Vecka 16 (15+5)

Min barnmorska var sjuk i går så jag fick en annan. Som i och för sig var oerhört trevlig men jag tappade tråden lite. Hon kollade blodtryck, frågade en massa frågor och bokade in mig på nytt besök till BM. Jag lämnade också ett urinprov som hon skulle skicka i väg.

Hon sa att det var dags att börja klura på ett BB, jag fick nästan en chock, jag har ju knappt fattat att jag är gravid, ska jag redan börja fundera på att de ska ut också?

Jag trodde i min enfald vi skulle få lyssna på deras hjärtat, ta lite stick i fingret, men nej då. Jag hann i alla fall berätta om alla mina krämpor men hon tyckte allt var så normalt så.

Vi pratade även om jobb att jag snart ska börja fundera på att gå ner lite till i tid, jag börjar bli ganska stor och otymplig och mitt stressiga jobb är inte alls till någon nytta för min lilla familj i magen. Jag tror också jag har börjat få sammandragningar. Det spänner väldigt mycket i magen och är rätt obehagligt. Så blir det när jag känner mig stressad eller motionerar tex.

Inte vet jag. Jag har aldrig haft det så jag vet inte hur det ska kännas.

*****
Jag sover så himla dåligt, sur i magen, snorig i näsan och drömmarna är som rena Spielberg filmerna. Jag vaknar flera gånger/natt och tänker; Men herregud vilken dröm! Sen har jag svårt att somna om.

Det blir inte bättre av att jag läser en väldigt bra bok som jag inte kan sluta läsa på kvällen. Den är lite lik filmen en oväntad vänskap, men ändå inte. Jag läser tills ögonen går i kors.

Lite pipigt inlägg i dag tror jag minsann, sömnbristen börjar ta ut sin rätt. Snart är det underbara lediga fredag, då får jag vila ut!

En yttepytte flaska glidmedel är förövrigt beställt. Herregud. Den här graviditeten får mig att göra saker jag aldrig skulle tänka mig annars.

Kommentarer

 1. Ser inget konstigt i att köpa glidmedel. Hur som.. Ett tips är att köpa ett silikonbaserat ex. Pjur Women. Enligt mig är vattenbaserade endast kladdiga och obehandliga samt försvinner direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte en provflaska pjur Women.

   Radera
 2. Aco intim care är också jättebra, då det är vårdande för torra slemhinnor. Använder tre gånger dagligen ihop med Lutinus. Finns på apoteket eller på nätet.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar vattenbaserade bäst och de kan man använda i håret också, att separera lockarna. Krama i vårt hår och låt självtorka. Är storkonsument av Klick och skämdes nästan att köpa det på Apoteket, och upplyste därför gladeligen för kassapersonalen att det var till håret. Haha!

  SvaraRadera
 4. Klick används här! Och Aco Intim Care - GULD för torra möss :) Låter definitivt som sammandragningar. Hade aldrig några under första graviditeten men under andra hade jag flera stycken (inte för att mina barn ramlade ut i förtid ändå men jag hade inte heller någon "riskgraviditet" som du).

  Lyssna på hjärtan har jag aldrig fått göra innan ett rutinultraljud... Det brukar ju ske i vecka 18-20 om jag inte minns fel (var ju nyss gravid?). Efter det får du säkerligen höra båda dina ärtors hjärtljud varenda gång du går dit! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha. Som vanligt är jag för tidigt ute ;-)

   Det var det jag gissade. Otrevligt är det i alla fall.

   Radera
  2. Beskriv det för din BM och läkare! Är sjukskrivningsgrundande, ffa när man bär tvillingar! Man blir ju inte bara orolig när dom kommer utan också lätt handikappad om man, som jag, helt måste stanna upp för att få dom att släppa!

   Förstår att du längtar efter att höra dina små :) Du har allt bästa framför dig nu :)

   Radera
 5. Silkonbaserat, typ Pjur, är grymt trevlig, men se upp, spiller man en enda droppe blir golvet såphalt. Sambon upptäckte det den hårda vägen i samband med att jag använde det till att smörja en metallborr (funkar utmärkt till det också!).

  SvaraRadera
 6. Så spännande allt är! Väntar på magbild! God natt! Syns i morgon!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Incidenter på dagis

Viktiga händelser och mindre kärlek