Vecka 6 (5+2)

Herregud vilken dag det blev i går, fast jag bara var i stallet några timmar kändes det som en heldag.

Maken följde med i går för första gången någonsin, så jag vill visa det fina stallet, det jag gör när jag är där och vad vi gör när vi rider.

Det började med att jag och ridkompisen skulle hämta hästarna i hagen. Det var säkert 20 cm gyttja och sjönk man ner i de värsta hålen så gick det upp till knät. Längst bort stod min häst och tror ni den ville komma? Nejdå, jag och ridkompisen sprang runt och jagade den i gyttjan, skorna fastande maken och hästarna skrattade. Till slut lockade jag med lite gräs och fick tag i hästen. Då var vi genomsvettiga och alldeles slut och då hade vi hennes häst kvar.

Sen skulle vi rida ute och värma upp hästarna då blev hennes hysterisk över en traktor och började studsa, så det var bara att hoppa av och leda hästarna till ridhuset. Hästarna hade ju inte ridits på några dagar så de var otroligt pigga.

Sen började vi lektionen, vi hade ju den andra ridläraren och jag tyckte hon var så himla bra. Vi slet och kämpade och svettades. I 8:or, skänkelvikningar, galoppfattningar och överhuvudtaget att ha kontroll på vad man gör.  Det gick så där för min ridkompis, hennes häst var lite stingslig och hon är lite spänd med honom och vågar inte visa att det är hon som bestämmer. Jag har ju ridit 1 år längre än henne och har mer kontroll och vet lite mer vad jag håller på med.

Plötsligt fick hennes häst spel och började studsa och kastar av henne, min blir rädd och skenar med mig på över hela ridhuset innan jag fick stopp på henne. (vi red dessutom utan stigbyglar) Jag hoppar av och hämtar ridkompisens häst. Vi har ju sand i ridhuset och man landar rätt mjukt men adrenalinet var ungefär på 1000 och lite lätt hjärtklappning. Men det var bara att hoppa upp på hästen och fortsätta lektionen.

När vi var klara så fortsatte hennes häst att bråka i boxen så vi fick hjälpas åt med honom. Maken var inte ett dugg imponerad, han tyckte det luktade illa, att vi red mest runt runt och det mest intressanta var att se henne trilla av.

Jag pratade med ridläraren och berättade som det var, hon har ju nyss fått barn och red till 7 månaden och började rida på en gång efteråt. Hon sa att det inte är farligt att rida och jag ska bara få lugna trygga hästar om jag väljer att fortsätta.

Men ändå, jag tänkte rida på torsdag och lördag. Men sen så vete fasiken. Jag fick lite slemblod efteråt, men det var nog med sköra slemhinnor att göra. Jag blev aldrig rädd, jag känner mig trygg men ändå.

Lektionen var för övrigt fantastisk och jag lärde mig massor. Underbart roligt och lycka!

****
Maken är för övrigt död i dag, han håller på att bli förkyld så jag skickade honom i säng igen. Han är verkligen döende när han är sjuk och jag blir mest irriterad på honom.

Nu lyser solen och jag ska gå en promenad och hoppas jag blir mindre irriterad. För irriterad var jag redan när jag vaknade..Irriterad kanske är fel ord. Jag är arg och det kokar inuti mig.

Jag har tvättat, dammsugit, torkat golven och det blev inte ett dugg bättre.

Dessutom har vår micro gått sönder, den som är inbyggd, köpt i september på Ikea. Jävla skit.

Kommentarer

  1. Ja, män när dom blir sjuka är en historia för sig själv.....
    Micron är det väl garanti på!?
    Jag vill inte värka vrång, men tänk på att vid äd har vi mycket mer sköra slemhinnor än vid vanlig graviditet, så var försiktig specielt fram till att moderkakan är bildad. Sen tror jag det är säkrare att skumpa på häst.
    Men du bör inte vara för sliten, lagom med mortion.
    Om det nu skulle vara två små därinne måste du vara ändå mer försiktig.
    Kram
    Ahm66

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, herregud. I bland är han som en alien här hemma.

      Jo, det är garanti, vi har ringt och felanmält den.

      Jag är försiktig!

      Kram

      Radera
  2. Gå på din magkänsla och rid om det känns bra och sluta om det känns bra! Jag red till v. 18 ungefär, sedan tyckte jag att magen var i vägen för mycket + att den hästen jag rider är väldigt pigg.

    Det är klart att det känns ju bättre att rida som ogravid med tanke på att man är rädd om sig. Ännu värre var rädslan att bli sparkad i magen...

    Eftersom jag inte fick värre blödningar av ridningen och att jag blir avslappnad av att vara i stallet så red jag trots att jag var lite rädd för själva hanteringen av hästarna. Tror att jag gör om det om jag blir gravid en gång till. Har man fått avbryta en graviditet i v 21 trots att man skött sig till punkt och pricka, så kanske inte ridning är hela världen? Men som sagt. Man skall gå på sin magkänsla, så jag kan inte råda dig. Bara skriva hur JAG gjorde :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som tur är är det väldigt snälla hästar där rota. (utom 1 då)

      Det är sant, du har så kloka ord jämt.

      Kram

      Radera
  3. Borde väl inte vara några problem att göra en reklamation på microvågsugnen? Ingen idé att spilla energi på sådant som går att lösa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen energi spilld. Den är felanmäld. Men det är trist, det måste jag väl få tycka?

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering