn är ingen rättighet osv. Jag har nog aldrig räknat på vad denna bebiskarusell har kostat oss totalt, så det är bäst jag gör en liten sammanställning.


Antal försök vs pengar

2013-  ÄD i Riga, FET 1+2 ca 30 000 exl medicin och flygresor hotell
2012- ÄD i Riga, ET + FET ca 90 000 exl medicin och flygresor hotell
2011- Äggdonation i Riga ET+ FET 1+2 kr  ca 90 000 kr exl medicin och flygresor, hotell
2010- IVF, privat i Uppsala.  3 ET+ 1 FET 100 000 kr exl resor och mediciner

Totalt: ca 310 000 kr, då är det inte inräknat flygresor till Riga som kostar ca 3000 kr/person samt hotellvistelser och inkomstbortfall för ledighet från jobbet, alla miljoner mediciner, läkarbesök, Sjukhusvistelser, blod, svett och tårar. Hoppas jag inte glömt nåt försök nu, vi är ju uppe i ett antal så jag vet inte om jag har sån riktig stenkoll jag skulle vilja.

Sen ska vi inte glömma alla åren vi försökte själva och de åren vi var i landstingets klor. Sammanfattningsvis kan man säga att det kostat oss kanske 400 000 kr, tagit 14 år och nu är vi i vecka 26 med tvillingar. Vilken resa!

Inte undra på att jag är orolig, nervös, lycklig, stolt och tycker det är overkligt.

****
I går var vi på vår första förlossningskurs i stan, vi var dem enda från ytterkanten av Sthlm alla andra var innestadsbor. Vi var också de enda som var tvillinggravida, alla andra väntade enligar. Alla var väldigt nyfikna på oss och ställde massa roliga frågor :)

Resan dit var rejält jobbig med långa promenader (för mig alltså) i värmen fötterna svullnade, jag flåsade som en elefant och fick panikhunger efter halva kursen. Det som var fantastiskt skönt att vi alla var lika varma och gravida :)

Vi fick lära oss hur en förlossning gick till, smärtlindring, snitt, komplikationer, bristningar och som avslutning vi vi se en otäck förlossningsfilm. Jag tycker alltid dessa filmer är otäcka men när bebisen skriker så bli jag så rörd att jag gråter en skvätt. Jag har ju läst alla böcker så jag var nog den som var mest påläst, jag tror också jag var den som hade flest veckor kvar till förlossningen men hade störst mage.

Sen kände jag mig alldeles trött i huvudet så vi åkte till makens jobb, åt thai och åkte hem. Men vi fastnade förstås i gigantiska bilköer och var inte hemma förrän efter 18.

Som avslutning på dagen hade jag ont i magen, ligamenten och i en punkt i ryggen och märkliga flytningar.

I natt har jag drömt om slemproppar, flytningar, vattenavgång och förlossningar. Vid 3 vaknade jag av att jag trodde vattnet gått, men det var bara en dröm som tur var.

Nästa vecka är del 2 och då ska vi prata om amning och annat som hör till efteråt.

****
I dag är det 25 grader varmt ute och jag hittade ett par avklippta mysbyxor, tillsammans med mina stödstrumpor, en tröja som inte räcker ner över magen är jag ursnygg.

Jag ska se om jag får igång gräsklipparen, om jag orkar ska jag försöka klippa den i lugn och ro. Jag ska göra ett försök i alla fall.

Jag har letat på nätet efter trekvartbyxor/piratbyxor för gravida. Men det verkar inte finnas? Vet ni?

Kommentarer

  1. Jag köpte såna på Ellos. Tror också jag hade några från H & M.
    Tycker mig se deg i din mundering.....
    Här är det också sommar, jag ska ut med killarna när de sovit lunsj. Jag har som tur är sitte-klippare så jag kan lata mig och klippa samtidigt.
    Passa på att INTE slita dig ut nu. Jag sov hemskt mycket efter vecka 26. Jobbade ju heltid fram till 26, så blev jag sjukskriven. Hade massvis med saker jag skulle passa på att göra då.... Men lite som faktiskt blev gjort. Vilade mest. Klippte gräs nästan fram till förlossning, men då har vi ju som sagt sitte-klippare.

    Ha en fin dag.
    Kram
    Ahm66

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, inga på ellos och inga på HM, har tittat på båda.

      Din lyllos, vi har en elektrisk och en vanlig.

      Jag tar det lugnt, det är bara små ryck i bland. Annars är det nog mest hänga i solen/fåtöljen :)

      Kram

      Radera
  2. http://www.meandi.se/sv/women/141801.aspx

    Jag hittade dessa byxorna på me&i hemsida och de tänkte jag köpa. Min kompis har dem och hon hade de hela graviditeten och nu efteråt. Väldigt skönt material:)

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Jag har följt din blogg ett tag nu sedan jag halkade in på den av en slump. Är själv gravid i vecka 23 nu - med enling :) - och jag har köpt 3/4-tights på H&Ms mammaavdelning, med plast för magen men det var iofs i en fysisk butik och inte på nätet. Finns i vitt eller svart.
    Nu är jag ganska kort, 159 cm, så de är ändå ganska långa på mig men jag får väl hasa upp dem lite på benen då.

    /Jessica

    SvaraRadera
  4. Hej i grattis!

    Jag har varit på 2 olika hm denna vecka och de har mini shorts som jag säkert skulle haft om jag var smal och 20 år. Men några såna tights som du sett såg aldrig jag.

    Jag får ta ett nytt varv sen.

    Tack för tips

    SvaraRadera
  5. Har du kollat på laredoute.se, nelly.com och Zalando? Kanske det finna där?

    Ta inte ut dig för mycket. Låt maken klippa gräset medan du sitter och tittar på och njuter av utsikten. ;)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hittar inget där heller.

      Men han jobbar ju..Och jag vill ju :-)

      Kram

      Radera
  6. johanna.Wiland@gmail.com22 maj 2014 kl. 13:36

    Jag har ett par underbara svarta i lite luftigare material ffrån min förra graviditet som jag gärna skickar! Jag väntade en men fick upp 20 kilo och hade redam övervikt så de lär passa en tvillingmage fint! Nu väger jag 50 kilo mindre än när jag var höggravid så de lär inte bli använda nästa graviditet heller så länge jag inte blir gravid med en hel kull ungar :) maila vid intresse :)

    SvaraRadera
  7. Oavsett vad det kostar så är det värt det. För mig var ett barn verkligen lösningen på mina problem, vad hade det kostat med ett psykfall som blev förtidspensionerad vid förti? Nä nu överdriver jag, men en lycklig arbetande mamma är ju bättre för samhället, eller hur? Men ett stort grattis till dig, din resa är verkligen speciell och med ett lyckligt slut! Jag betalar mer än gärna skattepengar till ofrivilligt barnlösas kamp för att få ett barn för jag vet av personlig erfarenhet hur psykiskt dåligt man kan må för att sen bli världens lyckligaste. Så värt det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är klart. Men det är en intressant fråga att vi måste åka till ett annat land för att få hjälp med att få barn.

      Vi hoppas det blir lyckligt, än vågar jag inte hoppas!

      Radera
  8. Jag har också köpt 3/4 långa på h&m och sen ett par vanliga såna på Cubus, också supersköna. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast är det taights? Jag vill ha vanliga byxor..

      Cubus? Hade verkligen till denna mage? Tack för tips!

      Radera
  9. Tänker du ställa upp i radio? Tipsa gärna här när det är dags isåfall. Räkna in hotell, flyg, mediciner, förlorad inkomst mm oxå tycker jag. Blir en mer rättvisande kostnad då

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering