Vecka 16 (15+2)

Igår for vi i väg till japanska spa Hasseludden med stor förväntan. Jag tror faktiskt jag aldrig varit på ett spa nån gång. Inte vad jag kan minnas i alla fall.

När vi kom var det kö till incheckningen, fler än vi som alltså tänkt att bada. Man fick ta tofflor och större storlekar på badkläder om man ville, annars fanns allt på rummet.  Vi fick vårt rum och det var väldigt fint, två separata låga sängar (dubbelsäng kostar typ 2000 extra) med utsikt över skog och trädgårdar. 

Vi snabbade oss på och byta om till en sorts morgonrock yakutan och badkläder, tofflor (allt ingår) och gick på badintroduktionen. Badet låg på andra sidan annexet än där vi bodde och enligt min mening var det miltals av korridorer innan vi kom fram. 

Och tur var väl att vi gick på introduktionen för att bada japanskt är lite av en vetenskap och att prova deras sätt att bada spa är spännande. Vi fick även tips var allting fanns för Hasseludden är verkligen enormt. 

Sen var det dags att gå och få fötterna putsade av små fiskar ett så kallat fish spa. Det var killigt i början men väldigt skönt efter en stund. Där satt vi i 20 minuter och drack en läsk respektive öl (hutlöst dyrt) och fick fötterna sanerade.

Efter det motionerade vi bort till japanska badet (låååångt att gå). I duschrummet fanns två varm källor, tvagningsområdet och 2 duschar. Jag provade tvagningen vilket innebär att man sitter på en lite pall med en balja som man fyller med vatten och häller över sig, sen tvättar man sig med en lite handduk och det ska inte ses som en dusch utan ska avnjutas i lugn och ro. Det var otroligt rofyllt och jag satt nog där hur länge som helst. Man har en liten korg att bära runt sina saker och handdukar i.

När jag sen kom ut i badhuset undrade maken var i all sin dar jag tagit vägen, jag hade nog suttit där längre än jag trodde. I badhuset fanns en varm källa och en pool. Som skulle vara lite varmare men eftersom jag suttit i tvagningen var jag kokhet så jag höll på frysa i hjäl.

Vi gick sen ut till de varma källorna utomhus (där fanns även kalla källor) och det var så skönt att sitta i varma badet med vinden blåsandes över en.

Jag ville dock inte sitta för länge utan gick sen in poolhuset och vilade på en stol. Sen bastade jag, tvagade mig igen och sen var jag helt färdig. Fast det var väldigt mycket folk var det ändå inte trångt.

Så efter vila på rummet, lite internet (fanns dyrt wifi, annars fanns det knappt mottagning) så var middagen kl 21.30, då var jag astrött och svinhungrig. Vi placerades vid ett bord och vem sitter bredvid oss? Makens arbetskamrat med fru. Så liten världen är i bland.

Maten var helt okey, efterätten var helt klart bäst. Maken drack vinpaketet och jag nöjde mig med vatten. Vi var klara med maten kring 22.45. Tilläggas är att man har sin yakutan på sig och tofflor middagar som luncher.

Sängen var en funton (eller vad det heter) och mycket mjuk och nära golvet. Att ta sig i och ur den var en upplevelse och jag tror jag sträckte varenda magmuskel jag har kvar.

Frukosten var absolut 5 stjärnor och var mycket god, extra plus för att det fanns laktosfritt, ibland brukar det vara lite si och så med det.

Maken badade lite till efter frukosten men jag var helt slut och fick lov att vila på rummet. Nu hade jag däremot kunnat bada när jag piggat på mig lite.

 Sen åkte vi hem och tackade vår underbara kattvakt så mycket.

Katterna var väldigt glada och har sprungit runt här som jehun runt hela huset. Jag med. Skönt att vara hemma.

****
Alltså, ni som känner mig kan vara vänliga och sluta läsa nu. är ni snälla. På allvar. För nu kommer lite intima funderingar som jag vill höra hur ni andra gravida hanterar/hanterat.

Det intima livet fungerar inte alls för mig. Inte alls. Det blir liksom katastrof. Även i går vilket gör att jag blir jätteledsen, mer för makens skull än min.

Hjärnan vill och kan tänka sig det, väldigt sällan men ibland i alla fall. När vi väl ska till så är det helt dött där nere, hjärnan är på g men inte min kropp. Så det går ju liksom inte att genomföra.

Det här har jag aldrig varit med om. Någonsin.

Hur tänker ni?


Rummet

Korg att ha saker i

Den här har man på sig hela vistelsen 
middag

Vacker utsiktKommentarer

 1. Kan bara tala för mig själv ang. det intima genom mina två graviditeter. . .
  Men kroppen är så inställd på vad den ska göra och jag tycks komma ihåg att det finns perioder under graviditeten då det fungerar bättre än andra och lusten till och med finns. Sedan rubbas ju allt i kroppen och slemhinnor blir sköra o torra, bla därför man kan få lättare svamp och nästäppa. :-/
  Jag har tyvärr inga glädjande besked för det är likadant när man sedan ammar.
  Även om man inte går hela vägen så är det nog viktigt att ändå försöka mysa tillsammans. Det är verkligen en prövning för förhållandet med alla dessa hormoner man inte kan rå för! Det är viktigt att prata om hur man känner, vissa gånger känner jag mig hemsk som inte vill, fast det var så länge sedan men nu är min kropp liksom inställd på att ta hand om ett litet barn o lusten finns helt enkelt inte. Låter kanske sjukt i vissas öron, men när barnen väl sover för natten så går jag hellre och lägger mig än påbörjar någon romantisk akt i sängen.
  Har en son på 22månader & en på 3månader.
  #trött mamma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I hear ya! En unge på 13 mån å en på fem veckor! Sex när man kan sova? Skulle i te tro det :)

   Radera
  2. Skönt att höra för nu verkar min kropp lagt av helt. Den vet inte hur man gör, torrt och skört är bara förnamnet.

   Tack för kommentaren, det uppskattar jag

   Radera
 2. Vad härligt det låter! Att komma upp från en låg säng skulle jag nog inte göra nu dock.. ;)

  Alltså de där sexlivet.. Första 13 veckorna mådde jag apa så då var det inte på tal. Därefter försökte vi någon gång men det gjorde ont och jag fick veta att jag är känslig mot gravidhormon och röd och öm där inne.. Fick tips om glidmedel, det blev bättre men inte bra och det kändes inte så hett att försöka om och om igen, om man säger så.. Dessutom tappar man sexlusten när man haft en längre paus. Någon enstaka gång har vi provat igen men dels svider det i mig och dels har jag (och vi båda) svårt med att se en stor utspänd bebismage röra sig. Det känns assnuskigt och som att vi är alldeles för många i sänghalmen... Jag känner mig dessutom som en strandad val. Så kort och gott; galet lite rajtantajtan i sänghalmen under mina 33 gravidveckor. Jag hoppas att vi hittar tillbaka så småningom för jag saknar det verkligen! Vi har pratat om det öppet, det tror jag är viktigt så att man inte känner sig pressad, stressad eller avvisad "utan anledning".

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glidmedel? Jag vet inte ens om jag skulle våga prova det. Jag skulle bli så generad så. ... Men jag ska betänka saken

   Min man är ju knte riktigt den pratbara. Men jag har i alla fall sagt hur jag tänker.

   Kram o tack för bra kommentar

   Radera
  2. Jag tänkte också så där om glidmedel men det är nog det bästa jag prövat, under graviditeten förstod jag inte att använda det men nog under amningen och speciellt i början var det det bästa när man var lite rädd hur det skulle kännas. Vår son är 13 mån, ivf-pojke, nu väntar jag spontant vår andra, i vecka 10 och jag mår så illa så vi inte rört varann förrän igår, och jag glömde glidmedlet... Inte mysigt. Så pröva om du vågar, generad tycker jag du inte skall vara, det är inte ditt fel. Men jag förstår... Jag var ju själv likadan...Kram från torr mamma...

   Radera
 3. Två graviditeter på 24 månader, två förlossningar på 12 månader... Det där intima har fungerat fläckvis...... Vissa perioder av graviditeterna har det inte funkat alls och vissa bättre. Senaste graviditeten hade jag svamp i fem månader exempelvis. Låt det vara vad det är och säg som det är. Män förstår. Ibland påbörjade vi intimitet och så avbröt jag. Säkert jättejobbigt för honom men samtidigt vill få män vara intima med sin partner om denna eg inte vill så det har ändå alltid varit bäst att avbryta. Det blir samma efter förlossningen med. Prata, prata, prata. Finns tusen sätt att mysa på utan just sex :) Men det du beskriver är tokvanligt! Ni är inte ensamma :)

  SvaraRadera
 4. Jag har sagt som det är. Men eftersom jag är som jag är så får jag dåligt samvete. Och blir lite orolig.

  Jag pratade. Hoppas han lyssnade och förstod. Svårt att veta.

  Tack för kommentar. Det läker min själ och känns lite bättre.

  SvaraRadera
 5. Det finns inte en chans att jag en skulle våga försöka ha sex, så ömtåliga är slemhinnorna. Och högt progesteron kan för en del vara en riktig lustdödare även på andra sätt. Om man inte känner sig intresserad av någon annan typ av sex heller, så får det vara så. Du gör ju detta för er båda och för er kommande familj.

  Det är jättebra att ni pratar och ni kan ju ha fysisk kontakt ändå. Som sambon formulerade det hela: det viktigaste av allt är att man har ett bra "gosliv". Man behöver "må-bra" hormonerna mer än nånsin under graviditeten.

  SvaraRadera
 6. Jag tänker glidmedel. Verkar riktigt trevligt på Hasseludden, trots uteblivet vuxenmys.

  SvaraRadera
 7. Vi hade sexförbud hela graviditeten pga risk för förtidsbörd, men kan säga att jag inte var något sugen alls.
  Vi löste det med mycket mys. Mannen kan ju få det skönt med hjälp av din hand t.ex..
  Det bästa jag visste var att bli kliad på ryggen och i håret. :-)

  SvaraRadera
 8. Har ett barn sedan tidigare och nu gravid i V40, jag kan räkna våra sexuella upplevelser under BÅDA graviditeterna på en hand. Första graviditeten oroade detta mig mkt, undrade om lusten någonsin skulle komma tillbaka, om vårt förhållande/känslor var på väg utför. Men allt blev som vanligt några månader efter förlossningen, så denna graviditeten har jag inte oroat mig allt för denna biten utan bara accepterat läget. Kram

  SvaraRadera
 9. Rekommenderar verkligen glidmedel om det är så att lusten finns men inte kroppen riktigt hänger med. Går att köpa på nätet :-)

  SvaraRadera
 10. Vi hade inte mycket penetrationssex men man har ju händer och munnar och fantasi!:-) se det som en chans att vara kreativa:-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Incidenter på dagis

Viktiga händelser och mindre kärlek