Vecka 10 (9+5)

I går träffade jag MVC läkaren och i väntrummet så var det några mammor med sina 1-3 månaders bebisar. De är verkligen helt bedårande och jag blev alldeles rörd och tårögd, jag fick sitta och låtsas läsa en tidning blinkandes som en idiot.

Sen drog alla i gång, först skrek de som besatta, sen skulle det ammas, sen pruttades det och skreks lite till, sen skulle de stora insatserna till barnvagnarna baxas in i det lilla skötrummet.

Kära nån, då blev jag alldeles svettig. Jag har så svårt att se mig själv i det där. Och med två? Kära nån.

I alla fall.

Läkaren gick igenom vad som hänt sist, planer framåt, lite risker såsom havandeskapsförgiftning och högt blodtryck som är mycket större vid äggdonation. Jag kommer få gå på tätare kontroller.

Sen kommer jag bli helt sjukskriven från graviditetsvecka 25. Nu blev jag 25% sjukskriven februari ut, det känns skönt, dels för att jag är så trött, energilös och att jag sover så dåligt, dels att jag har sånt ryggont och andra småkrämpor.

Så jag kommer sluta 15.45 varje dag och vara ledig fredagar. Otroligt skönt! Och ja. Vi kommer bli lite fattigare och det kommer påverka föräldrapenningen. Men det är det värt för att ge mig lite andrum. Vi klarar oss.

Jag har dessutom urinvägsinfektion och ska äta antibiotika.

****
Sen bar det i väg till stallet där bästa ridkompisen väntade för avlösning, 8-åringen red fantastiskt bra men det var svinkallt att sitta och vänta. Mina fötter var som isbitar.

Sen skjutsade jag hem henne och där väntade värdens godaste mackor och kladdkaka med hallon som efterrätt.

Hennes 8-åring och 15 månaders for runt som popcorn i huset och tjoade och lekte.  Fantastiskt söta men obegripligt att jag så småningom ska få ta del av den världen.

Jag var inte hemma förrän vid 20-tiden, helt slut, och stökade lite hemma och däckade i sängen med katten Robban i famnen vid 22.

Sen vaknade jag vid 03.30 och katten Robban med. Sen var det kört att sova mer.

Jag behöver väl inte berätta hur trött jag är idag?

Läste ni förresten den här? Min gamla doktor som öppnat en ny klinik.




Kommentarer

  1. Det påverkar inte din föräldrapenning om du blir sjukskriven!

    SvaraRadera
  2. Som jag har förstått det ska inte min föräldrapenning påverkas av min (långa) sjukskrivning. Hör med en handläggare men det ska inte vara något problem!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag tror också att din SGI är
    Skyddad så länge du har full sysselsättning, dvs har en sjukskrivning och inte bara går ner i arbetstid.

    SvaraRadera
  4. God morgon!

    Skönt att de håller koll på dig och att du blev sjukskriven så att du kan ta det mer i din egen takt.

    Din SGI borde inte påverkas av att du blir sjukskriven, på försäkringskassan står följande:

    "Om du är sjuk och din arbetsförmåga är nedsatt med minst en fjärdedel är din sjukpenninggrundande inkomst skyddad. Det gäller även om du inte längre får sjukpenning därför att du fått ersättning maximalt antal dagar."

    om du däremot väljer att gå ner i arbetstid mer än 6 månader innan bebisen(arna) föds så minskar SGI'n

    men stäm gärna av en extra gång med din handläggare på FK.

    Kram
    /Åsa

    SvaraRadera
  5. Så skönt att du fått chans till lite lugnare vardag med sjukskrivningen. Och hurra för tätare kontroller. Det behöver du verkligen.
    Man kan ju bli nojig då man ser andra kämpa med sina barn, men det är annorlunda då man gör det med sina egna. Du och din man fixar detta!

    Så kul att läsa om din läkare i Riga. Tänk så bra att möjligheten finns men tråkigt att den inte finns i Sverige. Såg ett program igår om behandlingar för andra sjukdomar som utfördes i tex Danmark. Både de svenska patienterna OCH läkarna kom från vårt land. Så galet. Landstinget betalar resorna för läkare och patienter.. Tänk så mycket billigare det skulle vara om man fick göra det hemma i sitt eget landsting.
    Det är mycket som är galet i vår vård men det är bra att det finns möjligheter på annan plats då det krånglar.

    Sköt om dig nu och massor med kramar från Lena och missarna

    SvaraRadera
  6. Så galet glad jag blir över att allt verkar vara bra med dig och din graviditet :) Även om du är trött och hungrig och har andra krämpor så betyder det ju bara att allt är som det ska :)
    Kram/Vivela

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering