Ruvardag 8

Nu börjar vi närma oss de kritiska dagarna då mensen kan komma vilket ögonblick som helst. Jag har lite mensvärk till och från men i övrigt känner jag ingenting. Statistiskt sett på min ruvningar genom åren så är det nu mellan ruvardag 8-12 som mensen kommit.

Det finns ju inte så mycket jag kan göra men det hjälper ju inte eftersom min hjärna tycker det. Det processas hela tiden i hjärnan och i går var jag så trött och fnissig på jobbet, så de tyckte jag var helknasig.

****
I går ringde chefen från stället där jag var på intervju, de vill gärna ha mig men undrade när jag skulle kunna komma loss, om jag kunde få tjänstledigt och hur mkt jag ville ha i lön.

De kunde erbjuda ett vikariat på 1 år och då ska jag jobba med samtal och grupper, det kommer förmodligen bli förlängt men inget hon kunde lova nu.

Jag frågade min chef i går om tjänstledighet och hon skulle återkomma efter hon pratat med personalavdelningen.

Så nu vet jag inte hur jag ska göra.

-Om jag får tjänstledigt så tänker jag prova.
-Om jag är gravid och provar är det inte att lura dem då?
-Om jag inte får det utan måste säga upp mig så kan jag väl inte börja där?
-Om jag är gravid så kan jag väl inte säga upp mig, då är det rätt ut i arbetslöshet sen.

Hjälp?!

****
Nu tog jag en hel lergagan i går och har sovit som en stock, dock vaknade jag i morse när jag försökte vända mig. Ryggen är helt bedrövlig, jag tänkte boka kiropraktor nästa vecka. Kiropraktor och ruvning måste väl gå bra?

I morgon ska jag jobba i Stallet, nån som vill komma och hjälpa till? 1 timme? Hjälpa mig med lite mockning och höpåsar?

****
I kväll är det kvälljobb till 19. Oj. Men det är bara idag kvar, sen är jag ledig till Januari!



Kommentarer

  1. Kämpa på !
    Jag tog ett vikariat och blev gravid under tiden. Det var ok med arbetsgivaren. I och med att det var ett vikariat har jag rätt till a kassa när min son nu ska börja dagis och jag ska tillbaks till arbetslivet. Det är inte hela världen att söka jobb under sista tiden som föräldraledig, man har gott om tid att leta upp något bra, dessutom är jag flexibel med arbetsstart då mannen kan hoppa in och ta ut pappadagar om jag skulle hitta något innan sonen fått dagisplats. Däremot är det inte bra om vikariatet tar slut innan barnet föds för det påverkar din föräldrapenning. Fråga mig gärna igen för kommentaren känns lite rörig ser jag nu hehe.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ok, tack för din kommentar. Jag är nog livrädd för arbetslöshet, har ju aldrig varit det.

      Kramar!

      Radera
  2. Åh, underbart! Grattis! Du är ju bäst. Jag håller tummen för tjänstledigheten.

    Och idag - även grattis till Isak på hans namnsdag! Ett extra ljus för honom.

    Många varma kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det har jag missat!

      Grattis älskade Isak!

      Kram

      Radera
  3. Grattis, vad roligt med jobbet! Jag förstår dilemmat men jag tänker såhär: ingen vet vad som händer om ett halvår eller ett år, så det enda vi kan planera för och leva i är nuet. Eftersom du vill bort från nuvarande jobb så ta chansen. Ingen chef kan klandra dig för en graviditet, speciellt inte med din historia, så du berättar när Du vill och vågar. Själv har jag aldrig ångrat att jag vågat testa nytt, det är om jag inte vågat jag skulle ångrat mig.

    Det viktigaste är ju att du mår bra, så välj det jobb som ger dig störst möjlighet att utvecklas och tycka om livet. Då kan du lättare hantera vad som nu komma skall.

    Jag hejar på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett mycket bra svar tycker jag (som inte känner dig)!

      Tummar hårt hållna för dig! Heja lillasyskonet till Isak!

      Radera
    2. Det är möjligt, men jag känner ansvar för hus och hem och make.

      Hoppas på Tjänstledighet!

      Radera
  4. Har följt din blogg sedan Ceciliamössan publicerades på facebook & jag blev helt tagen av ditt liv och din resa. Håller alla tummar och tår att detta ska gå vägen! :-)
    Tycker som föregående talare att du helt klart ska ta chansen att byta jobb, oavsett!
    All oro och stök i din vardag kanske kan minska drastiskt genom att känna ett lugn o att faktiskt ha det bra på jobbet. <3
    Kom du igång ordentligt med KBT? :-) Det tror jag du skulle må bra av. Var en människa i världen skulle nog behöva att prata av sin ibland, fast att man kanske inte själv anser sig ha något problem.

    Jag tänker på dig o skickar dig mina lyckönskningar! Stor kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Malin

      Tack för dina tummar! Det behövs verkligen.

      KBT kommer dra i gång i slutet på Januari efter jag träffat läkaren igen.

      Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering