Vecka 18 (17+4)

Det är så himla kallt på morgonen, vi har de senaste dagarna haft -7 grader och +10 när jag ska hem. Det är ju inte det lättaste att klä sig precis. I dag tänkte jag pröva att cykla igen, efter denna onyttiga helg känner jag att röra på sig är ett måste.

Så om jag tar det lugnt och så kan jag gå i uppförsbacken så funkar det nog.

****
Jag vet inte alls hur jag ska göra, det är så mkt dötid mellan de olika sakerna på torsdag (och fredag), men jag hinner ju varken fram eller tillbaka hem emellan. Maken överger mig och åker tillbaka till jobbet på torsdagen efter RUL så jag ska få roa mig själv tills det är dags för tvillingutbildningen. Jag får väl hitta nåt trevligt cafe och sitta och glo på. För shopping är inte riktigt min grej just nu.

Finns det nån trevlig mammabutik kring odenplan kanske?

****

Bästa dalakompisen frågade om jag ville åka upp i helgen till henne, så roligt och trevligt! Vi har lite andra planer i helgen så jag vet inte riktigt hur jag ska göra.

 Vår prio i helgen var att börja kika på barnvagnar för om vi ska beställa en ny från utlandet är det väääääldigt många veckor leverans. För att det finns en superbillig på blocket som vi precis vill ha är ju osannolikt. Så nåra helger framöver är  utstakat till sånt. Samt renovering av rum, rensning av saker från syster och lite annan shopping.

****
Barnlöshet är verkligen på tapeten just nu, både på radio och tv i går pratade dem om barnlöshet. Jag blev lite irriterad på doktorn från sophiahemmet som dömde ut all vård utomlands och sa att Sverige är såååååå bra och framåt i vetenskapen. Jag ser nog det snarare som tvärtom, vi har liksom fastnat i nån gammaldags syn på ivf och mediciner. Det är ju tom olika vård i olika landsting, ensamstående kan inte få hjälp.

Visst ska man vara försiktig och leta efter seriösa kliniker men det är ju samma i Sverige. Här finns ju en uppsjö av eländiga fertilitetskliniker *ryser*.

Jag tycker dock det är bra att det uppmärksammas, för på nåt konstigt sätt är ju allt tabu fortfarande och okunskapen är enorm.



Kommentarer

  1. Vad var det för vagn ni är ute efter? Satt poch letade lite själv igår (varför vet jag inte, O är bara två månader) och hittade en som hette Baby Jogger City Select. Den verkade himla praktisk och det fanns många på blocket som inte var allt för dyra.
    Lycka till i barnvagnsjungeln!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska ha en tvillingvagn, som är enkel, , lättkörd, funktionell. jag ska inte åka kommunalt med den så last in i bil. Gärna att babyskydden går att klicka i. Den ska vara billig och rejäl.

      Radera
    2. Babyjogger city select är nog nått för er! Den är typ 10 kg lättare än en emmaljunga tex!
      Vi gav 6800:- från polen. Då var den chassi, 2 sittdelar, 1 liggdel och 1 adapter till babyskydd. Sen kan man köpa maxi cosi cabriofix babyskydd till den. Vi köpte vår beg på blocket för å spara lite pengar :) ekowoksi.pl, det är bara att mejla med dom om vad man vill ha, för sidan är lite svår :-)

      Radera
  2. Jag älskar barnvagnar och hade gärna jobbat med det på heltid haha!! Jag undrar ockdå lite om viljen typ av vagn ni är ute efter? Fyra fasta hjul eller rörliga? Jag hjälper dig gärna i djungeln!! Om du hittar någon i typ Skåne kan jag kolla på den och skicka till dig. Om du hittar drömvagnen till drömpriset men avståndet sätter stopp. Vill du ha begagnade leksaker och kläder kan jag rota igenom sonens grejer?!

    Krama om magen från mig
    Sarah

    SvaraRadera
    Svar
    1. åh, vad bra för det gör inte jag :-)

      Rörliga hjul fram måste väl vara? Eller?
      I helgen ska vi bara kika och prova.

      Bra med begagnat, återkommer om det!

      Radera
    2. Kramen glömde jag :)

      Kraaam

      Radera
  3. Har du kollat efter köp och säljgrupper på FB? Jag är med i flera som är lokala här uppe och det är gratis att annonsera och lätt att sälja grejer man inte behöver längre. Hoppas ni hittar en fin vagn..
    Åh så spännande med undersökningen i morgon. Mina tummar är laddade med all positiv energi som finns!
    Passa på att sitta länge på café och njuta, kanske med nån glassig tidning eller bara glo på folk, Det är inte helt fel en vardag =).

    Massor med kramar från Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, just det. Sånt finns ju oxå. Det ska jag gå med i efter RUL tänkte jag.

      Vi ska bara kika i helgen och skaffa oss en uppfattning.

      Cafe blir det, ska nog ta med mig en bok oxå.

      Kram o tack!

      Radera
  4. Runt Odenplan finns det två barnbutiker. Bonti på Norrtullsgatan och Babyland på Karlbergsvägen. Lite längre bort mot Norrtull på Sveavägen vid Vanadisparken finns Babyexperten också. Plus att det finns massa trevliga caféer att fördriva tiden på. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh! Tack! Bonti verkar vara en stor och bra butik Dit ska jag absolut gå!

      Tack :-)

      Radera
  5. Dötid blir det massor av, alla MVC-besök äter upp så mycket vettig arbetstid! Jag hade konstant dåligt samvete när jag väntade barn. Men, jobbet måste komma i andra hand. Du har något annat som fått högsta prio nu. Planeringen av dina dagar står delvis utanför din kontroll och din chef måste hjälpa dig så att du inte försöker sy ihop en omöjlig dag.

    Boka inte jobbmöten för hårt, eftersom du inte kan veta hur långa besöken hos MVC blir. Ofta blir det förseningar och om man som jag hade problem med högt blodtryck, så kunde ett rutinbesök byggas på med 2-3 timmar till. "Vi mäter ditt tryck igen när du suttit och vilat en timme eller två, varsågod och vänta.". Till slut bokade jag inga eftermiddagsmöten när jag hade MVC på förmiddagen.

    Det var jätteirriterande under tiden, men nu är jag tacksam. Allt mätande och kollande räddade våra liv.

    Passa på att försöka tupplura under dötiden, lyssna på ljudbok eller läs. Försök slappna av och göra så lite som möjligt, sitt på en parkbänk om solen skiner. Tanka batterierna, du kommer att behöva det när barnen kommer!

    /Dustpuppy

    SvaraRadera
  6. Jag beställde min barnvagn från en Polsk nätbutik. De har fri frakt till Sverige över en viss summa (som man lätt kommer över när man köper barnvagn). Mycket billigare än i Sverige, fast det klart det beror på om dom har den du kommer vilja ha. dom har dessutom massa andra barnsaker av kända märken. Jag hade google translate kopplat, för det finns en engelsk knapp, men allt blir inte översatt då.
    http://www.jedynysklep.pl/

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering